20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fenerbahçe liderliğini korudu

Süper Lig’in 12. haftasında lider Fenerbahçe, kendi sahasında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’u 1-0 mağlup ederek, liderliğini korudu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonrası yaptığı açıklamada, futbolcularının bugün ekstra bir övgüyü hakettiğini söyleyerek, "Son 2 maçımızda yaşadığımız düş kırıklığının ardından Başkent ekibiyle zorlu bir mücadeleye çıktık. Bugünkü zor maçı kazanan takımımı tebrik ediyorum, ekstra övgüyü hakettiler" dedi.

Şampiyonluk mücadelesinin çok zor geçeceğinin bu maçta da görüldüğünü ifade eden Alman teknik adam, "Bu mücadelede detaylar da önemli. Bugün detaylarda rakibimize karşı üstündük. Bazı kesimlerin şampiyonluk yarışının da zor olduğunu göreceği günü bekliyorum. 10 kişi kaldıktan sonra Rüştü’nün bir kurtarışı da özel bir övgüyü hakediyor. Rakibimiz de iyi oynadı" diye konuştu. Zorlu bir Şampiyonlar Ligi maç serisinin ardından ligdeki mücadelede galip ayrılmanın kendisini sevindirdiğini belirten Daum, ligin diğer maçlarında da aynı bilinçle sahaya çıkıp, mücadele ederek kazanmak istediklerini kaydetti.

Sakatlığı nedeniyle bu sabah MR’ı çekilen Tuncay’ı acil bir ihtiyaç halini düşünerek kadroya aldığını belirten Daum, grip olan Serhat’ın serumla maça yetiştirildiğini, Luciano’nun da maçtan önce rahatsızlandığını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, Fenerbahçe karşısında istedikleri oyunu sergileyemediklerini belirterek, "Gerçekten çok kötü oynadık" dedi. Çabuk oyunculardan kurulu bir takım olduklarını belirten Aybaba, "Ancak, bu futbolcularımıza ne çabuk top atabildik, ne de bu oyuncularımız günündeydi. Fenerbahçe galibiyeti haketti. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra pozisyon yakaladık, ancak değerlendiremedik. Yeni bir takımız. Ara transfer döneminde takviye yapıp, takımı daha da güçlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek da, Fenerbahçe’yi kötü bir gününde yakaladıklarını, ancak takımının da çok kötü oynadığını belirterek, "Brezilyalı futbolcularımız ortada hiç yoktu. Çok saçma sapan hareketlerle sarı kart gördüler. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum" dedi.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza ise, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçında iyi mücadele ettiklerini, rakibe oyunlarını kabul ettirdiklerini belirterek, "Zor bir maç oldu. Orta sahada hakimiyet bizdeyken Selçuk’un oyundan atılması iyi olmadı. Yakaladığımız pozisyonları da gole çeviremedik. Ama sonuçta iyi bir sonuç elde ettik. Bazı zamanlarda istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçında istediğimiz oyunu rakibimize kabul ettirdik. Nobre’yi de doğum gününde gol attığı için kutluyorum" diye konuştu.
Kaptan Ümit Özat da, zor bir maç olduğunu belirterek, "Oyunun 10 kişilik bölümünde zor bir dönem geçirmemize rağmen kazandık. Rakibimiz Galatasaray’ın 3 puan kaybetmesinin ardından kazanmamız çok güzel oldu" dedi.
Taraftarlardan sağduyulu davranmalarını isteyen Ümit Özat, "Maraton alt tribünün tepkilerinden etkileniyoruz. Genç arkadaşlarımız bu tepkilerden daha çok etkileniyor. 4 senedir buradayım, ama son 2 senedir bu tepkiler yükseldi. Genç ve yeni oluşan bir takımız. Taraftarlarımızdan sağ duyulu davranmalarını bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde alınan sonuçları bahane olarak görmüyoruz, ama büyük bir yapılanmaya gidiyoruz. Bu sene 4. yıldızın habercisi olan şampiyonluğu yakalayacağız. UEFA Kupası’nda da başarılı bir yere geleceğiz" ifadelerini kullandı.
Bu arada Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü kaydeden ve bugün 25 yaşına giren Marcio Nobre için takım arkadaşları maç sonrasında soyunma odasında sürpriz bir doğumgünü partisi düzenledi. Başta Brezilyalı futbolcular olmak üzere tüm arkadaşları Nobre’nin kafasında yumurta kırdı, başından aşağı un döktü. Brezilya geleneklerine göre yapılan bu kutlamanın ardından pastalar kesildi ve soyunma odasında Nobre tezahüratları yankılandı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 09:12:35
Güncelleme :7 Kasım 2004 Pazar 22:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?