22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Federasyon'dan 'ispat edin' çağrısı

Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, 19 Ocak 2006 tarihinde göreve gelen 19 Ocak 2006 yılında göreve geldiklerini belirterek bu süreyle ilgili kulüplere çağrıda bulundu. 

Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, ''Bizim bu 1 senelik görev içinde bir hata işlediğimiz, herhangi bir suç işlediğimiz, herhangi bir durum varsa bunun açıklanması gerekir. Ortaya konması gerekir'' dedi.

Affan Keçeci, ''ligtv.com.tr'' adresli internet sitesinde yer alan röportajında, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un önceki başkanlığı dönemiyle ilgili yargıya intikal eden konular olduğunu, ancak bunların karara bağlanmadığını belirterek, ''19 Ocak 2006 tarihinde Futbol Federasyonu'nun seçim kongresi oldu ve sayın Haluk Ulusoy başkanlığında yönetime bizler seçildik.

O günden beri durdurak bilmez bir çalışma içindeyiz. Burada bizim tüm görevlerimiz ve de federasyonun kuruluşu, yasada net olarak belirtilmiş olduğundan o doğrultuda hareket etmekteyiz. Tabi ki o doğrultuda hareket ederken bir takım statü ve talimatlar da var, onlar da harfiyen yerine getirilmekte'' diye konuştu.

Seçime gidilmesi yönünde bazı kulüplerin imza toplamasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Keçeci, şunları söyledi: ''Burada yapılan yanlışlık var. Şu anda sayın Haluk Ulusoy'un başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan 2 başkanvekili ve 12 üye arkadaşlarımızın hepsi ilk defa görev alan insanlar. 

Sayın Ulusoy ile ilgili olarak daha önceki dönemde teftiş kurulunun vermiş olduğu bir rapordan ötürü yargıya intikal eden bir konu var. O yargıda devam ediyor. Yargıdaki konunun, neticesinin de alınması gerekir. Biz, yapmış olduğumuz görevde bir seneyi doldurmak üzereyiz. Bu 1 sene içinde toplanan imzalarla 'Bu yönetim kurulu gitsin' dendiği vakit bunun gerekçesinin ortaya konması lazım. Toplanan imzalarla ilgilenmiyorum.''

-''YÖNETİM KURULU BU KONUYU HAZİRAN AYINDA GÜNDEME ALMA KARARINDA''-
Keçeci, federasyon yönetim kurulunun seçim konusunu haziran ayındaki mali genel kurulda gündeme getirme yönünde olduğunu söyledi. Bugüne dek federasyona birçok başkanın ve yöneticinin geldiğini kaydeden Keçeci, ''Bu imza toplama konusundan dolayı doğacak olan olağanüstü kongreler olursa ondan sonra ne olur? Her seçim sonrası imza toplanmaya başlar'' dedi.

Daha önce açıklama yaptıklarını ve ''Haziran ayında bunu konuşalım'' dediklerini hatırlatan Keçeci, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Haziran ayına ne kalmış zaten. Ötekinin kanuni sürecine bakacak olursak imza toplamayla ilgili zaten aşağı yukarı o günlere denk geliyor. İnsanların almış aldığı tüm kararlara saygım vardır. Aldıkları kararı tasvip ederim etmem ayrı konu. Ancak bildiğim bir şey vardır, şu anda son derece önemli bir süreç var. Önümüzde önemli 2 maçımız var.'' Türkiye'nin İsviçre ile yaptığı karşılaşmada yaşanan olaylar sonrası alınan 6 maçlık cezanın 3 karşılaşmaya düştüğünü hatırlatan Keçeci, ''İyi ki Haluk Ulusoy başkan oldu.

Aksi takdirde 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan, 2010 Dünya Kupası'ndan ihraç edilme gibi bir durumumuz da söz konusuydu. Türk futbolunda yeniden bir oluşum var. Bununla ilgili olarak da elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz. İddia ediyorum 2008 Avrupa Şampiyonası'nda (A) Milli Takımı final oynayacak. Ardından da 2010 Dünya Kupası'na gireceğiz.''
AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 20:22:12
Güncelleme :13 Ocak 2007 Cumartesi 22:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?