18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fenerbahçe, Ankaraspor’u Alex’le devirdi

Stat: 19 Mayıs.

Hakemler: Serdar Tatlı, Emre Eyisoy, Muhittin Gürses.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor: Jevriç, Hasan, Ramazan, Şenol, Wederson, Mustafa, Ümit Aydın, Erman Özgür, Musa, Jaba, Ümit Karan.

Fenerbahçe: Rüştü, Serkan, Önder, Deniz, Aurelio, Selçuk, Mahmut Hanefi, Tuncay, Alex, Anelka, Nobre.

Gol: Dk. 44 Alex.

Birinci Süper Futbol Ligi’nde Fenerbahçe, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’u 1-0 yendi.
İlk devre boyunca her iki takım da istediği pozisyon zenginliğini bir türlü bulamazken, orta alanda rakibine oranla daha üstün gözüken Fenerbahçe, Tuncay ile yakaladığı çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sarı-lacivetliler, ilk yarının son dakikasında Alex ile bulduğu golle devreyi 1-0 önde tamamladı.
Ankaraspor ise Jaba ve Ümit Karan ile zaman zaman pozisyona girse de bu oyuncuların son vuruşlarda etkisiz olması nedeniyle aradığı gole bir türlü ulaşamadı.
15. dakikada Wederson’un orta şut karışımı vuruşunda Jaba, penaltı noktası üzerinde topu ayağının altından kaçırınca, meşin yuvarlak kaleci Rüştü’de kaldı.
23. dakikada Nobre’nin kafa pasıyla topla buluşan Tuncay’ın vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
25. dakikada Alex’in kullandığı serbest vuruşta, kaleci Jevriç son anda topu kornere çeldi.
29. dakikada Alex-Tuncay paslaşmasında, ceza alanında topla buluşan Tuncay’ın vuruşunda, direğe çarpan top auta gitti.
35. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Selçuk’un vuruşunda kaleci Jevriç, yatarak topa sahip oldu.
42. dakikada Ankaraspor ceza alanı içinde topu rakibinden kapan Anelka, sağ taraftan topu içeri ortaladı. Hasan Yiğit, Nobre’den önce meşin yuvarlağa dokunarak tehlikeyi önledi.
43. dakikada Erman Özgür’ün sol taraftan yaptığı ortada, Jaba’nın kafayla uzak direğe gönderdiği topu Rüştü son anda kornere attı.
44. dakikada Rüştü’nun kullandığı aut atışında, ceza yayı önünde Nobre, topu kafayla Alex’e indirdi. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Jevriç’i geçerek üst direğe çarpan top ağlarla buluştu: 1-0.
Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda Ankaraspor, daha etkili bir oyun ortaya koyarken, beraberlik golünü bulmak için çok adamla hücuma çıktı. Özellikle Jaba ile pozisyona giren başkent temsilcisi, Fenerbahçe savunmasını bu yarıda da aşmayı başaramadı.

Fenerbahçe ise skoru korumak amacıyla ikinci yarıda savunma güvenliğini ön planda tutarken, Anelka ve Nobre’ye atılan toplarla gol aradı.

47. dakikada Musa’nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Ümit Karan, meşin yuvarlağı Önder’in üstünden aşırtarak önüne aldı. Bu futbolcunun etkisiz vuruşunda, kaleci Rüştü’den seken topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

65. dakikada Wederson’un kullandığı serbest vuruşta Rüştü, 2 hamlede topu kontrol etti.

69. dakikada Hasan’ın yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Mustafa’nın, kafayla ceza alanına indirdiği topta Fenerbahçe savunması, rakip forvetlerden önce tehlikeyi uzaklaştırdı.

73. dakikada Alex’in kullandığı serbest vuruşta, arka direkte topa dokunamayan Deniz, takımını golden etti.

88. dakikada Ramazan’dan sıyrılan Serhat’ın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.




AA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 02:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?