24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Federasyondan yanıt

Futbol Federasyonu, yarıda kalan maçları yeniden başlatmak, kaldığı yerden oynatmak ya da yarıda kaldığı koşullarla tescil etmek hususunun federasyonunun yetkisi dahilinde olduğunu açıkladı. Federasyon, iki farklı tarihte, hava koşulları nedeniyle ertelenen ve ertesi gün, başlangıç dakikaları farklı olarak oynatılan maçlarla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 4 Aralık Pazar günü Malatya'da yapılması gereken Malatyaspor-Ankaragücü maçının, hava muhalefeti nedeniyle 44. dakikada hakem tarafından ertelenip, ertesi gün baştan başlatılarak 90 dakika oynatıldığı hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

''Basında yer alan Mardinspor-Kayserispor Türkiye Kupası karşılaşması da yine maçın hakemi tarafından hava muhalefeti gerekçesiyle tehir edilmiş ve 1 gün sonra kaldığı dakikadan başlatılarak tamamlanmıştı.

Futbol Federasyonu Müsabaka Talimatnamesi'nin 21. maddesine göre, yarıda kalan maçları yeniden başlatmak, kaldığı yerden oynatmak ya da yarıda kaldığı şartlarla tescil etmek hususu Futbol Federasyonu'nun yetkisi dahilindedir.

Söz konusu karşılaşma tek maçlık eliminasyon sistemiyle yapılan kupa maçı olduğundan, yönetim kurulu o dönemdeki takdirini maçı o dakikadan itibaren oynatmaktan yana kullanmıştır. Bu ve benzeri değerlendirmeler bundan önceki dönemlerde de yaşanmıştır.''

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:58:10
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 11:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?