16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

FB, turu rövanşa bırakmak istemiyor

Avrupa arenasında, 100. kuruluş yılını kutladığı 2006-2007 sezonunda başarı isteyen Fenerbahçe, bugün UEFA Kupası 3. tur ilk maçında AZ Alkmaar'ı ağırlıyor.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de Hollanda temsilcisini konuk edecek olan Sarı-Kanaryalar, turu rövanşa bırakmak istemiyor. Seyircisiz oynama ve saha kapatma cezaları sebebiyle son 3 maçında Kadıköy'de seyircisinden uzak kalan Fenerbahçe, AZ Alkmaar maçıyla iki ay sonra "Sevgililer Günü''nde taraftarıyla buluşacak. İspanyol hakem Eduardo Gonzalez'in yöneteceği karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak.

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe bir yandan da taraftarlarını UEFA Kupası'nda sevindirmek istiyor. Ancak Sarı-Lacivertli takımın son haftalardaki performans düşüklüğü camiayı endişelendiriyor. Teknik Direktör Arthur Zico ise Az Alkmaar karşısında sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu dolayısıyla ideal 11'ini kurmakta zorlanıyor. Sakatlıkları süren Rüştü Reçber, Önder Turacı, Selçuk Şahin, Kerim Zengin ve Diego Lugano bugünkü maçta kesin olarak forma giyemezken, son idmanda sakatlanan Mehmet Aurelio'nun oynayıp oynayamayacağı karşılaşma saatinde belli olacak. Zico'nun diğer bir önemli sorunu da forvet hattındaki Mateja Kezman ve Semih Şentürk'ün kart cezası sebebiyle Alkmaar maçında oynayamayacak olması. Brezilyalı çalıştırıcı, bütün bu olumsuzluklara rağmen Hollanda temsilcisi karşısında avantajlı bir netice alacaklarına inandığını söyledi. Futbolcularından Rizespor maçını unutmalarını isteyen Zico'nun, Az Alkmaar'ı eleyecek güce sahip oldukları konusunda oyuncularına telkinlerde bulunduğu ifade ediliyor. Bugünkü kritik maç öncesi özellikle Sarı-Lacivertlilerin Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu Tuncay Şanlı'ya güvenen Zico, son haftaların formsuz yıldızı Alex'ten de patlama bekliyor. Brezilyalı teknik adam ayrıca son oynanan Çaykur Rizespor maçında büyük hatalar yapan savunmada da revizyona gidecek. Edu'nun yanına Can Arat'ın yerine Deniz Barış'ı motive etmeyi planlayan Zico'nun, sağ bekte de Ümit Özat'a forma verip Mehmet Yozgatlı'ya tecrübeli futbolcunun önünde görev vermesi bekleniyor.

Bu arada Az Alkmaar'ın da tıpkı Fenerbahçe gibi sakat ve cezalı oyuncularla başı dertte. Hollanda ekibinde Schaars, Didulica, Cziommer, Sinouh sakatlıkları nedeniyle, Şota Arveladze grip olduğu için, Mendes da Silva ve Opdam da cezalı olduğu için bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan Fenerbahçe, Hollandalı ekiplere karşı şimdiye kadarki Avrupa kupası mücadelelerinde başarılı olamadı. UEFA Kupası'nda ilk kez bir Hollandalı ekiple karşılaşacak Sarı-Lacivertliler, Hollanda temsilcileriyle yaptığı 10 maçın 2'sini kazanırken, 8'inde yenilgiden kurtulamadı. Bunun yanı sıra AZ Alkmaar ile bu sezon UEFA Kupası 1. turda eşleşen Kayserispor, deplasmanda 3-2 yenilip, sahasında 1-1'lik beraberlikle rakibi karşısında elenmişti.

Lugano: Büyük takımlar baskıdan etkilenmez

Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, sezon sonu için iddialı konuştu. "Kim ne derse desin, yüzde 100 şampiyonuz." diye konuşan Lugano, takım olarak bu konuda kendilerine güvendiklerini söyledi. Üç kulvarda mücadele ettiklerini hatırlatan Lugano, "Normal şartlarda bir kulvarda mücadele etmek bile zorken üç tanesinde başarıyı kovalamak çok daha zor. Fakat biz takımımıza güveniyoruz ve kendi yolumuzu çizdik, hedeflerimizi biliyoruz.'' diye konuştu.

Ligdeki şampiyonluk mücadelesiyle ilgili, puan olarak geriden gelen takımın daha avantajlı olduğu görüşüne katılmadığını belirten Lugano, şunları söyledi: ''Fenerbahçe gibi büyük bir takım önde ise bu demek oluyor ki büyük bir takımız ve de Fenerbahçe gibi takımlar hiçbir zaman böyle bir baskının altında ezilmezler. Biz kazandığımız sürece rakiplerimizin baskı altına girebileceğini biliyoruz ve biz kazandığımız sürece, asıl arkadan gelenler baskı altına gireceklerdir. O yüzden de bunu herhangi bir şekilde avantaj olarak görmüyorum.''

Zico'nun bilinmeyen yönleriyle ilgili bir değerlendirme de yapan Lugano, "Birçok teknik direktör kameraların önünde biraz ciddi çalıştığını göstermek için ciddi rollere bürünürler. Bir anda surat ifadelerini değiştirirler. Fakat önemli olan bir teknik direktör yaptığı işe güveniyorsa, ne yaptığını biliyorsa ve yaptığı işe tamamen saygı duyulduğunu hissediyorsa işte o zaman o teknik direktörün gülmemesi için hiçbir sebep yoktur. Zico da zaten bunu yapıyor ve yaptığı işe güveniyor." dedi.

MUHTEMEL KADROLAR

FENERBAHÇE: Volkan, Edu, Ümit Özat, Deniz, Uğur Boral, Mehmet Yozgatlı, Tümer, Appiah, Alex,Tuncay, Deivid

AZ ALKMAAR: Sinouh, De Cler, Jaliens, Vormer, Steinsson, Martens, Molhoek, Boukhari, Dembele, Jenner, Koevermans

Stat: Şükrü Saracoğlu Saat: 20.00 Hakem: Eduardo Gonzalez (İspanya) Yayın: Kanal D

zaman
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 15:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?