22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe gruptan çıkacak!

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.


Fenerbahçe'nin Samandıra Tesisleri'nde yaptığı antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Carlos, Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahalarında yapacakları karşılaşmaları kaybetmemeleri gerektiğini belirterek, "Ben gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Kendi sahamızdaki maçları puan kaybetmeden geçmeliyiz. Zaten muhteşem bir seyircimiz var. Bu nedenle burada oynayacağımız maçlarda puan kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Ama deplasmanlar hiç kolay olmayacak" diye konuştu.


Fenerbahçe'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Brezilyalı yıldız, Sarı-lacivertli ekibin Turkcell Süper Lig'deki durumuyla ilgili olarak ise, "Türkiye Ligi göründüğünden daha zor bir lig. Dünyada fazla tanındığı söylenemez ama daha çok ilgiyi hak ettiği bir gerçek. Takımımız Süper Kupa'ya ve Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazandı. Formumuzu en üst seviyeye çekip, daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Sezon başında takımın eksiklerinin olması çok normal. Yeni katılan oyuncuların adaptasyon sürecini atlatması zaman alıyor. Geçtiğimiz yıl Real Madrid'de de durum böyleydi. Son maça kadar şampiyon belli değildi. Ama sonunda gülen taraf Real Madrid oldu. Performansımızı gittikçe artırıyoruz. Zaten lige çok iyi futbolla başlayıp bunu devam ettirebilen takım sayısı çok azdır" şeklinde konuştu.


Kendisi hakkında yapılan eleştirilere saygılı olduğunu, futbolcuların görevinin takıma katkı sağlamak, gol atmak ve takımın başarısı için gerekeni yapmak olduğunu vurgulayan Carlos, basın mensuplarının şuanda oynadığı mevkiiden memnun olup olmadığını sorması üzerine ise şunları söyledi:
"Zico bana hangi görevi verirse onu yaparım. Benim görevim aslında sol bek. Ama hocamızın bileceği bir şey bu. Hafta sonu oynayacağımız Çaykur Rizespor maçında bulunduğum yer biraz farklı olabilir."


Türkiye A Milli Takımı'nın Malta ile berabere kalmasında değerlendiren Brezilyalı yıldız, "Türk Milli Takımı'nda çok kaliteli oyuncular var. Ancak dünya futbolunda artık güçler hemen hemen eşit. Malta da dünya takımları arasında fazla fark kalmadığını gösterdi. Eğer Türk Milli Takımı elindeki fırsatları kullanabilseydi skor tabii ki farklı olurdu. Türk Milli Takımı 2002'de yakaladığı çıkışı devam ettirecektir. Ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının kaptan Alex ile ilgili yapılan eleştirileri sorması üzerine ise Carlos, "Bence Alex çok büyük bir oyuncu. İyi oynayamadığı maçlarda bunun nedeni büyük olasılıkla sakatlıktır. Kariyeri boyunca hep çok iyi bir oyuncu oldu. Bu eleştiriler zamanla azalacak. Onun ne kadar yetenekli olduğunu biliyorum. Onun üzerinde büyük bir sorumluluk var. Bence Alex Brezilya Milli Takımı'nda olmalı. Takımımızdan Edu'da milli takıma katıldı. Alex iyi futbolunu sürdürdüğü sürece Dunga'nın ona şans vereceğine inanıyorum" karşılığını verdi.


İstanbul'a alıştığını, Türk yemeklerini ve özellikle tatlılarını çok beğendiğini dile getiren Carlos, Fenerbahçe'nin dünya kulübü olma yolunda çok doğru bir yol izlediğini belirterek, "Büyük yıldızları buraya getirmek de dünya kulübü olmanın bir yolu. Real Madrid, Manchester United gibi takımlar gibi daha çok seyahat etmek, daha çok başarı kazanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.


Basın mensuplarının Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde eski takımı Real Madrid'le karşılaşması halinde duygularının ne olacağını sorması üzerine ise Carlos, "Şu anda Fenerbahçe forması giyiyorum. Real Madrid benim için güzel anılara sahip ama şimdi her şey Fenerbahçe için" karşılığını verdi.


Şuanda takımın 3. kaptanı olduğunu hatırlatan Roberto Carlos, bunun çok fazla önemli olmadığını belirterek, başarılı olmanın ve Fenerbahçe'ye bişeyler katmanın daha önemli olduğunu vurguladı.


Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, teknik direktör Zico'ya taktiksel anlamda görüş belirtip belirtmediğinin sorulması üzerine ise, "Taktik konuda kim oynamalı, kim oynamamalı bu benim sorunum değil. Teknik direktörümüz gerekeni yapar. Ama genç oyunculara antrenmanlarda bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum" karşılığını verdi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 22:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?