18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fener ikinci yarıya hazır

Lig lideri, ilk yarının yaralı takımlarından Ankaragücü karşısına ideal kadrosuyla çıktı. 3. dakikada Nobre’nin kafa vuruşuyla ilk pozisyonunu bulan Fenerbahçe, 8. dakikada Serhat ile kaleyi yokladı. Araya Ankaragücü savunması girdi. 20. dakikada Fenerbahçe’nin golü geldi. Ankaragücü savunmasının ıskası sonucu topla buluşan Alex muhteşem bir ara pasıyla Tuncay’ı pozisyona soktu. Tuncay’da topu boşta bekleyen Marco Aurelio’nun önüne bıraktı. Aurelio’a kalan boş kaleye topu yuvarlamaktı sadece. 24. dakikada Rüştü’nün hatasında doğan karambolde top İsmet’in önüne düştü. Tecrübeli defans oyuncusu maça eşitliği getirdi. 36. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Serhat’ın ortasında Aurelio’nun kafa vuruşunu Zafer kurtardı. Bir dakika sonra Nobre direk dibinde topa dokunamadı Fenerbahçe’yi bir golden etti.

İkinci yarı yağmurla beraber oyun da hızlandı. İki takımda devrenin ilk 10 dakikasında oyun disiplinlerini kaybettiler. Bu 10 dakika içinde gol olmaması sadece futbol tanrıların işi olabilirdi. 55. dakikadan sonra Fenerbahçe silkindi ve kendisine geldi. Ankaragücü mahalle futboluna devam edince 2 dakikada kalesinde 2 gol gördü. Ilki artık klasikleşen korner gollerinden birisiydi. Alex ortaladı Luciano rahat vurdu. Bir dakika sonra ise Ankaragücü savunmasından rahatça sıyrılan Serhat’ın ortasında topa gelişine iyi vuran Tuncay skoru 3-1 yaptı.

2 gollü farkla rahatlayan Fenerbahçe’nin üstüne daha rahat gelmeye başlayan Ankaragücü korner pozisyonunda hatalı çıkan Rüştü’den seken topu Desuki’nin boş kaleye tamamlamasıyla bir kez daha umutlandı. 3-2. Bu maçta hakemden de bahsetmek lazım. Son zamanların en dengesiz hakemlerinden birisini izledik. Kararlarıyla her iki tarafı da çileden çıkaran bir yönetim gösterdi Hakan Sivriselvi.

Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen 7. takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe’nin forvet hattı "bize Anelka ne gerek" hırsıyla oynarken Rüştü iyi sinyaller vermedi. Ankaragücü ise açık futbol oynadı ve az kalsın bu oyunlarının ödülünü de alıyorlardı. İkinci yarıda sürpriz sonuçlar almaları kuvvetle muhtemel.
TNN
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 00:05:08
Güncelleme :24 Ocak 2005 Pazartesi 00:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?