19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fenerbahçe üçlük attı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Trabzonspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti ve Galatasaray ile arasındaki puan farkının açılmasına izin vermedi. Öte yandan sarı-lacivertli takım bu galibiyetle kendi sahasında yenilmeme serisini 31 maça çıkardı.Kadıköy'deki maçta sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golü 24. dakikada Mehmet Topuz kaydetti. Bordo-mavili takımda Aykut Akgün 55. dakikada gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 34'e yükseltti ve lider Galatasaray ile yine puanlarını eşitledi.. Sarı-lacivertli takım sıralamada 2. sırada bulunuyor. Trabzonspor ise 21 puanda 10. sırada kaldı.

Sarı-lacivertli takım ligin ilk yarısının son maçında (17. hafta) Medical Park Antalyaspor'a konuk olacak. Bordo-mavili takım ise sahasında Orduspor'u konuk edecek.

Kadıköy Kalesi!

Fenerbahçe aldığı bu galibiyetle Kadıköy'de 31 maçtır yenilmiyor. Kendi sahasında son mağlubiyetini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertli ekip, bu tarihten sonra çıktığı 31 lig maçının 25'ünü kazandı, 6 da beraberlik aldı, hiç yenilmedi.

Trabzonspor Yönetimi'nden protesto

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, TFF'nin takımlara çifte standart uyguladığını öne sürerek bundan sonra deplasmandaki ve Trabzon'daki maçlarda yönetim olarak stada gitmeyeceklerini açıkladı. Yener, maç öncesi yaptığı açıklamada, haksız uygulama olduğunu belirterek, “Takımımızı stada getirdik. Başarı dileğimizi ilettik ve sahaya sürdük. Ama biz federasyonun yanlı tavrını protesto için bundan böyle gerek deplasmanda, gerek Trabzon'da yönetim kurulu olarak hiçbir maça gitmeyeceğiz” dedi. Hasan Yener, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin düzenlenen basın toplantısında daha ağır ifadeler kullanmasına rağmen federasyonun farklı davrandığını savunarak, şunları söyledi: “Fenerbahçe yönetim kurulunda Ali Koç ve arkadaşları, Futbol Federasyonu başkanı ve yönetim kurulunu ağır biçimde eleştirmesine rağmen disiplin kuruluna verilmedikleri halde, Trabzonspor sitesinde nazikçe Disiplin ve Tahkim kurullarının haksızlıklarıyla ilgili yapılan açıklamalar sonucu başkanımız Sadri Şener ve yöneticimiz Kazım Tuncay Bekiroğlu Disiplin Kurulu'na verilmiştir. Bu çifte standarttır. Türk futbolunu bu noktaya getirenler yarın bunun hesabını verebilir.”

Takım geniş güvenlik önlemleriyle getirildi

Trabsonspor takımı, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Saracoğlu Stadı'na geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Takımın kamp yaptığı otelden stada gelişi sırasında, kafileyi taşıyan otobüsün önünde ve arkasında çok sayıda polis aracı olması dikkat çekerken, ayrıca motosikletli polisler de otobüse eşlik etti.

Fenerbahçe geçen sezondan 4 değişik isimle Trabzonspor karşısına çıktı

Fenerbahçe, geçen sezonun 19. haftasında Kadıköy'de rakibini 2-0 yendiği maçtan 4 farklı isimle Trabzonspor maçına çıktı. Bu maçta forma giyen futbolculardan Lugano, Niang ve Andre Santos sezon başında Fenerbahçe'den ayrılırken, Dia yedekler arasında yer aldı.

Tribünlerde renkli görüntüler

Fenerbahçeli taraftarların Trabzonspor maçı için tribünlerde hazırladıkları koreografiler renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar okul tarafındaki kale arkası tribünün tamamında, maraton tribünün de alt bölümünde koreografi gösterileri yaptı. Maraton alt tribünde İngilizce olarak “Legend” (Efsane) ifadesi yer alırken, bu tribünün sağ tarafında kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın büyük boyutlu fotoğrafları da taraftarların ellerinde açıldı. Koreografi gösterisinin üzerinde ise “Buradayız, hep destek tam destek” ifadelerinin ve gazeteci İslam Çupi'nin Fenerbahçe ile ilgili sözlerinin yer aldığı büyük bir pankart açıldı. Fenerbahçeli futbolcular sahaya “Van için tek yürek” pankartıyla çıktı. Okul tarafındaki kale arkası tribünde ayrıca “Tarihinde Kocaman bir iz var”, “Fenerbahçe Yıkılmaz” şeklinde pankartlar da tribünlere asıldı.

 

...
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2011 Pazar 21:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?