19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fenerbahçe Ülker Çeyrek Finalde

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (E) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Fenerbahçe Ülker, İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımını İstanbul'da 75-59 yendi.

Böylece 3. galibiyetini alan sarı-lacivertli takım, 9 puanla grupta 2. sırada yer alarak play-off çeyrek finaline yükseldi.

Karşılaşmaya iyi başlayarak ilk dakikada 5-0 öne geçen Fenerbahçe Ülker, dış atışlarda sayı üretmeyi sürdürerek 4. dakikada skoru 13-4 yaptı. TAU Ceramica Vitoria, hızlı tempoda süren oyunu Splitter ve Mickeal ile dengelemeye çalışırken, sarı-lacivertliler, Solomon ve Preldziç ile basket bularak 8. dakikaya 20-10 önde girdi. Fenerbahçe Ülker, Solomon'un oldukça etkili performansıyla ilk periyottan 30-17 üstün ayrıldı.

2. periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, yakaladığı 10-0'lık seriyle 15. dakikada farkı 23 sayıya (40-17) çıkardı. Bu dakikalarda sert savunma yaparak rakibine sayı şansı tanımayan sarı-lacivertliler, özellikle dış atışlarda skor buldu. TAU Ceramica Vitoria, potaaltında etkili olarak rakibine 10-0'lık seri ile karşılık verdi ve 19. dakikada farkı 13 sayıya (40-27) indirdi. Fenerbahçe Ülker, oyuna sonradan dahil olan oyuncularla periyodun son bölümlerindeki hücumlardan istediği gibi yararlanamasa da devreyi 43-30 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Preldziç ve Solomon'un skorer oyunuyla 25. dakikada 55-38'lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Konuk takım, Teletoviç ve Splitter ile üstüste basketler kaydederek 28. dakikada farkı 8 sayıya (55-47) indirdi. Fenerbahçe Ülker, zaman zaman savunmasında açıklar vermesine karşın hızlı hücumlarla sayı üretmeyi sürdürerek üstünlüğünü korumaya çalıştı. Periyotta son saniyelerde 59-47 olan Fenerbahçe Ülker, Prigioni'nin, son saniyede kendi yarı alanından attığı şutu baskete çevirmesiyle, son çeyreğe 59-50 üstün girdi.

Son periyoda 8-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, farkı yeniden açmaya başladı ve 34. dakikada skoru 67-50 yaptı. TAU Ceramica Vitoria, gerek savunmada, gerekse hücumda kötü bir performans sergilerken, sarı-lacivertli takım, potaaltında White ve Solomon ile sayı üretti ve 36. dakikada 71-54'lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Fenerbahçe Ülker, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmadan 75-59 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kimi yönetim kurulu üyelerinin de izlediği karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmanın bitiminde Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, taraftarlara koşarak birlikte sevinç gösterisinde bulundu.

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nin 2. turunda (D) ve (E) gruplarında 6. ve son hafta maçlarının bu gece yapılmasıyla bu gruplardaki mücadeleler tamamlandı ve play-off çeyrek finaline yükselen takımlar belli oldu.

(D) Grubu'nda yer alan ve ilk hafta dışında tüm maçlarını eksik bir kadroyla oynamak zorunda kalan Efes Pilsen, son haftada da deplasmanda grup lideri İtalyan rakibi Montepaschi Siena'ya farklı skorla yitirince, grubu 7 puanla son sırada kapadı ve böylece bu yılki Avrupa macerasını da tamamladı. Bu grupta İtalyan ekibinin yanısıra Sırbistan'ın BC Partizan Igokea Belgrad takımı da 2. sırada yer alarak tur atladı.

(D) Grubu'nda, ilk tur grup maçlarının en başarılı ekibi olan Yunanistan'ın Panathinaikos BSA Atina takımı ise ancak 3. olabildi ve son 8 takım arasına dahi kalamayarak büyük bir sürprize yol açtı.

(E) Grubu'nda tur şansını son haftaya bırakan Fenerbahçe Ülker, 6. ve son karşılaşmasında, grup birinciliğini daha önce garantileyen 2. turun en başarılı ekibi görünümündeki yenilgisiz lider İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımına İstanbul'da farklı skorla üstünlük sağlamayı başardı.

Böylece 3. galibiyetini alarak grup mücadelesini 9 puanla 2. sırada kapayan sarı-lacivertli ekip, play-off çeyrek finaline yükselmeyi başardı.

Türk ekibi, play-off çeyrek finalinde (D) Grubu'nun birincisi Montepacshi Siena ile eşleşti. İki takım arasındaki ilk maç, 1 Nisan Salı günü İtalya, 2. maç ise 3 Nisan Perşembe günü İstanbul'da yapılacak. 2 karşılaşmada takımların galibiyetlerinin eşitliği durumunda ''Dörtlü Final''e kalacak takım, 10 Nisan Perşembe günü yine İtalya'da yapılacak 3. ve son maçın ardından belli olacak.

Play-off çeyrek finalinde diğer eşleşme ise TAU Ceramica Vitoria-BC Partizan Igokea Belgrad arasında olacak.

SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (E) Grubu'ndaki 6. ve son maçında, İstanbul'da İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımını 75-59 yenerek son 8 arasına kalmayı başaran Fenerbahçe Ülker'de, antrenör Bogdan Tanjeviç, ''Dörtlü Final''e kalabilmek için şanslarını sonuna dek zorlayacaklarını söyledi.

Play-off çeyrek finalinde İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla karşılaşacaklarını ifade eden Bogdan Tanjeviç, ''Son 8 takım arasına katılan her takım, 'dörtlü final'e kalabilir. Bizim de şansımız var. Bu şansımızı deneyeceğiz ama rakibimiz Monteppaschi Siena çok güçlü bir takım. Serinin favorisi gözüküyor. Biz ULEB Avrupa Ligi'nde inişli-çıkışlı bir grafik çizdik, ancak 'dörtlü final'e kalmak için sonuna kadar şansımızı deneyeceğiz'' diye konuştu.

Tanjevic, TAU Ceramica Vitoria karşısında Solomon'un bu sezondaki en iyi performansını sergilediğini de dile getirerek, ''Solomon, belki de en iyi basketbolunu oynadı. Ayrıca maç boyunca çok iyi savunma yaptık. Kazanmamızda bu çok etkili oldu'' dedi.

...
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 08:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?