18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fenerbahçe rahat turladı

Ligin ikinci yarısında 3-1 yenildiği Samsunspor karşısında ilk yarıda sonuca giden Kanarya, hem kupada son 8'e kaldı hem de rakibinden rövanşı aldı.Ezeli rakibi Galatasaray'la 2-2 berabare kalarak puan farkını indirme şansını değerlendiremeyen Fenerbahçe, 28 yıldır kazanamadığı kupada yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde Fenerbahçe, kadın ve çocuk taraftarların önünde Samsunspor'u 3-0 gibi farklı bir skorla yenerek, çeyrek finale yükseldi.

Sarı-lacivertli takımın gollerini 18. dakikada Bienvenü, 21. dakikada Alex ve 35. dakikada Selçuk kaydetti.

Son dakikalarda 10 kişi

Fenerbahçe'de Özgür Çek, 88. dakikada sakatlık geçirdi ve maça devam edemedi. Sarı-lacivertli takım, oyuncu değişiklik hakkı dolduğu için kalan bölümde sahada 10 kişi mücadele etti.

FENERBAHÇE: 3 - SAMSUNSPOR: 0
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: İlker Meral, İsmail Şencan, Hakan Yemişken
Fenerbahçe: Mert Günok, Reto Ziegler (Dk. 69 Özgür Çek), Bekir İrtegün, Joseph Yobo, Orhan Şam, Selçuk Şahin, Cristian, Caner Erkin, Issiar Dia (Dk. 76 Miroslav Stoch), Alex de Souza (Dk. 69 Özer Hurmacı), Henri Bienvenu
Samsunspor: Ertuğrul Taşkıran, Andre Bahia, Kemal Tokak, Adem Alkaşi, Dejan Kelhar, Murat Ceylan (Dk. 74 Hasan Yıldıran), Uğur Boral, Hakan Arslan, Serdar Özkan, Simon Zenke (Dk. 55 Murat Yıldırım), Ekigho (Dk. 70 Anıl Dilaver)

Kocaman'dan 7 değişiklik

Galatasaray derbisinde ilk 11'de yer alan Volkan, Stoch, Mehmet Topuz, Serdar ve Sow, Samsunspor karşısında yedekler arasında bulunurken, Emre ve Gökhan 18 kişilik kadroda yer almadı. Bu futbolcuların yerine 11'e dahil edilen isimler ise Mert, Orhan, Bekir, Dia, Selçuk, Caner ve Bienvenu oldu. Teknik direktör Kocaman, as kadrosundan kaptan Alex'in yanı sıra Cristian, Yobo ve Ziegler'i kupa maçının 11'ine aldı.

Caner Erkin takıma döndü

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Eskişehirspor ile yapılan maçta kırmızı kart gördükten sonra 3 maç ceza alan Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, kupa maçıyla birlikte takıma döndü.

Tribünlerde kadınlar ve çocuklar yer aldı

Fenerbahçe, Samsunspor ile yaptığı kupa maçıyla birlikte bu sezon 3. kez seyircisiz oynama cezası çekerken, Kadıköy'de tribünde sadece kadınlar ve çocuklar yer alabildi.

Ligin 3. haftasındaki Manisaspor ve 27. haftasında Sivasspor mücadelelerini, Kadıköy'de kadın ve çocuk izleyicilerin önemli ölçüde doldurduğu tribünler önünde oynayan sarı-lacivertli ekip, Samsunspor maçında kadın ve çocuk taraftarlardan aynı ilgiyi göremedi. Seyircisiz oynama cezasının dün akşam saatlerinde verilmesi, karşılaşmanın hafta içi ve geç saatte başlaması, maça olan ilgiyi azalttı.

Kale arkasındaki az sayıda taraftar dolu tribünlere alındı

Karşılaşma için stadın kale arkası üst tribünlerine taraftar alınmazken, büyük çoğunluğu maraton ve Fenerium tribünlerinde toplandı. Kale arkası alt tribünlere giren az sayıdaki taraftar da maçın başlamasına 15 dakika kala diğer tribünlere alındılar.

"Fenerbahçe Yıkılmaz" pankartı

Türk Telekom kale arkası tribünün üst bölümüne serilen iki parça pankartta, bir kale resmi ile "Fenerbahçe Yıkılmaz" ifadesi yer aldı.

Samsunspor'da Gekas yok, Uğur ilk kez Kadıköy'de

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor'un sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 yendiği maçta 3 gol atan Yunan golcü Gekas, sakatlığı nedeniyle kupa mücadelesinde kadroda yer almadı. Fenerbahçe'den ara transfer döneminde Samsunspor'a giden Uğur Boral ise ilk kez Kadıköy'de eski takımına karşı takım kaptanı olarak sahada yer aldı.

Hoşfikirer için saygı duruşu

Karşılaşma, vefat eden TFF Milli Takımlar Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer için yapılan saygı duruşunun ardından başladı.


 

...
Yayın Tarihi : 21 Mart 2012 Çarşamba 23:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?