20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fenerbahçe de yarışta

Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi.

Turkcell Süper Lig'in ilk 3 haftasında sadece 3 puan toplayan, Şampiyonlar Ligi'ne de kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Gençlerbirliği'in ağırlayacağı karşılaşma ile hem taraftarının gönlünü alma, hem de yarıştan geri kalmamak amacında. Eskişehirspor galibiyeti ile morallenen Kırmızı-siyahlılar ise deplasmandan puan ya da puanlarla dönmek adına iddialı... 

MAÇTAN DAKİKALAR

Fenerbahçe'de Hacettepe maçında kırmızı kart gören Volkan Demirel'in yerine Volkan Babacan kaleyi koruyor. Volkan'ın yedeği ise bir diğer genç isim Fehmi Mert Günok.

Öte yandan sarı- lacivertli takımda Semih, Josico, Edu, Deivid ve Vederson sakatlıkları nedeniyle Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer almıyor.

Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başladı. İki takıma da başarılar diliyoruz.

2. dakikada maçın ilk şutunu Roberto Carlos çekti. Brezilyalı futbolcunun sol çaprazdan vuruşunda top yandan auta gitti.

7. dakikada Roberto Carlos uzak mesafeden tekrar şansını denedi. Savunmadan dönen top taca gitti.

9. dakikada taç atışını kullanan Roberto Carlos topu ceza sahasına gönderdi. Kafalardan seken topa Burak gelişine vurdu. Savunma zamanında ayak koyarak topu kornere gönderdi. Köşe vuruşunda Lugano'nun şutu auta çıktı.

13. dakikada Fenerbahçeli iki futbolcu hafif sakatlık geçirdi. Lugano ve kaleci Volkan'ın tedavilerinin ardından maç yeniden başladı.

16. dakikada karşılaşmanın ilk sarı kartı çıktı. Güiza'ya faul yapan El Saka sarı kartla cezalandırıldı.

20. dakikada Fenerbahçe mutlak bir golden golden oldu. Roberto Carlos kale sahası ön çizgisi önünde bomboş pozisyondaki Lugano'ya çıakdı. Uruguaylı futbolcu zor olanı yaparak golü kaçırdı.

23. dakikada Alex tek top oynadı. Güiza'nın hareketlendiği topa kaleci Periç zamanında sahip oldu.

Karşılaşmada ikinci sarı kart. 24. dakikada Gençerbirliği'nde Kerem sarı kart gördü. Hakem Fırat Aydınus, kart hareketi yapan Emre Belözoğlu'na da sarı kartını gösterdi.

25. dakikada serbest vuruşu kullanan Alex ceza sahasına çok iyi kesti. Savunmaya geçen topa Fenerbahçeli futbolcular dokunamadı.

29. dakikada soldan çizgiye kadar inen Engin içeriye ortaladı. Ön direkte iyi yer tutan Roberto Carlos topu kornere gönderdi. Gençlerbirliği köşe vuruşunu etkili kullanamadı.

31. dakikada Maldonado'nun kaptırdığı top Burhan'da kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden sert şutu kaleci Volkan için kolay top oldu.

34. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasına Güiza'nın kafa vuruşu yandan auta gitti.

36. dakikada sağ kanattan bindiren Mehmet Nas'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya Mustafa'nın kafa vuruşunda Volkan Babacan gole izin vermedi.

39. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Güiza şık bir çalımla rakibini geçti ve bekletmeden şutunu çekti. Kaleci kontrpiyede kalırken, Ergün gole giden topu kornere gönderdi.

41. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Golün adı Alex de Souza. Burak'ın soldan ceza sahasına gönderdiği ortada topla buluşan Brezilyalı yıldız, iki rakibini oyundan düşürdü. Alex'in düzgün vuruşunda top kalecinin yanından ağlara gitti.

İlk yarıda 2 dakikalık kayıp zaman oynanacak.

Hakem Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde gidiyor.

Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başladı.

49. dakikafa Engin Baytar'ın sert şutu az farkla dışarı gitti.

53. dakikada serbest vuruşu kullanan Alex'in uzak direğe ortasına Güiza'nın gelişine sert şutu direk dibinden dışarı gitti.

54. dakikada Gençlerbirliği 10 kişi kaldı. Alex'e arkadan faul yapan El Saka ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

56. dakikada Gençlerbirliği'nde Kerem'in yerine Addo oyuna girdi.

Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. 64. dakikada Roberto Carlos, kendi yarı sahasından gönderdiği muhteşem pasla Güiza'yı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. İspanyol futbolcu plase bir vuruşla kaleci Periç'in yanından topu ağlara gönderdi: 2-0.

66. dakikada Fenerbahçe 2 değişiklik birden yaptı. Uğur Boral'ın yerine Selçuk, Burak'ın yerine Kazım maça dahil oldu.

71. dakikada Maldonado'nun pasında Güiza topua ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

77. dakikada Alex'in sert şutu savunmadan döndü. Atağın devamında tekrar topla buluşan Alex meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ancak hakem Fırat Aydunus faul düdüğünü çaldı.

81. dakikada serbest vuruşu kullanan Engin direk kaleye gönderdi. Volkan Babacan için kolay top oldu.

Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği de yapılıyor. 82. dakikada Güiza'nın yerine ilhan parlak oyunda. Sarı-lacivertli taraftarlar ikinci golün sahibi Güiza'yı alkışlıyor.

84. dakikada Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerindeki Kazım'ın gelişine şutunda top auta çıktı.

90. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Alex'in ceza sahasına ortasına ön direkte Kazım iyi yükseldi. Milli futbolcunun güzel vuruşu ağları 3. kez gençlerbirliği ağlarına gitti: 3-0.

