20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fatih Tekke kaybolan yıllarını arıyor

Trabzonspor takım kaptanı Fatih Tekke, futbolda kaybolan 5 yılını arıyor. Yüreğinde kaybolan 5 yılın yarası olduğunu belirten Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke, belki kendi hatalarından belki de, adaletsizlikten 5 yılını kaybettiğini söyledi.

Trabzonspor dergisinin 16 sayısına açıklamalarda bulunan A Milli takımın oyuncusu ve Trabzonspor’un takım kaptanı Fatih Tekke, Trabzon’da oynanan Türkiye- Gürcistan maçında attığı tek golden sonraki sevincinin kaybolan 5 yılın sevinç olduğunu belirterek, "Yüreğimde kaybolan o 5 yılın yarası var. Bırakın 5 seneyi 1 sene bile bir futbolcu için çok önemlidir. Yıllarca önce çok daha ileri noktalara gelecekken, belki kendi hatalarımdan, belki de adaletsizlikten dolayı 5 yılımı kaybettim. Oysa şimdi herkes benden bahsediyor. Bilmiyorlarki 20-21 yaşlarında daha iyi bir Fatih Tekke sahalarda vardı. Ancak o zaman benimle kimse ilgilenmedi, arayıp sormadı. 27 yaşındayım ve sadece 10 kez A Milli Takım formasını giydim. Düşünün 21 yaşındayım ve bu halimle hem kendi takımında hem de Milli takımda oynuyorum. Türkiye ile Gürcistan arasında oynanan maçta attığım o tek golün sevinci, kaybettiğim 5 yılın sevinciydi" dedi.

Şampiyonlar Ligi’ne takım olarak katılmayı çok istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını ifade eden Fatih Tekke, "Şampiyonlar Ligi mücadelesinde tecrübesizlik de yaşadık. Gol çıkmaz dediğiniz anda gol yiyebiliyorsunuz. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmamak sadece manevi açıdan değil, maddi açıdan da bizi olumsuz etkiledi. Bundan sonra ilk hedef Trabzonspor’un şampiyon olması. Ondan sonra da Avrupa’da iyi bir takıma gitmek istiyorum. Türkiye lig şampiyonluğu bizim için çok önemli. Şampiyonlar Ligi Kupası yerine Türkiye Süper Lig şampiyonluğunu tercih ederim" diye konuştu.

Trabzonspor takım kaptanı Fatih Tekke, takım arkadaşı Gökdeniz Karadeniz ve kendisini bir takım olmadığının altını çizerek, "Takımın her zaman bir oyun sistemi vardır. Forvet gol atması lazım. Bir kaleden bir kaleye top götürmek öyle kolay bir iş değil. Kale, defans, orta saha ne kadar önemliyse forvet de o kadar önemli. Fatih Tekke Trabzonspor takımı ile var. Bazılarımız öne çıkıyor olabilir ama herkes elini taşın altına koyuyor. Trabzonspor, Fatih ve Gökdeniz’den ibaret değil, ortada büyük bir takımın emeği var" şeklinde konuştu.

Fatih, futbolcu arkadaşlarına yakın olduğu kadar teknik direktörleri Ziya Doğan’a da o kadar yakınlıkta olduğunu kaydederek, "O da diğer arkadaşlarıma ne kadar yakınsa bana da o kadar yakın. Ziya hoca takımın mücadele gücünü yükseltti. Saha içi disiplini arttırdı. Bir hocanın takıma katkı sağlayabileceği en önemli kanıt Ziya Doğan’dır. Antrenman maçı bile kaybetmek istemeyen mücadeleci bir yapısı var" dedi.

kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 13:44:17
Güncelleme :7 Kasım 2004 Pazar 11:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?