22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe:2 - Denizlispor: 2

Kadıköy'de F.Bahçe yine çok kritik bir maça çıkıyor. Hafta içinde Beşiktaş'a elenerek Fortis Türkiye Kupası'na veda eden F.Bahçe iddiasını sürdürmek için Denizlispor'u Kadıköy'de yenmek istiyor.



Denizlispor ise İstanbul'dan puanla dönüp ligde kalma yolunda umutlarını daha da artırmak istiyor. Beşiktaş'ın Sivas'ta 3 puanı yakalamasıyla daha çok önem kazanan maçta Fenerbahçe'de kart cezalıları Lugano ve Ümit Özat forma giymiyor. Geçen sezonun son maçında kendisi sahasında F.Bahçe'den 1 puan alan ve F.Bahçe'nin şampiyon olmasını engelleyen Denizlispor'un İstanbul'da F.Bahçe'ye karşı galibiyeti bulunmuyor. Öte yandan F.Bahçe'de Mehmet Aurelio, Stephen Appiah ve Mateja Kezman kart görmeleri halinde Beşiktaş maçında oynamayacak.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
52. Dakikada Denizlispor ceza sahasına giren Tümer'in ortasına Tuncay'ın altıpas içerisinde yaptığı kafa vuruşunda top Souleymanou'da kaldı.

58. Dakikada Kezman'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta Souleymanou topu iki hamlede kontrol etti.

65. Dakikada Tümer'den aldığı pasla sol çaprazdan ceza sahasına giren Kezman'ın sert şutunu souleymanou kornere çeldi.

69. Dakikada Murat Karakoç'un Fenerbahçe ceza sahasının önünden yaptığı falsolu vuruşu Serdar son anda kornere çelmeyi başardı.

PENALTI 70. Dakikada soldan atağa katılan Uğur Boral, ceza sahasının içindeki Kezman'ı gördü. Kezman'a arkadan yapılan müdahalede Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi.
GOL 71. Dakikada atışı kullanan Alex farkı ikiye çıkaran golü attı. 2-0

GOL 73. Dakikada sağ kanattan Yusuf'un ortasına ceza sahasında vuran Adriano farkı bire indirdi. 2-1

GOL 81. Dakikada sağ kanattan gelen ortaya arka direkte vuran Fatih skora eşitlik getiren golü attı. 2-2

STAT: Şükrü Saracaoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Serkan Gençerler, Aleks Taşçıoğlu, (4. Hakem) Hakan Sivriservi

FENERBAHÇE: Serdar, Serkan, Önder, Edu, Uğur (Dk. 83 Deivid), Tuncay, Deniz, Aurelio, Tümer, Alex, Kezman
YEDEKLER: Volkan, Kerim, Can, Selçuk, Kemal, Olcan, Deivid
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

DENİZLİSPOR: Süleymanou, Abraham, Ahmet (Dk. 52 Murat Karakoç), Julio Cesar, Kratochvil, Fatih Egedik, Erman, Bülent, Selahattin (Dk. 62 Fatih Yiğen), Yusuf, Adriano
YEDEKLER: Süleyman Küçük, Muhittin, Murat Karakoç, Süleyman Olgun, Fatih Yiğen, Süleyman Görgün, İlkay
TEKNİK DİREKTÖR: Güvenç Kurtar

GOLLER: Alex (Dk. 19, Dk. 71 Penaltı), Adriano (Dk. 73), Fatih (Dk. 81)
SARI KARTLAR: Uğur Boral (Fenerbahçe), Yusuf, Fatih Egedik, Adriano (Denizlispor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2. Dakikada Deniz'den aldığı pasla hareketlenen Kezman'ın ceza sahası dışından sert şutu Souleymanou'da kaldı.

3. Dakikada Denizlispor ceza sahası dışında topla buluşan Deniz'in sert şutunu Souleymanou son anda kornere çelmeyi başardı

12. Dakikada Tümer'den aldığı pasla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Tuncay'ın dar açıdan yaptığı sert vuruşta kaleci Souleymanou topa iki hamlede sahip oldu.

13. Dakikada Denizlispor defansında Erman Güraçar'ın uzaklaştıramadığı topu takip eden Alex'in kaleci Souleymanou'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta top yan direkten geri döndü.

