30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Feldkamp: Yenilgiyi hakettik

Turkcell Süper Lig'de 23. haftanın son maçında kendi sahasında Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup olan lider Galatasaray'da Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp, yenilgiyi hak ettiklerini söyledi.


Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Kasımpaşa karşısında kötü bir oyun ortaya koyduklarını ve yenilgiyi hak ettiklerini belirterek, "8 ay önce göreve gelmemin ardından en zor günümü yaşıyorum. Kasımpaşa karşısında kötü bir oyun sergiledik. Bugün en önemli özelliğimiz olan kanatlardan bindirmeleri gerçekleştiremedik. Dar alanda zorlandık. Kendimize özür aramıyoruz. Bugün yenilgiyi hak ettik" dedi.

Fenerbahçe'nin dün Bursaspor'a yenilmesiyle ellerine geçen puan farkını arttırma fırsatını kullanamadıklarını kaydeden Alman teknik adam, "Maçın öneminin bilincindeydik. Bugün özellikle gol yemeden maçı bitirmek istiyorduk, bir şekilde gol atacaktık. Pozisyonlara da girdik. Rakibi kesinlikle hafife almadık, ama yenildik ve elimize geçen fırsatı kullanamadık" şeklinde konuştu.


Bir basın mensubunun, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın Mart ayında yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili sorduğu bir soruya Feldkamp, "Başkanımız kendi kararını vermişse ve bunu söylemişse en doğal hakkıdır. Saygı duymak lazım. 1 ay sonra kimin başkan olacağını bilemem. Benim işim Galatasaray ile. Ben buraya takımla şampiyon olmaya geldim ve şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım. Kimin başkan olup olmayacağı şu an beni ilgilendirmiyor. Başkanımız, bugün tesislere gelip bir moral konuşması yaptı" cevabını verdi. Feldkamp, maçtan sonra kaleci Orkun'a yönelik protestoların sorulması üzerine, "Ben, Orkun'a değil, genel olarak protesto duydum, bu da haklarıydı. Kasımpaşa karşısında oynadığımız oyunla ilgili olarak herhangi iyi bir şey söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı. Kasımpaşa karşısında zoraki olarak bazı oyuncuları oynatamadığını vurgulayan Feldkamp, "Hakan Şükür dışında pek de dinlendirebileceğim bir oyuncu yoktu. Volkan, Mehmet Topal ve Barış'ın sakatlıkları
vardı" dedi. Alman teknik adam, devre arasında Emre'yi başı döndüğü için oyundan aldığını da sözlerine ekledi.


Kasımpaşa Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise, Galatasaray maçına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Galatasaray'ın yorgun ve kırık geleceğini biliyorduk. Baskılı ve ileri oynamaya çalıştık. Bunu da başardığımıza ve hak ettiğimize inanıyorum. Futbolcularımız 2-3 haftadır müthiş bir mücadele veriyorlar. Kaçıncı olmamız önemli değil, işimiz çok zor. En zayıf halka biziz, ama en iyi şekilde mücadelemizi veriyoruz" ifadelerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 02:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?