19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Federasyon ’Spor Polisi’ istiyor

İstanbul - Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, futbol terörünün sona erdirilmesi için emniyet yetkilileri, kulüp temsilcileri ve federasyonun birlikte yaptığı çalışmalar sonucunda alınacak önlemleri belirlediklerini söyledi.

Bıçakcı, İçişleri Bakanlığı’ndan, "Spor Polisi" adı altında "özel eğitim görmüş, özel kıyafetli ve stat içerisinde silah taşımayacak" bir güvenlik birimi isteğinde bulunulacağını bildirdi.

Sporda şiddetin ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin yasanın uygulanmasında ortaya çıkan sorunların giderilmesine yönelik bir çalışma grubu oluşturulacağını ifade eden Bıçakcı, bilet basım ve dağıtım organizasyonu yapan şirketlerin denetim ve düzenleme yetkisinin federasyon tarafından kullanılacağını söyledi.

Bıçakcı, görevli federasyon temsilcisinin, stat merdivenleri boşalmadığı takdirde maçın başlamasına izin vermeyeceğini belirterek, futbol kulüplerinin toplu bilet satışının yasaklandığını taraftarları deplasmanlara götürecek organizasyonu üstlenemeyeceğini kaydetti.

"Kombine kart satın alanların kimlik verileri ilgili kulüp tarafından toplanacak ve bu kartlarda kesinlikle oturma yerlerinin numaraları yer alacaktır" diyen Bıçakcı, "akreditasyon sistemi her maçta uygulanacaktır, stat içi ve dışı güvenlik kamera sistemleri UEFA normlarına uygun hale getirilecektir, kaçak geçişleri önleyecek yapısal önlemler alınacaktır, stat turnikeleri kapasitenin dolmasıyla otomatik kilitlenen şekle dönüştürülecektir" dedi.

Bıçakcı, kulüplerin emniyetten statlar için "emniyet yeterlilik" belgesi alma zorunluluğu getirileceğini belirtti.

Her stat için emniyet tarafından bir güvenlik planı hazırlanacağını ifade eden Bıçakcı, tribünlerde görev yapan emniyet görevlilerinin seyirciler tarafından ayırt edilebilir özel kıyafet giyeceklerini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 17:06:58
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 18:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?