22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe idare etti

Kanarya işi Şükrü Saraçoğlu'nda bitirmek istiyor !.. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk tur maçında kendi sahasında Anderlecht'i konuk eden F.Bahçe'de hedef avantajlı bir skor



Bu sezona Avrupa'da başarı paralosıyla çıkan sarı-lacivertli ekip Anderlecht engelini aşarak Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istiyor.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan zorlu karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb yönetiyor.

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle maç öncesi oynayıp oynamayacağı tartışma konusu olan Alex de Souza ilk 11'de yer aldı. Sarı lacivertlilerin tecrübeli oyuncusu Tümer de Uğur Boral'ın yerine ilk 11'de kendine yer buldu. Fenerbahçe Anderlecht arasındaki rovanş karşılaşması se 29 Ağustos Çarşamba günü Belçika'da oynanacak. 


STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Howard Webb, Darren Cann, Peter Kirkup

FENERBAHÇE: Serdar, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Tümer, Alex, Kezman.
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

ANDERLECHT : Zitka, Wasiliewski, De Man, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed Hassan, Polak, Goor, Boussoufa, Tchite.
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Vercauteren

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR


Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan çıktı.

48. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan pasa Boussoufa ve Roberto Carlos birlikte hareketlendi. Carlos topun önüne geçince Boussoufa faul yaptı.

49. dakikada Alex'in sağdan kullandığı kornerde penaltı noktası yakınlarında yükselen Aurelio'nun kafası yandan auta çıktı.

50. dakikada Deivid sağdan hızlmı gelip ara pası attı. kezman hareketlendi ama üç rakibi bastırıp topun kaleciye gitmesini sağladı.

51. dakida Polak'ın ceza sahası dışından şutunu Serdar çok güzel kurtardı. Ardından kullanılan kornerde ceza sahasına yapılan ortada vurulan kafayı Serdar yine çok güzel kurtardı ve Fenerbahçe'nin gol yemesine izin vermedi.

57. dakikada Önder'in ortasında Aurelio kafayı vurdu. yerden sekip giden top kaleci Zitka'nın ellerinde kaldı.

62. dakikada Fenerbahçe yarı sahasının ortalarından ve sol taraftan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen ortada savunma topu kornere çeldi. Köşe vuruşunda arka tarafta Polak topla bomboş durumda buluştu, volesi az farkla auta çıktı.

SARI KART: 64. dakikada orta yuvarlakta Ahmed Hassan'a arkadan faul yapan Aurelio maçtaki ilk sarı kartı gördü.

65. dakikada soldan Fenerbahçe kalesi önüne gelen ortada savunma ve kaleci Serdar müdahale edemedi, Boussoufa ayak uzattı ama dokunamadı ve tehlike sona erdi.

Topla Oynama Oranı: Fenerbahçe %58 - Anderlecht %42

67. dakikada Alex'in ara pasına Kezman hareketlendi ama topu rakibine kaptırdı. Bu dakikakalarda Fenerbahçe tribünlerinden Kezman'a küçük tepkiler gelmeye başladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 68. dakikada Tümer oyundan çıktı, Uğur Boral girdi. Fenerbahçe tribünleri Tümer'i alkışladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 70. dakikada Deniz'in yerine Selçuk oyuna dahil oldu.

SARI KART: 72. dakikada Roberto Carlos'a faul yapan Wasiliewski sarı kart gördü.

73. dakikada Fenerbahçe sağdan serbest vuruş kazandı. Alex topun başına geçti, 7 Fenerbahçeli futbolcu ceze sahasına geldi ama Alex'in ortası barajdan geri geldi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 78. dakikada Tchite çıktı, Mpenza girdi.


İLK YARIDAN DAKİKALAR


1. dakikada Tümer iki rakibinin arasından geçip ceza sahasına girmeye çalıştı ama 3. rakibine takıldı. Roberto Carlos'un presinde top auta çıktı.

4. dakikada Aurelio ceza sahasına mükemmel bir pas attı, ama Kezman dokunamayınca top auta çıktı.

