18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fatih Tekke geliyor!

Beşiktaş yönetimi, transfer sezonunun bitiminin son gününde Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Fatih Tekke ile her konuda anlaştı.

Siyah beyazlı kulüp, bir süredir temas halinde bulunduğu yabancı forvet adaylarından istediği sonucu alamayınca Fatih Tekke için görüşmelere başladı. Siyah-beyazlılar, yapılan görüşmeler sonrası Fatih Tekke ve Rubin Kazan kulübü ile anlaşmaya vardı. Sözleşmenin şartlarının ve Fatih Tekke'nin alacağı ücretin önümüzdeki saatlerde Siyah-beyazlı kulüp tarafından açıklanması bekleniyor.

FATİH TEKKE KİMDİR?
16 yaşında Trabzonspor A takımına yükselen; Hami Mandıralı, Ünal Karaman, Tolunay Kafkas, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu, Orhan Kaynak'lı kadroda yer alan Fatih Tekke, tecrübesizliği ve agresifliği yüzünden Altay'a kiralandı. 1997-98 sezonunda Altay'da kiralık olarak forma giydi. Altay'da futbol hayatını sürdürürken Çanakkale Dardanelspor maçında ayağı kırıldı.1998-99 sezonunda Trabzonspor'a geri döndü ama çalkantılı dönemlerden geçen Trabzonspor'da pek başarılı olamadı. Sürekli değişen teknik direktörler ve taktik anlayış içerisinde Fatih Tekke başarılı olamadı ve gönderildi. 2000-01 sezonu öncesi Trabzonspor'dan ayrılıp Gaziantepspor'a transfer oldu. Fatih Tekke, buradaki formuyla A Milli Takıma kadar yükseldi. 2002-03 sezonunda Trabzonspor'a geri döndü. Takıma katılmasıyla Trabzonspor 2 Türkiye Kupası'yla birlikte 2 lig ikinciliği kazandı. Ayrıca 2004-05 sezonunda 31 golle gol kralı oldu.

2006-2007 sezonunun başında 7.5 milyon € ücretle Trabzonspor'dan Rusya'nın Premier Lig ekiplerinden Zenit takımına transfer oldu. Zenit Saint Petersburg forması ile 2007-08 Sezonu Rusya Premier Ligi şampiyonlugu yaşamış ve UEFA Kupası Finalinde İskoçya'nın Glasgow Rangers takımını yenerek UEFA Kupasını kaldırdı. Finalindeki futboluyla UEFA internet sitesinde (uefa.com) sitenin okurları tarafından maçın adamı seçildi. Zenit takımıyla Manchester United'i yenerek Süper Kupayı kazandı. Mart 2010'dan geçerli olmak üzere Rubin Kazan ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Ancak bu takımda fazla forma şansı bulamayan Tekke Türkiye'ye Beşiktaş'la geri döndü.

...
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?