3 dakikalık kayıp zaman işareti var.

Fırat Aydınus karşılaşmanın son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe konuk ettiği Gençlerbirliği 3-0 mağlup etti.

İSTİKRARI YAKALAYAMADI

Sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle kadro istikrarını bir türlü yakalayamayan, ligde ve Avrupa'da aldığı sonuçlarla taraftarını üzen Fenerbahçe, Volkan, Semih, Josico, Edu, Deivid, Vederson yokluğunda Gençlerbirliği'ni ağırlıyor.
Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe’nin Hacettepe ve Porto maçlarında forma giyemeyen Semih Şentürk, Gençlerbirliği maçında da takımdaki yerini alamazken, Porto maçında oynaması beklenirken forma şansını Yasin'e kaptıran Önder'in bu karşılaşmada ilk 11'deki yerini aldı. Öte yandan Hacettepe maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Volkan Demirel'in yerine bugünkü mücadelede Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Babacan koruyor. 

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Fırat Aydınus **, Mustafa İspiroğlu **, Hakan Yemişken ** 

FENERBAHÇE: Volkan Babacan **, Gökhan ***, Lugano ***, Önder ***, Roberto Carlos ***, Burak ** (Selçuk dk. 66 **), Maldonado **, Emre **, Uğur ** (Kazım dk. 66 **), Alex ***, Güiza *** (İlhan Parlak dk. 82 *)
YEDEKLER: Mert, Ali, Gürhan, Yasin
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GENÇLERBİRLİĞİ: Periç *, Erkan **, El Saka *, Traore *, Ergün *, Burhan * (Kahe dk. 68 *), Mehmet Nas ** (Yasir dk. 71 *), Kerem * (Addo dk. 56 *), Koray *, Engin **, Mustafa *
YEDEKLER: Recep, Djite, İlhan Eker, Kemal
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal 

GOLLER: Alex (dk. 41), Güiza (dk. 64), Kazım (dk. 90)
KIRMIZI KART: El Saka (dk. 54)
SARI KARTLAR: Emre (Fenerbahçe), El Saka, Kerem, Addo (Gençlerbirlği)


MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Turkcell Süper Lig'deki Gençlerbirliği maçında, 11 kişilik takım kurgusunda değişiklikler yaptı. Savunma oyuncusu Edu'nun sakatlığı nedeniyle bu mevkide Lugano'nun yanında genelde Yasin'i görevlendiren İspanyol teknik adam, Gençlerbirliği karşısında bu kez Önder'e şans tanıdı. 

KALE VOLKAN BABACAN'IN 

Hacettepe Spor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı Volkan Demirel'in yerine, sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Babacan korudu. Fenerbahçe kalesini daha önce kupa ve hazırlık karşılaşmalarında koruyan genç file bekçisine, Volkan Demirel'in yokluğunda mecburi görev verildi. Volkan Babacan'ın Gençlerbirliği karşısındaki yedeği yine genç bir isim Fehmi Mert Günok oldu.

Teknik direktör Aragones'in Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Portekiz'in Porto takımıyla deplasmanda yapılan maçta yedekler arasında yer verdiği Kazım, ligde Gençlerbirliği karşısında da kulübede kaldı. İspanyol çalıştırıcı, ligin ilk üç maçında orta alanın sağında görev verdiği Kazım'ın yerine, bu mevkide Burak'ı görevlendirdi. Porto maçında ilk 11'de yer bulan Selçuk da Gençlerbirliği karşısında yedek kaldı. 

TARAFTARDAN FUTBOLCULARA MORAL 

Sarı-lacivertli taraftarlar, üst üste yaptığı son iki resmi maçta yenilen takımlarına, maç öncesi tezahüratlarla moral vermeye çalıştı. Telsim kale arkası tribününde bulunan taraftarlar takımı toplu olarak tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Hacettepe Spor maçında kendi taraftarıyla kötü diyaloglar yaşayan Uğur'a da maç öncesi tezahüratlarla moral verildi. Uğur'un, taraftarların çağrısı üzerine takımı ısındığı sırada tribünlere giderek taraftarlarını selamladı. Taraftarlar, Hacettepe Spor maçında Uğur'u yuhalayan taraftarlara yönelik tepkili tezahüratlar da yaptı. 

TEK KİMLİK FENERBAHÇE PANKARTLARI KALDIRILDI 

Bu sezon başından itibaren, bütün tribünlerin ön kısımlarına asılan "Tek Kimlik Fenerbahçe" pankartları kaldırıldı. Bazı taraftar oluşumlarına yönelik, kulüp tarafından yapılan açıklamalara paralel olarak tribünlere asılan bu pankart, tribünlerde yer almadı. 

MİGROS KALE ARKASI TRİBÜNÜ BOŞ KALDI 

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği ile yaptığı lig maçında bazı tribünlerde yer yer boşluklar oluşurken, Migros kale arkası tribününün büyük bölümü boş kaldı. Migros kale arkası tribününde çok az sayıda taraftar karşılaşmayı izledi. 

NOTLAR 

-Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Semih, Josico, Edu, Deivid, Vederson ile Tümer, Can ve Deniz maç kadrosunda yer almadı. 

-PAF Ligi'nde Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada yapılan maçta Gençlerbirliği, Fenerbahçe'yi 2-0 yendi. 

-Maç öncesi skor tabelasında Fenerbahçe'nin rakibi Gençlerbirliği yerine Gaziantepspor olarak yazıldı. Daha sonra ekrandaki görüntü kaldırılarak yanlışlık düzeltildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 22:55:14
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 23:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?