20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fener elendi paralar uçtu

Porto yenilgisiyle Şampiyonlar Ligi’ne erken veda eden Fenerbahçe’nin gelirleri de yarıya düştü. Geçen yıl tur primleri ve topladığı puanlardan 12.5 milyon Euro gelir sağlayan Fenerbahçe, bu yıl 6 milyon Euro kazanabildi. Son maçta Ukrayna temsilcisini yenerse kasasına 600 bin Euro daha koyacak.

BU yıl Şampiyonlar Ligi’nde aldığı başarısız sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe’nin gelirleri de önemli ölçüde düştü. Geçtiğimiz yıl "devler ligi"nde topladığı puanlardan ve tur primlerinden 12.5 milyon Euro kazanan Fenerbahçe bu yıl sadece 6 milyon Euro elde etti. Bu ligde henüz galibiyeti bulunmayan Fenerbahçe, 2 beraberlikten 600 bin Euro kazanırken, Şampiyonlar Ligi’ne ayak bastı parası olarak da 5 milyon 400 bin Euro’yu kasasına koydu. Devler liginde bir üst tura çıkma şansını kaybeden Fenerbahçe, son maçı kazanırsa gelirini 6 milyon 600 bin dolara çıkarabilecek.

Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 5 maçın 2’sinde para kazanan Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl 6 maçın 5’inde kasasına para koydu. Sadece İtalya’da Inter deplasmanından puan alamayan Fenerbahçe, 6 maçta topladığı puanlarla 2 milyon 400 bin Euro kazandı. Bu yıl Arsenal deplasmanı ve Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev maçlarından para kazanan Fenerbahçe, sahada milyonlarca Euro bıraktı.

Galibiyet parası alamadı

2007-2008 sezonu Şampiyonlar Ligi’nde 11 puan toplayarak puan başına 1.1 milyon Euro gelir sağlayan Fenerbahçe, bu yıl gelirlerini yarıya düşürdü. Geçtiğimiz yıl 3 galibiyete 1.8 milyon Euro’ya yakın para kazanan Fenerbahçe, bu yıl galibiyet ödülü alamadı. Devler ligine de erken veda eden sarı lacivertli ekip geçtiğimiz yıl ayrıca tur primleriyle de kasasını doldurdu. Ancak bu yıl kupaya 5’inci maç sonunda veda ederek bu gelirlerden de oldu.

Son sıralara geriledi


Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde kazandığa paralarla Avrupa’nın birçok büyük kulübünü geride bırakarak 32 takım arasında 7’inci sıraya yükselen Fenerbahçe, bu yıl gelir sıralamasında da son sıralarda yer alıyor. Geçen yıl Inter, Shalke 04, Milan ve Real Madrid gibi kulüplerden bile çok kazanan Fener’in, bu yıl son 10 kulüp arasında yer alması bekleniyor. Ligde İngiliz kulüpleri yine gelir sıralamasında üst sıralarda bulunuyor.

Fener hisseleri yüzde 4. 74 düştü

PORTO’ya yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe’nin İMKB’de işlem gören hisselerinde de düşüş gerçekleşti. Güne aşağı yönlü açılışla başlayan Fenerbahçe hisseleri güne 47 YTL düzeyinden başladı. Gelen satışlar eşliğinde gün sonunda 45.25 YTL’ye kadar gerileyen hisseler kapanışta yüzde 4.74 oranında değer kaybetti.

Kupayı alana 7 milyon Euro

Gruplara kalan takım 5.4 milyon Euro alıyor.

Grup maçlarında galibiyete 600 bin Euro veriliyor.

Beraberlik durumunda takımlar 300 bin Euro alıyor.

İkinci tura yükselen takım 2.2 milyon Euro kazanıyor.

Çeyrek finale yükselen 2.5 milyon Euro elde ediyor.

Yarı finale kalana 3 milyon Euro veriliyor.

Final oynayıp kaybeden 4 milyon Euro alıyor.

Finali kazanan takım kasasına 7 milyon Euro koyuyor.

En değerli 3’üncü takım


ŞAMPİYONLAR Ligi’nde G Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe en değerli takım sıralamasında 3’üncülük konumunda bulunuyor. İngiliz temsilcisi Arsenal 246 milyon Euro ile lider olurken Porto107 milyon Euro değerle 2’inci, Fenerbahçe 106 milyon Euro ile 3’üncü, Dinamo Kiev 81 milyon Euro ile son sırada yer alıyor.

14 milyon Euro’luk Güiza sadece 4 gol attı

FENERBAHÇE bu sezon renklerine 4 oyuncu bağlarken, bunların sadece 1 tanesine bonservis bedeli ödemedi. Sarı lacivertliler, sezon başında Real Mallorca’dan İspanya Ligi gol kralı Daniel Güiza’yı 14 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeli ödedi. Fenerbahçe ayrıca, İngiltere’nin Newcastle takımında forma giyen milli oyuncu Emre Belözoğlu’nu alabilmek için 4.5 milyon Euro verdi. İspanyol Villarreal takımında forma giyen 33 yaşındaki Josico için de Fenerbahçe, 1 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Fenerbahçe’nin bu yeni transferlerinden İspanyol Güiza, ligde 12, Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 karşılaşmada forma giydi. Ligde oynadığı 1053 dakikada sadece 2 gol atabilen Güiza, devler liginde de 450 dakikada yine 2 gol attı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:41:08
Güncelleme :27 Kasım 2008 Perşembe 13:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?