22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Federasyon kupası mücadelesi

Türkiye Yüzme Federasyonu 50. Yıl Kupası yarışları İzmir'de başladı.
İzmir Alsancak Yüzme Tesisleri'nde gerçekleştirilen yarışmaların ilk gününde Fenerbahçeliler, Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyonlukta iddialı olduklarını belirtti.

Yarışlar yeni başlamasına rağmen iyi bir performans göstererek güzel dereceler aldıklarını ifade eden Fenerbahçe Yüzme Takımı Kaptanı Emin Gökalp, "Yarışmaların yapılan ilk müsabakalarında 400 metre karışık erkeklerde Deniz Nazar 4.24.66 derecesiyle yeni Türkiye rekorunu kırarak birinci oldu. Türkiye rekoru, uzun zamandır kırılamayan bir rekordu.

100 metre serbest bayanlar müsabakasında ise ilk üç dereceyi Fenerbahçeli yüzücülerimiz aldı" dedi. Müsabakaların pazar günü biteceğini hatırlatan Gökalp, bugüne kadar büyük konuşmak istemediklerini belirterek, "Biz inanıyoruz ki buradan bayanlarda, erkeklerde ve toplamda federasyon kupasını kazanan Fenerbahçe olacak" diye konuştu.


100 metre bayanlarda birinci olan Gizem Papila ise, aldığı dereceden kulübü adına mutlu olduğunu belirterek, "Takım adına çok iyi bir derece oldu. Şampiyonluk adına ilk adımı atmış olduk. İnşallah devamı gelir" dedi.
100 metre bayanlarda ikinci olan Sibel Piroğlu, üçüncü olan Beste Cankoç ise, yaz kupası için çok çalıştıklarını belirterek, aldıkları derecelerden dolayı mutlu olduklarını söylediler.
100 metre bayanlarda birincilik, ikincilik, üçüncülük derecelerini alan Fenerbahçeli sporcuların madalyalarını Türkiye Yüzme Federasyonu Genel Menajeri Kerem Tanılkan taktı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 23:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?