20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fenerbahçe banka gibi!

İlk 9 dakikada 2 gol yemesine rağmen maçı önce uzatmalara sonra penaltılara götüren Fenerbahçe, Sevilla engelini aşarak kasasını da doldurdu. Şampiyonlar Ligi’nde ilk düdüğün çalındığı eylül ayından beri kasasına her ay 2 milyon Euro koydu ve 6 ayda bu ligden gelirini 12.5 milyon Euro’ya çıkardı.

İSPANYA’nın güçlü ekibi Sevilla’yı Şampiyonlar Ligi 2’inci tur rövanş maçında eleyen Fenerbahçe, Avrupa’da ilk 8 takım arasına kalırken bu ligde de en fazla para kazanan 5’inci takım unvanını elde etti. Çeyrek finale kadar 10 milyon Euro kazanan Fenerbahçe, dün gece Sevilla’yı eleyerek 2.5 milyon Euro’yu da kasasına koydu. Böylelikle Şampiyonlar Ligi’nin başladığı eylül ayından beri Fenerbahçe tam 12.5 milyon Euro kazanarak tarihe geçti. Normal süresi 3-2 bitmesine rağmen penaltılara kalan maçta Sevilla’yı eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazan Fenerbahçe, özellikle gruplar sırasında elde ettiği puanlarla kasasını doldurmuştu.

EN ÇOK PARA KAZANAN TAKIM: Dün gece İspanya’da ilk 9 dakikada 2 gol yemesine rağmen maçı önce uzatmalara sonra penaltılara taşıyan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde birçok ilki yaşadı. Daha önceki yıllarda Galatasaray’ın ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamış olmasına rağmen Fenerbahçe, bu ligde en çok para kazanan Türk takımı oldu. Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde fırtınalar estiren Fenerbahçe gruplardaki son virajda Rusya’nın güçlü ekibi CSK Moskova’yı devirerek, Avrupa’nın 16 takımı arasında yer aldı. Fenerbahçe bu lige ayak bastı parası olarak aldığı 5.4 milyon Euro’nun yanı sıra kazandığı 3 maçta 1 milyon 800 bin Euro’yu kasasına koymuştu. Ligde iki de beraberlik alan takım bu maçlardan 600 bin Euro kazanmıştı. Fenerbahçe CSK Moskova’yı da devirerek üst tura çıkarken kazanılan 2.2 milyon Euro’yu da kasasına koydu. Bu sayede Fenerbahçe bu yıl Şampiyonlar Ligi’nden 10 milyon Euro para kazanmış oldu.

6 MAÇTA 3.3 MİLYON EURO ALDI: Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl en fazla kazanan takım ise Manchester United oldu. Ligde F Grubu’nda mücadele eden İngiliz ekibi 6 maçta aldığı 5 galibiyet ve bir beraberlik ile hem en fazla puan toplayan ekip olma unvanını kazandı hem de kasasını doldurdu. 5 maçı kazanan Manchester United sadece oynadığı maçlarda 3 milyon Euro elde etti. Sadece 1 maçta berabere kalan İngiliz ekibi bu maçtan da 300 bin Euro kazandı. Gruplara kalan takımlara dağıtılan 5.4 milyon Euro’yu da alan İngiliz ekibi, 2’inci tur primi ve çeyrek final primlerine de sahip olmayı başardı. Dün gece ilk 8 takım arasına adını yazdıran Manchester United, Şampiyonlar Lig’inde en fazla para kazanan takım olma unvanını da elde etti. Çeyrek finale kalan takım bu yıl bu ligden toplam 13 milyon 400 bin Euro gelir elde etti.

FENERBAHÇE 5’İNCİ OLDU: Eylül ayından beri grup maçlarında 11 puan toplayan Fenerbahçe, bu lig de en çok para kazanan takımlar arasında 5’inci sırada yer alıyor. Arsenal, Milan ve Liverpool gibi dünyaca ünlü kulüpleri bu sıralamada geride bırakan Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde aynı puanları topladığı Real Madrid, Roma ve Porto izliyor.

Fenerbahçe hisseleri rekor fiyatı gördü

FENERBAHÇE’nin Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’da ilk sekiz takım arasına girmesini sağlayan galibiyeti ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) fener alayı yaşandı. Sabah açılışın ardından hızlı alımlarla Fenerbahçe hisseleri yüzde 6’lık primle 53.50 YTL’ye kadar çıktı ve böylece tarihinin en yüksek fiyatını test etti. Hisseler daha önce en yüksek 53.25 YTL’ye ulaşmıştı. Sabah gelen alımlarla rekor kıran hisseler daha sonra ise kár satışları ile geriledi. Fenerbahçe hisseleri ilk seansı yüzde 1 artışla 50.50 YTL’den tamamladı. İkinci seansta ise hisse senetleri 50.00 YTL’den kapanış gerçekleştirdi. Fenerbahçe hisseleri yılbaşından bu yana son derece istikrarlı bir seyir izliyor. Yıla 33 YTL seviyesinden başlayan hisseler şu ana kadar yüzde 53 artışla en çok kazandıran hisseler arasında yer almayı başardı.

10 milyon Euro kazanabilir

Fenerbahçe çeyrek finalde rakibini elerse 3 milyon Euro daha kasasına koyabilecek. Eğer Fenerbahçe’nin başarısı finale kadar uzarsa kulüp 7 milyon Euro daha gelir elde edecek. Sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ve final oynayıp şampiyon olursa 10 milyon Euro daha kazanabilecek.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 06:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan IP: 88.247.34.xxx Tarih : 6.03.2008 16:06:50

helal olsun ben bir galatasaeraylı olarak utanıyorum hatta ayıb olmasa takımımı bile degiştirmeyi düsünüyorum