22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Feldkamp'a güvenmiyorum


Sabri'yi ön liberoda, Hasan Şaş'ı sağ bekte oynatan bir antrenöre açıkçası güvenmiyorum. Galatasaray'ın bence Feldkamp dışında hiçbir dezavantajı yok. Emre doğru bir transfer. Lincoln, Linderoth ve Ayhan da ikinci yarı takıma dönerse işler yeniden düzelebilir 


Galatasaray'ın son haftalardaki düşüşü, sakatlıklar nedeniyle yeni transferlerden yararlanamaması olabilir mi? Yani Lincoln, Linderoth'un yanı sıra Ayhan'ın yokluğu ne derecede etkiliydi?
"Galatasaray'da sezon sonuna doğru ciddi bir düşüş yaşandı. Bunun birkaç nedeni vardı. Birincisi sisteme baktığınızda 4-3-1-2 oynayan nadir takımlarından bir tanesi. Ve orta sahadaki dört kişinin en az ikisinin ofansif olması gerekiyor. Dolayısıyla bu oyun sistemini oynamak fiziksel anlamda kolay değil. Bunun için önce rakip yarı alanda oynamalısınız. Ve dar bir alanda. Top rakibe geçince de kendi yarı alanınıza çekilmeden ileride basmanız lazım. Bu alışkanlık isteyen bir sistem. İlk yarının sonuna doğru takımdaki fiziksel düşüklük ve sisteme alışık olmayan değişik isimlerin oynaması takımı etkiledi. Sistem ister istemez işlemedi. Ayrıca yabancılardan fazla yararlanılmadı. Her şeyden önemlisi şu - bu sebepten kadro istikrarsızlığı oldu. Şu bu sebep derken, sakatlıkları, kırgınlıkları, kadro dışı bırakılmaları kastediyoruz. Galatasaray'ın molaya ihtiyacı vardı. Açıkcası UEFA Kupası'ndan elenebilirdi. Türkiye liginde bir puan geriye düştü. Yani çok büyük yara almadan mola geldi."
Feldkamp'ın, Hakan ile Lincoln'u Beşiktaş maçı öncesinde kadro dışı bırakması sonucu doğan sıkıntıların izleri silindi mi ?


"Silinmesi için aynı uygulamaların devam etmesi gerekirdi. Aynı uygulamaları görmeyen oyuncular antrenörlerine karşı olan saygınlıklarını yitirdiler. Bunu da önemli oyuncularının oyundan çıkarken verdikleri reaksiyonlardan görebiliyoruz. Hakan Şükür'de değil ama Lincoln'de iz bıraktığını kesinlikle söyleyebiliriz. Çünkü bunu performansında ve özverisinde çok net gördük."
Galatasaray'a yeni alınan isimlerin performansı sizce yeterli mi ? Gençler ne derecede katkıda bulunuyor ? Ara transferde hangi mevkilere isim lazım ?
"Şimdi Galatasaray'a baktığımızda en faydalı transferin Servet olduğu gözüküyor. Futbol kariyerinin en formda dönemini yaşıyor. Song ile müthiş bir ikili oluşturdular. Açıkçası Orkun da iyi bir ilk yarı geçirdi. Bu oyun sisteminde tek ön libero ile oynarken kaleci ve stoperler hep sorun yaşarlar. Ama bu üçlü bunu en az seviyede tuttu. Emre transferi çok doğru. Song, Afrika Kupası'nda oynayacağı, hatta Bouzid'in Song ve Servet'e asla bir alternatif olamayacağı düşünülürse akıllı bir tercih oldu. Emre, Song ve Servet tarzında. Agresif, canlı ve çabuk. Kafa hakimiyeti yüksek, sert bir oyuncu. Ama Song ve Servet'teki zaafiyet onda da var. Topu oyuna sokmakta problem yaşıyor. Bence ikinci yarı en iyi transfer Ayhan, Lincoln ve Linderoth'un takıma geri dönmesi olur." 
Sizce, ilk yarıda Galatasaray'ın en başarılı 3 ismi kimler oldu ?
"Kesinlikle Servet, Song ve Orkun. İlk yarının sonlarına doğru Uğur Uçar ve Mehmet Topal da iyi bir çıkış yakaladı.
Cim-Bom'u ikinci yarıda ne gibi sıkıntılar bekleyebilir ?
"Galatasaray'ın Feldkamp dışında hiçbir dezavantajı yok. Sabri'yi ön libero, Hasan Şaş'ı sağ bek oynatan antrenöre açıkcası güvenmiyorum ben. Ama doğru işler yaparsa da kadrosu en az rakipleri için yeterli. Bir de genç yaşlı bilemem ama kadro istikrarı mutlaka sağlanmalı."

Bayer Leverkusen'i yorumlar mısınız ? Galatasaray'ın şansı nedir ?
"Galatasaray'ın tur şansı yüzde 50. Leverkusen de oyunun belli bölümlerini iyi oynayan bir takım. Tarz olarak Sevilla'ya çok benziyorlar. Genelde ilk 15 dakikaya çok iyi başlıyor. Bu dönem çok önemli. Bir de oyunun son bölümlerini iyi oynuyorlar. Bu yüzden Leverkusen'e karşı oyunun temposunu Galatasaray belirlemeli. Çünkü Leverkusen rakibin gücüne göre tüm inisiyatifi bırakabiliyor. Yani rakibin oyununu kabul ediyorlar. Bu tuzağa düşebilirler."

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 16:10:46
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 16:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?