18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fatih'in büyük gururu

Rallide son iki yıldır büyük bir çıkış yakalayan Fatih Kara, Dünya Ralli Şampiyonası ile birlikte yapılan JWRC kategorisinde 2006’da start alacak ilk Türk sporcusu olacak.

2006 yılında 13-15 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Dünya Ralli Şampiyonası organizasyonumuz “4.Türkiye Rallisi” 2005’te olduğu gibi sezonun en yüksek katılımı ile start alacak.

Organizasyondaki en önemli gelişme ise JWRC’de. Şampiyonada ilk kez bir Türk pilot Fatih Kara start alarak, Türk bayrağını Dünya’da dalgalandıracak. 2004 Türkiye Ralli Gençler birincisi olan Kara, WRC’ye geçişteki son aşama olarak bilinen JWRC’de deneyimini arttırırken, gelecekte Dünya Ralli Şampiyonası’nın iddialı pilotlarından biri olmaya hazırlanacak.

WRC dışında yer alan ancak birlikte koşulan (JWRC) Dünya Gençler Ralli Şampiyonası Türkiye’nin de içinde bulunduğu sadece 8 ülkede gerçekleştiriliyor. WRC’ ye geçiş öncesinde son adım olarak nitelendirilen bu şampiyona tüm Dünya’da sporcular, takımlar ve izleyiciler tarafından büyük ilgi ile izleniyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 11:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?