5. dakikada Önder'in ortasında Roberto Carlos arka direkte yükseldi ama istediği gibi vuramadı., top yandan auta çıktı.

7. dakikada Tümer'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Zitka topu kornere çeldi. Köşe vuruşunu kullanan Alex, Roperto Carlos'a pas attı. Carlos rakibini geçip ceza sahası yayı yakınlarından sağ ayağıyla şut çekti, top rakibinden geri geldi.

8. dakikada sağ kanattan gelişen Anderlecht atağında Edu'nun ayağı kayınca Tchite tek başına ceza sahasına sokuldu ve sert şutunda top yandan auta çıktı.

12. dakikada Deivid sağ kanatta topla buluştu. Orta-şut karışımı vuruşunda top üstten auta çıktı.

14. dakikada Tümer soldan şık çalımlarla geldi, ceza sahası dışındaki Roberto Carlos'u gördü ancak Brezilyalı yıldız o alıştığımız şutlarından birini çekemedi ve top yandan auta çıktı.

17. dakikada Kezman ceza sahası yayında topu kaptırdı ama pes etmeyip presle topu kazandı, iki rakibinin arasından geçip şutunu çekti. Top, defansa çarpıp kornere çıktı. Köşe vuruşunda Anderlecht savunması topu uzaklaştırdı.

19. dakikada Roberto Carlos soldan çok güzel ortaladı. Kezman ön direğe koşup kafayı vurdu. Top, kalecinin bakışları arasında yandan az farkla auta çıktı. Fenerbahçe'nin gole en çok yaklaştığı andı.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Elemesi'ndeki diğer temsilcimiz Beşiktaş, Zurich deplasmanında Delgado'nun 3. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

23. dakikada Aurelio, Deivid ile yaptığı duvar pasının ardından bir şut çekti. Top üstten auta çıktı.

25. dakikada Tümer şık bir çalımla Anderlecht ceza sahasına girerken yerde kaldı ama İngiliz hakem Howard Webb oyunu devam ettirdi.

27. dakikada Alex'in ara pasına Kezman hareketlendi. Defans araya girdi, Kezman bastırdı. Kezman'ın ayağına çarpan top, kaleci Zitka'ya yöneldi. Kezman pres yaptı ama Belçika ekibinin kalecisi topu ayağıyla uzaklaştırdı.

31. dakikada Tümer yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Top yandan az farkla auta çıktı.

GOL: 32. dakikada Aurelio sol kanatta şık bir çalımla rakibini geçti. Ön direğe gelen ortada Alex çok iyi yükseldi ve topu köşeden ağlara gönderdi.

34. dakikada geriden atılan yüksek topta Kazmen kaleye hareketlendi. Juhasz, topa yükselirken Kezman'ın sırtına ellerini dayayarak yükseldi ve kafayı vurdu. Kezman faul beklerken hakem devam dedi.

40. dadikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ceza sahasına gelen pasta Kezman topu kontrol edemedi, ama dönen topu Aurelio kapıp ceza sahasına daldı. Kaleci ile karşı karşıyaydı ama topun sekmesi nedeniyle kale önüne havalandırmayı tercih etti. Alex 2 rakibinin arasında kontrol etmeye çalıştı ama mücadeleden galip çıkan Anderlecht savunması oldu.

42. dakikada Tümer ceza sahası ön çizgisinde rakiplerinin arasından topu geçirip kaleye yöneldi. Savunma topu kornere çeldi ama Hakem Webb, Tümer'in arkadan rakibine faul yaptığına karar verdi.

Ve maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Howard Webb, Darren Cann, Peter Kirkup

FENERBAHÇE: Serdar, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Deniz (Dk. 70 Selçuk), Aurelio, Tümer (Dk. 68 Uğur Boral), Alex, Kezman.
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

ANDERLECHT : Zitka, Wasiliewski, De Man, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed Hassan, Polak, Goor, Boussoufa, Tchite.
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Vercauteren

LigTv
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 22:50:39
Güncelleme :15 Ağustos 2007 Çarşamba 22:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?