25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fenerbahçe takipte

Evinde Akhisar Belediye'yi konuk eden Fenerbahçe, küme düşmeme mücadelesi veren rakibini Webo ve Sow'un golleriyle geçmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe Akhisar Belediyespor'u konuk etti. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi Sarı-Lacivertliler 2-0 kazandı.

Karşılaşmaya istekli başlayan Kanarya rakip kalede gol arasa da istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Özellikle Sow'la etkili olan Kanarya'da Senegalli oyuncunun bir şutunu kaleci Oğuz harika kurtarırken, diğer şutunu da direkten gelip kale çizgisini geçmesine rağmen hakemler gol olarak nitelendirmedi.

İlk yarısı golsüz sona eren maçta Webo ilaç oldu. 47. dakikada topu kafayla kaleyle şutlayan Kamerunlu, Oğuz'un başarılı müdahalesine rağmen takibi sürdürdü ve boşta kalan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0. Bu golün ardından Fenerbahçe rahatlarken Akhisar Belediye'nin de temposu yavaş yavaş düştü. 83. dakikada oyuna sonradan giren Orhan Şam, defansın arkasına koşu yapan Sow'a harika bir pas attı. Senegalli kaleciyi de geçerek topu boş filelere gönderdi: 2-0.

Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe, rakibi Galatasaray'ın kazandığı haftayı boş geçmeyerek puan farkının açılmasına engel oldu.

Sarı-Lacivertliler puanını 49'a yükseltirken Akhisar Belediyespor ise 26 puanda ve 17. sırada kaldı.  

...
Yayın Tarihi : 31 Mart 2013 Pazar 21:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?