29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe divan kurulu toplandı

Fenerbahçe Spor Kulübü Nisan ayı Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı, Kurul Başkanı Yüksel Günay başkanlığında, Başkan Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, Fenerbahçe Erkek Voleybol ve Fenerbahçe Bayan Basketbol takımlarının kazandığı lig şampiyonluğu kupaları da sergilendi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Yüksel Günay ve Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Başkanvekili Nihat Özdemir, Genel Sekreteri Vedat Olcay, yöneticiler Murat Özaydınlı, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Kiğılı, Ömer Temelli, Serhat Çeçen, Hakan Dinçay, Turan Şahin, Semih Özsoy ve Hüseyin Ersan Topbaş ile kurul üyeleri katıldı. Toplantı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve vefat eden üyeler için saygı duruşunun ardından hep birlikte söylenen İstiklal Marşı ile başlarken, 60, 50 ve 40 yılını dolduran üyelere plaket; 25 yılını dolduran üyelere de rozet ve sertifika takdimiyle devam etti.

ŞAMPİYONLUK KUPALARI TOPLANTI SALONUNA GETİRİLDİ

Toplantıda Yönetim Kurulu Raporu'nu okuyan Başkanvekili Nihat Özdemir, birkaç gün önce eski başkanlardan Güven Sazak'ı yitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtip; Merhum Sazak ve bu sürede yitirilen tüm üyeler için camiaya başsağlığı dileğinde bulunarak sözlerine başlayarak, "Erkek Voleybol Takımımız, Arkas Spor'u 3-0'lık seriyle saf dışı bırakıp; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ligi şampiyon bitirmiş ve toplamda 3. şampiyonluğuna ulaşmıştır. Yarı final ve finalde Galatasaray ve Beşiktaş'ı yenerek Türkiye Kupası'nı üstü üste 2. kez kazanan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Euroleague'de son 16 takım arasına kalmış ve son olarak Efes Pilsen'i yenerek ligi de lider bitirmeyi garantilemiştir. Geçen yılı Dünya Şampiyonu unvanıyla kapatan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, Kulübümüzün ev sahipliği yaptığı ve direk katıldığı Dörtlü Final'de 3. olmuş, ligde normal sezonu lider bitirip yarı finale yükselmiştir. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, final serisinde Galatasaray'ı 3-1'le geçerek toplamda 9. üst üste 6. şampiyonluğuna ulaşmıştır. Erkek Voleybol Bayan Basketbol takımlarımızın kupalarını burada görebilirsiniz" dedi.

"4 MAÇI DA KAZANIP ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Profesyonel Futbol Takımının ligin 2. yarısında 9 puanlık farkı kapatarak liderliği ele geçirdiğini hatırlatan Özdemir, "İyi bir kamp dönemi, yönetim, teknik kadro ve futbolcuların kenetlenmesiyle 9 puanlık farkı kapatıp lider olduk. Önümüzde kalan 4 maçı da kazanarak şampiyonluğa ulaşacağımıza inancımız tam" dedi.

Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin İMKB'de işlem gören hisse senetlerinin değer kazandığını belirten Özdemir, UEFA kriterleri gereğince yapmaları gereken mali operasyonu sıfır maliyetle gerçekleştirdiklerini, bu durumun da mali piyasaların, kulübün mali yapısına duyduğu güvenin bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Ataşehir ve Düzce Topuk Yaylası'ndaki tesislerin inşaatlarının hızla sürdüğünü, bu tesislerin düzenlenen gezilerle kamuoyuna ve Yüksek Divan Kurulu Üyelerine gezdirildiğini belirten Özdemir, Kenan Evren Lisesi'nin yerine yapılacak 3. okulun inşaatının da sürdüğünü bildirdi. Özdemir, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın daha güzel ve kullanışlı yapacak dış cephe ve iç mekan çalışmalarının da sürdüğünü sözlerine ekledi. Amatör şubelerin başarılarını anlatan Özdemir, genç futbol takımları U17 ve U16'nn Türkiye 2.'si U15 Futbol Takımının ise Türkiye ve Süper Kupa şampiyonu olarak ülkemizi yurtdışında temsil etmeye hak kazandığını hatırlatarak sözlerini tamamladı.

2011'İN İLK 3 AYINDA 5.2 MİLYON GELİR FAZLASI

Toplantıda daha sonra Denetleme Kurulu Raporu okundu. Rapora göre 2011'in ilk 3 ayında kulüp gider ve gelirlerinde, gelirler lehine 5 225 849 Liralık bir fazlalık olduğu. Kulübün Mart 2011 sonu itibariyle borcunun ise 268 857 988 Lira olduğu açıklandı.

