19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fenerbahçe Ülker 86 - BC Partizan 91

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, evinde Sırbistan'ın BC Partizan takımına 91-86 yenildi.


Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın 4. dakikası 10-10 berabere geçildi. Sarı-lacivertliler dış atışlarda Kinsey ve Preldziç, pota altında Solomon ile sayı bulmayı sürdürerek, ilk periyottan 27-18 üstün ayrıldı. 2. periyoda iyi başlayan Partizan, 14-2'lik bir seri yakalayarak 16. dakikada 34-29 öne geçti. Fenerbahçe Ülker'in hem savunma hem de hücumda etkisiz kaldığı bu dakikalarda, konuk takımda özellikle Tepiç ve Pekoviç, takımları adına önemli basketler kaydettiler.

Sarı-lacivertliler, Rasim'in 17. dakikada attığı 3 sayılık basketle, yaklaşık 6 dakika sonra sayı bulurken, ilk yarının son dakikasına 41-36 Sırp ekibinin üstünlüğüyle girildi. Tripkoviç ve Palacio ile sayı bulmayı sürdüren Partizan, Fenerbahçe Ülker'in Mrsiç ile periyodun son saniyesinde kaydettiği 3'lüğe karşın, devreyi 45-39 önde tamamladı.


Karşılaşmanın ikinci yarısına Kinsey ve Ömer Onan'ın basketleriyle 6-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 23. dakikaya girildiğinde durumu 45-45 eşitledi. Oldukça çekişmeli geçen periyotta Partizan, Palacio ve Vitkoviç ile sayı üretirken, Fenerbahçe Ülker, rakibine Ömer Onan ve Ömer Aşık ile karşılık verdi ve 29. dakikaya 61-57 üstün girdi. Konuk takım, Kecman'ın skorer oyunuyla 3. periyodu da 67-65 üstün geçmeyi bildi. Son periyoda da etkili başlayan Partizan, bulduğu 12-2'lik seriyle 35. dakikada 79-67 öne geçti.

Özellikle savunma reboundları ve son atışlarda etkisiz kalan Fenerbahçe Ülker karşısında Partizan, son periyotta da üstünlüğünü sürdürdü ve karşılaşmadan 91-86 galip ayrılmayı bildi. Bu sonuçla grubunda 4. sırada kalan Fenerbahçe, böylece bir üst turun kura çekiminde 3. torbada yer alacak.


Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, mağlubiyetten üzüntü duyduklarını belirterek, "Oyunun belli bir bölümlerinde koptuk. Oyun genelinde inişli çıkışlı bir performans gösterdik. Rakibimizin gücü ortada. Geçen hafta 47 sayı fark attılar. Bu gece de güçlerini kanıtladılar" dedi.


BC Partizan Antrenörü Vadim Musatov ise iyi bir performans gösterdiklerini belirterek, "Oyuncularımız yüreklerini sahada ortaya koydular. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Rakibin eksik oyuncularını avantaja çevirmeyi bildik, mutluyum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 02:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?