28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Federasyon kaosa girer

Bakan Mehmet Ali Şahin eski federasyon başkanını eleştiri yağmuruna tuttu, "Temizlenmeden futbolun başına geçmesin. Yoksa kaos yeniden başlar" dedi. Ulusoy'un bu görüşlere rağmen bugün adaylığını açıklayacağı bildirildi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesi gündemi değiştirecek bomba gibi açıklamalar yaptı. Başkanlığa en yakın isim olarak görülen Haluk Ulusoy hakkında 23 dava açıldığını belirten Şahin, "Ulusoy önce bu 23 davadan aklansın, sonra başkan adayı olsun. Temizlenmeden futbolun başına geçmesin. Yoksa kaos yeniden başlar" dedi.

CNN Türk'te dün akşam yayınlanan "Spor Özel" programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, halen yargıda olan bir konu üzerine yorum yapmanın seçim öncesi sıkıntı yaratıp yaratmayacağı yolundaki soruya "Ben hukukçuyum, bunu biliyorum. Ancak bugün futbolun yönetimine talip olanlar sütten çıkmış ak kaşık gibi ortalıkta dolanıyorlar" diye konuştu.

"Eğer Haluk Ulusoy seçime girer ve kazanırsa bu dosyaları kendi federasyonu mu takip edecek?" sorusuna ise Şahin şu yanıtı verdi:

"Elbette takipçisi Ulusoy olacaktır. Ama şu ihtimal de var, davalar geri çekilebilir ve düşer. Hayret ettiğim geçmişte Ulusoy'u şikayet edenlerin, bugün birlikte hareket etmesi. Birinci lig kulüp başkanlarına kızgın ve kırgınım. Hatta o dönemin Kulüpler Birliği Başkanı Cemal Aydın, bana gelip, şikayette bulunmuştu. Ulusoy hakkındaki bu şikayetlerin komisyonda zabıtları var. Üstelik kulüplerin tek aday üzerinde anlaşmasını demokratik bulmuyorum. Ulusoy yönetiminin önce Trabzon'daki belgesiz harcamalarını açıklaması gerekiyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları mevcut. Örnek çok. Mesela federasyonun bazı yöneticileri avans almış, kapatmamış. Olur mu? Bunların hesabı nasıl verilecek ? Mesela Trabzon tesislerini yapan müteahhit, eşi ile birlikte Marmaris'te bir otelde ağırlanmış. Faturayı federasyon ödemiş. Sadece Trabzon tesislerindeki usulsüzlüğün bedeli 1,5 trilyon. Faizleri ile birlikte 2 trilyona ulaşıyor. Bunun hesabını kim verecek ? Tabii ki Haluk Ulusoy yönetimi verecek."

Bakan Şahin'in konuşmasından sonra kurmaylarıyla toplanan Haluk Ulusoy'un bugün adaylığını yazılı olarak açıklayacağı öğrenildi. Ulusoy'un bayramın ikinci günü de konuyla ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşacağı bildirilirken, adaylıktan vazgeçmeyi kesinlikle düşünmediği öne sürüldü.

Hasan Doğan tarafından başkan adayı olarak desteklenen, ancak Kulüpler Birliği toplantısında adı gündeme bile gelmeyen Ayhan Bermek'in yerine yeni bir isim arayışı başladığı bildirildi. Şenes Erzik'e aday olması için baskılar yoğunlaşırken, UEFA Asbaşkanı'nın seçime tek adayla gidilmesi durumunda bu öneriyi kabul edeceği vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 10:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?