Toplantı, üyelerin görüş ve önerilerini Divan Başkanlığına sunmalarıyla devam etti. Üyelerden Mehmet Yaldız'ın; Başkanımız Aziz Yıldırım ve mevcut yönetimin yapılacak bronz büstlerinin stadın bir yerine konulması önerisi konusunda tavsiye kararı alındı. Mehmet Yaldız, önergesinde bu iş için 60 bin TL'lik bir katkı yapacağını da deklere etti Toplantının sonunda söz alan Başkanvekili Nihat Özdemir, teklif ve alınan karara teşekkür ederek, bu konunun yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacağını bildirdi.

Daha sonra, 50 üyenin imzaladığı bir önergeyle Ataşehir'de yapımı süren salona, 'Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu' isminin verilmesinin istenmesi üzerine söz alan Başkan Aziz Yıldırım, "Burada herkesin isim sunma ve önerme hakkı vardır. Stadımıza Şükrü Saraçoğlu adını biz verdik oraya da istenen adı verebiliriz. Ancak bu işe başlamadan önce yapılan görüşmeler atılan imzalar, orada yazılı kararlar var. Fenerbahçe 1 Lira harcamadan buraya sahip olmaktadır. Burada ticari bir durum söz konusudur. Tamamını

biz yapsaydık, isim verme hakkı da tamamen bize ait olurdu. Tavsiye niteliğinde bir karar alabiliriz. Bu olayı daha fazla büyütmek yanlış anlaşılmalara ve gereksiz tartışmalara neden olur, Kulübümüze zarar verir. Biz de Yönetim Kurulu olarak bu ismin verilmesini hepinizden çok isteriz. Ancak yola çıkılırken 30 yıl kiralama denilirken; Fenerbahçe tapulu bir mala sahip olmuş olacak. Burada alınmış kararlar var. Yapılan önerinizi götürürüz, çözülürse çözülür" diye konuştu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 KULÜBÜNDEN BİRİ OLACAĞIZ"

Yeni sezondaki havuz fiyatlarının oybirliğiyle kabul edilmesinden sonra toplantı üyelerin kürsüye çıkarak görüş, öneri ve talepleri üzerine yaptıkları konuşmalarla devam etti. Üyelerin konuşmalarının ardından Nihat Özdemir tekrar kürsüye gelerek dile getirilen konulara yanıtlar verdi. Fenerbahçe Koleji'nin çok iyi durumda olduğunu, sorumlu yöneticiler Ali Koç ve Turan Şahin'in konulara hakim ve yetkin kişiler olduğunu belirten Nihat Özdemir, Kolejin çok fazla yol kat ettiğine inandıklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin Dünyanın ekonomik olarak en büyük kulüpleri arasında yer alacağını söyleyen Nihat Özdemir, "Hedefimiz Dünyanın en büyük 10 kulübünden biri olmak. Çok kısa zamanda ekonomisi en büyük 10 kulüpten biri olacağız" diye konuştu.

"YAPILAN STATLAR TÜRK SPORU İÇİN"

"Stadımızla iftihar ediyoruz" diyen Nihat Özdemir, "Kayseri'ye ve Galatasaray için yapılan stat ile Trabzon'a, Gaziantep'e yapılacak statlara Türk Sporunun ihtiyacı var. Biz yönetim olarak bu statları Türk Sporu için yapılmış olarak kabul ediyoruz. Galatasaray'ın stadı güzel ama ne bizim stadımızın sıcaklığı ne de atmosferi orada yok. Bizim stadımızın yanına gelemez" dedi. Fenerbahçe'nin yarıştığı her branştaki her takımının iddialı olduğunu belirten Özdemir, stattan sorumlu yönetici Ömer Temelli'nin çabalarıyla Stadın çok daha iyi bir disiplin altına girdiğini Fenerbahçe tribünlerinin bir düzene kavuştuğunu söyledi.

"FLORYA'DAKİ ARAZİYE SOSYAL TESİSLER YAPILACAK"

Florya'da 4.5 dönümlük bir arazinin kullanım hakkını aldıklarını belirten Özdemir, "Buraya önemli tesisler yapacağız. İmar işlerini çözmeye çalışıyoruz. Üyelerimiz için havuz ve tenis kortları yapmayı planlıyoruz. Karşı'da da tesislerimiz olacak" dedi. Özdemir üyelerimizden Ali Polat'ın her toplantıda ısrarla istemesi üzerine Fenerbahçe Koleji'nin yeni yapılan binasında izciler için bir oda ayrıldığını ve yeni öğretim yılında Kolej'de izci oymağının kurulacağını da bildirdi. Son olarak Fenerbahçe Şükrü

Saracoğlu Stadı'nın mülkiyetinin Kulübümüze geçmesi konusuna değinen Özdemir, "Stadın mülkiyeti için devlet yetkilileriyle kapalı kapılar ardında görüşmeler yapıyoruz. Bu konu Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda en uygun şekilde çözüme kavuşacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 15:24:01
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 23:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?