GOL 19. Dakikada sağ kanattan Tuncay'ın pasıyla buluşan Serkan'ın ceza sahasına yaptığı ortada Kezman'ın vuramadığı topu takip eden Alex Fenerbahçe'yi öne geçiren golü attı. 1-0

25. Dakikada sağ çaprazdan Denizlispor ceza sahasına giren Tuncay'ın vuruşunda top Süleymanou'da kaldı.

30. Dakikada Denizlispor yarı sahasında yaptığı verkaç sonrasında topla buluişan Tümer'in sert şutunda Souleymanu topu kornere çeldi.

40. Dakikada Fenerbahçe ceza sahası dışında topla buluşan Fatih'in sert şutunda top üstten auta gitti.

45. Dakikada Kezman'ın Denizlispor ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta Souleymanou topu son anda kornere çeldi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Denizlispor ile oynadıkları Turkcell Süper Lig maçında cezalı futbolcuları nedeniyle kadroda değişiklik yaptı.

Sarı-lacivertlilerde, cezalı Ümit ve Lugano'nun yokluğunda, ilk 11'de Ümit'in yerine Uğur, Lugano'nun yerine de Serkan görev yaptı. Önder'i savunmada Lugano'nun yerine koyan Zico, savunmanın sağında Serkan'ı görevlendirdi.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Appiah Denizlispor maçının 18 kişilik kadrosunda yer almadı. Bu futbolcunun yanı sıra hasta olan Semih, Rüştü ve Mehmet Yozgatlı kadroya alınmadı.

DENİZLİSPOR'A TEPKİ
Taraftarlar, Fenerbahçe'nin geçen sezon ligin son maçında deplasmanda 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu kaybettiği Denizlispor için "Kümeye" tezahüratları yaparak futbolculara tepki gösterdi.

Maç için sahaya çıktığında da Denizlispor'a aynı tezahüratları yapan tribünler, "Dişe diş, kana kan, intikam intikam" şeklinde tempo tuttu.

HAKEMLERE TEPKİ
Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan hakem üçlüsüne de büyük tepki gösterdi.
Beşiktaş ile yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final mücadelesindeki yönetimi nedeniyle hakem Selçuk Dereli'ye yöneltilen tepkilerden sonra, Denizlispor maçının hakemleri de maç öncesinde büyük tepki aldı.

Hakemler, sahaya çıktıkları anda tribünlerden tepkili tezahüratlar yükseldi.

TARAFTAR YUSUF'U TRİBÜNLERE ÇAĞIRDI
Fenerbahçeli taraftarlar maç öncesinde eski futbolcuları Denizlispor'da forma giyen Yusuf Şimşek'i tribünlere çağırdı.

Telsim kale arkası tribünündeki taraftarların tezahüratıyla tribünlere yönelen Yusuf tribünleri selamladı. Diğer kale arkası tribününden de Yusuf'a alkış gelirken, aralardan yuhalama sesleri de yükseldi.

PAF Ligi'nde, Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'nde yapılan maçta Fenerbahçe Denizlispor'u 5-0 yendi. Sarı-lacivertlilerin gollerini, Fatih (2), Yasin (2) ve Uğur kaydetti.

TRİBÜNDE ANLAMLI PANKART
Maraton üst tribünde, üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı ve "Senin izindeyiz, laik Türkiye'nin bekçisiyiz" yazılan pankart açıldı.


ligtv
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2007 Pazar 21:03:31
Güncelleme :29 Nisan 2007 Pazar 21:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şükrü Dokdemir IP: 88.224.211.xxx Tarih : 30.04.2007 09:16:00
Yazık çok yazık.Geçen sene 9 puan farkı kapatıp nasıl şampiyonluğu son maçta elimizden aldılarsa, bu senede göreceksiniz Beşiktaş aynısını yapacak.Küme düşme hattındaki bir takımı şampiyonluk için kafaya oynayan bir takım yenemiyorsa ve oyuncularda bu ruh yoksa yazıklar olsun.Nerde sizin kalite farkınız.Nerede sizler için verilen milyonlarca dolarlar.Bumu olacak karşılığı.Yazıklar olsun sizlere.