19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fenerbahçe Sakarya'da kayıp: 2-1

F.Bahçe, Lugano'nun da forma giydiği maçta Sakaryaspor'a 2-1 yenildi, ilk puan kaybını yaşadı.

Lige fırtına gibi giren Fenerbahçe, Sakarya deplasmanında fren yaptı. Sakaryaspor kalecisi Martinez'i geçemeyen sarı-lacivertliler, Okan ve Musa'nın gollerine engel olamayınca 4. haftayı puansız kapattı.

3'te 3 yaparak zirvede yer alan Fenerbahçe, yeni transferi Lugano'nun da forma giydiği karşılaşmada Sakaryaspor'a 1-0 mağlup oldu, ligdeki ilk puan kaybını yaşadı.

12. dakikada Ümit Özat'ın ceza sahasına gönderdiği topa dokunan Tuncay'ın filelere giden vuruşu, ofsayt gerekçesiyle hakem tarafından geçerli sayılmadı.

25. dakikada rakibini çalımlayarak cezaalanına giren n Kerim'in vuruşunda kaleci uçarak topu kornere çıkardı. Tuncay'ın kullandığı kornerde Lugano kafayla vurdu. Martinez gole izin vermedi.

56. dakikada iki Fenerbahçeli'nin arasından çok güzel dönen Okan, kaleyi karşısına aldı ve bekletmeden vurdu: 1-0 Okan Yılmaz, golden sonra hocası Nejat Biyediç'e koştu.

72. dakikada şapka çıkartılacak 2 hareket izledik. Serbest vuruşta topun başına gelen Alex mükemmel bir vuruş yaptı, kaleci Martinez aynı güzellikte kurtardı.

İlk uzatma dakikasında Rasim Vardar'ın 'al da at' dercesine pasında Musa Aydın topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

Aynı dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşta Lugano arkaya aşırttı. Oyuna sonradan giren Selçuk'a sedece dokunmak kaldı: 2-1.

SAKARYASPOR: 2 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Atatürk
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Adil Sinem, Ekrem Kan
Sakaryaspor: Martinez, Murat Duman, Savaş, Gökhan, Ergün, Musa, Hakan, Murat Erdoğan, Capurro, Cangele, Okan
Fenerbahçe: Rüştü, Kerim, Lugano, Can, Ümit, Mehmet Yozgatlı, Aurelio, Alex, Tümer, Tuncay, Semih
Sarı kartlar: Dk. 19 Tümer (Fenerbahçe)
Goller: Dk. 56 Okan Yılmaz, dk. 90+1 Musa Aydın (Sakaryaspor), Dk. 90+1 Selçuk (Fenerbahçe)

NOTLAR

Sakaryaspor yönetimi tarafından maç öncesi görev için Adapazarı'na gelen ulusal basın temsilcileri ve yerel gazetecilere yemek verildi. Yemeğe Sakaryaspor Kulübü Başkanı Ömer Yazıcı, ikinci başkan ve basın sözcüsü Rıdvan Duran ile yönetim kurulu üyesi Abdullah Şen katıldı.

Yemekte Ömer Yazıcı, maçta öncelikli olarak dostluğun kazanması gerektiğini belirterek, ”Herşeyden önce dostluk kazanmalı. Biz en kötü düşünceyle beraberlik istiyoruz. İstemediğimiz sonuç olan mağlubiyeti yaşarsak, kendilerini tebrik edeceğiz” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Sakaryaspor Onursal Başkanı Aziz Duran, işadamı Faruk Bayraktar'ın Sapanca'daki evinde yemekte bir araya geldi.

BİLET GELİRLERİ FUTBOLCULARA PRİM OLARAK VERİLECEK

Sakaryaspor, maçta kombine biletler hariç gişe satışlarından yaklaşık 185 bin YTL gelir elde etmeyi planladı. Maçın kazanılması durumunda bunun sporculara 10'ar bin YTL pirim olarak dağıtılacak.

Maçta 13 bin 400 kişilik stadın büyük bir kısmı doldu. Kapalı ve açık kale arkaları hariç diğer biletler sabah erken saatlerde satıldı.

GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Protokol girişi ile sporcu ve basın girişinin bulunduğu bölümde yoğun güvenlik önemleri alındı. Ayrıca stat çevresinde bariyerler oluşturuldu ve bunun içine bileti olmayan taraftarlar alınmadı.


Sakaryasporlu futbolcular maçı 45 dakika kala sahaya çıkarak ısınmaya başladı. Takımın sahaya çıkışında Sakaryasporlu taraftarlar yoğun bir biçimde tezahüratta bulundu. Sakaryasporlu futbolcular 15 dakika ısındıktan sonra tekrar soyunma odasına gitti.


Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında, Sakaryasporlu taraftarlar tarafından ıslıkla protesto edildi. Taraftarlar Adapazarılı Tuncay Şanlı'ya ise sevgi gösterisinde bulunarak tribünlere davet etti. Tuncay da tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı.

TARAFTARLAR ARASINDA ARBEDE

Maç öncesi iki takım taraftarları arasında arbede yaşandı. Açık kale arkasında çıkan olaylara polis müdahale ederek olayların büyümesine engelledi. Kalkanları üst üste koyan polis Sakaryasporlu taraftarların taş atmalarını engellemeye çalıştı.

LUGANO SAHADA

Fenerbahçeli sporcular maç öncesi sahaya “100. yıl piyangosu aldınız mı?” yazılı pankartla çıktı.


Fenerbahçe'de 3 maçlık cezası nedeniyle Appiah takımdaki yerini alamadı. Yeni transfer Lugano ilk kez Sakaryaspor karşısında sarı-lacivertli formayı giydi.

Sakaryaspor'da ise Sivasspor maçında gördükleri kırmızı kart nedeniyle M'bayo ve Suat kadroda yer almadı.
Hürriyet Internet
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 00:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?