16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Federasyon seçime gidiyor

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantısında, gerekli hazırlıklardan sonra genel kurul ilanı ve çağrısı yapılmasına karar verdi.

Hafta içinde Kulüpler Birliği'nin acilen Genel Kurul'a davet ettiği Futbol Federasyonu'nda bugün yapılan toplantıda Genel Kurul için ana statü hazırlanmasına ve gerekli hazırlıkların yapılıp kulüplerin görüşüne sunulmasına karar verildi.

Federasyondan yapılan açıklamada, Genel Kurul için ana statünün hazırlanmasına başlanılması, kulüpler ile ilgili kuruluş ve kişilerin görüşlerinin alınması, gerekli komisyonların kurulması ve tüm bu çalışmaların yürütülmesi, süratle neticelendirilebilmesi için TFF Genel Sekreterliği’ne yetki verilmesine karar verildiği belirtildi.

Federasyonun açıklaması şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Ankara'da yaptığı toplantıda 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Takımın hazırlıklarını yürütmek üzere Haluk Ulusoy başkanlığında beş kişilik bir Organizasyon Komitesi kurulmasını kararlaştırdı.

Yönetim Kurulu, toplantıda ayrıca tarihi bir jeste imza attı ve 2008 Avrupa Şampiyonası'na Türkiye'nin her ilçesinden birer vatandaşın götürülmesini kararlaştırdı. "Her ilçeden bir yürek, 70 milyon tek yürek" başlıklı projeyle vatandaşlarımız Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarından birisini yerinde izleyebilecek. Bu kişilerin nasıl belirleneceğiyle ilgili prosedür önümüzdeki günlerde UEFA'yla yapılacak görüşmelerin ardından kamuoyuna açıklanacak.

Yönetim Kurulu, ayrıca tüm profesyonel liglerde yer alan kulüplerin başkanlarını da Avrupa Şampiyonası finallerine davet etmeyi kararlaştırdı.

Yönetim Kurulu, bu arada 99'u futbolcu ile kulüp ihtilafı, 32'si antrenör ile kulüp arasında toplam 131 ihtilaf dosyasını da bugünkü toplantıda görüşüp karara bağladı.

3813 sayılı yasanın 5719 sayılı yasa ile değişik amir hükümlerinin bir an önce uygulanabilmesini sağlamak için Yönetim Kurulu çalışma programı oluşturdu. Buna gore;

A- Ana statünün hazırlanmasına başlanılması, kulüpler ile ilgili kuruluş ve kişilerin görüşlerinin alınmasına, gerekli komisyonların kurulmasına, tüm bu çalışmaların yürütülmesi, süratle neticelendirilebilmesi için TFF Genel Sekreterliği'ne yetki verilmesi ve sonucun Yönetim Kurulu onayına sunulmasına,

B- Yeni yasanın amir hükmü gereğince; 2007 yılı hesaplarının uluslararası bağımsız bir denetim firmasına ivedilikle denetletilmesine, bu konu ile ilgili olmak üzere; Yönetim Kurulu üyesi Metehan Berktaş, Erdal Batmaz ve Kemal Ünsal'ın görevlendirilmesine,

C- A ve B şıkkındaki işlemlerin süratle tamamlanmasından sonra Genel Kurul ilanı ve çağrısının yapılmasına,

D- Bu süreçle ilgili tüm işlemlerin TFF Genel Sekreterliği tarafından yürütülmesine karar verildi.

Kamuoyuna duyurulur.

tff
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 22:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?