16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Fener futbolcuları dağılıyor mu?

Fenerbahçe yönetimi ile sözleşmesi sona erecek olan futbolcuların menajerleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin tıkanma noktasına geldiği iddia edildi.

Son üç yılda iki şampiyonluk yaşayan, birini kılpayı kaçıran Sarı-Lacivertliler'e yeni sözleşmede sunulan rakamlar yeterli görülmedi. Tuncay Şanlı, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı, Deniz Barış ve Serkan Balcı gibi oyuncuların avukatlarıyla yapılan gizli görüşmelerde sonuç alınamadığı ifade edildi.

Bahsi geçen kaliteli futbolcuların 'önerilen fiyatlara karşılık yeni mukavele imzalamasının söz konusu olamayacağının menajerler tarafından yönetime bildirildiği öğrenildi. Takıma verdiklerinin karşılığı olmayan meblağların teklif edildiği söylenen oyuncuların, sezon sonunda ayrılabilecekleri de ileri sürülüyor. Fenerbahçe Kulübü'nün, 'Zorlu yarış içinde futbolcularımızla sözleşme pazarlığı içinde değiliz.' açıklamasına rağmen, Transfer Komitesi'nin menajerler vasıtasıyla bu pürüzü bir haftadır aşmaya çabaladığı ortaya çıktı.

Tuncay'ın 2,5 milyon Euro ve üç yıllık sözleşme garantisi isteğine karşı, 1,5 milyon Euro önerildiği kaydedildi. Ümit Özat'ın yıllık 1,750 bin Euro talebine ise verilen yanıtın 1 milyon Euro olduğu bildirildi. Mehmet Yozgatlı da Ümit'le aynı rakamı sunarken, sadece 'yıllık 950 bin Euro yeterli' diye karşılık bulduğu belirtildi. Deniz'in senelik 1,5 milyon Euro talebinde de indirime giden yöneticilerin, kendisine 900 bin Euro önerdiği anlatıldı. Deniz gibi Serkan'ın da 1,5 milyon Euro'luk isteğine, 'Ona 700 bin Euro yeter.' dendiği vurgulandı.

Vahap Söztutan, İstanbul

ZAMAN
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 09:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?