15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe:yola devam-VİDEO-

Maçtan dakikalar..

90'+3 Ve 90 dakika bitiyor. FENERBAHÇE İKİNCİ TURDA!
90'+2 Oyuncu değişikliği Uğur Boral Mateja Kezman
90'+2 Oyuncu değişikliği Roberto Carlos Wederson
90' GOOOOLL! UĞUR ATTI YİNE. Sağ kanattan gelişen atakta Aurelio'nun ortaya çevirdiği topa iyi yükselen Uğur Boral'ın kafa vuruşu kaleciyi de geçerek ağlarla buluştu ve Fenerbahçe'nin üçüncü golü oldu.
90' Gol Uğur Boral 

87' Maçın spikeri G.Telkenar gayet güzel maç yöneten hakeme bir kulp bulmaya devam ederken, Fenerbahçeli futbolcular da artık maçın son düğünü beklemeye başladı. Son dakikalarda oyunun hakimi konuk takım.
84' CSKA yine tehlikeli gelebilirdi, ancak son anda ceza sahasında araya girdi savunmamız.
81' Sol kanatta, çizgiye yakın yerden kazanılan frikiği Roberto Carlos ceza sahasına ortaladı ancak arkaya açılan toptan sonuç gelmedi.
79' COLİN KÂZIM GOLÜ KAÇIRDI. Deivid'in savunmadan söktüğü topla atağa çıkan Fenerbahçe'de, Alex'le paslaşan Deivid ceza sahasına girdi ve ortaya çevirdi. Colin Kâzım boş kaleye gönderse de savunma önüne set çekerek bu golü de önledi.
77' Oyuncu değişikliği Ratinho Taranov I.
74' Fenerbahçe hızlı çıktı ancak Uğur pas vermek yerine kaleye gönderince, savunmaya çarpan top tehlikeli olmadı.
73' CSKA ÇOK TEHLİKELİ GELDİ. Zhirkov bomboş pozisyonda ceza sahasına girip, ortaya çevirdi Carlos dokunamasa arkada Jancyzik topu ağlara gönderecekti.
71' Gökhan Gönül bu kez kaleyi karşısına aldı, vuruşu kaleci Akınfeev'de kaldı.
70' Oyuncu değişikliği Semih Şentürk Colin Kazım

67' Eduardo ceza sahası sol çaprazında Gökhan'dan sıyrılıp kaleyi gördü, dışarı attı.
65' UĞUR'UN ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ! Bir anda gelişen Fenerbahçe atağında Uğur ceza sahasında sol çaprazdan kaleyi görür görmez çok sert vurdu, kaleciyi geçen top üst direkte patladı.
64' EDUARDO SERT VURDU. CSKA atağında genç oyuncu Eduardo Ratinho uzaktan şansını denedi ancak sert gelen top auta çıktı.
61' CSKA'nın sol çizgiye yakın bir yerden kazandığı serbest vuruşu Eduardo kullandı, Deivid uzaklaştırdı ceza sahasında.
56' Alex'in pasını alan Gökhan ortaya çevirdi, Grigoriev kafayla uzaklaştırdı.
56' SEMİH BOŞ KALEYE ATAMADI! Uğur Borak sol kanattan çizgiye inip ortaya çevirdi, Semih'in önündeki boş kaleye yaptığı kafa vuruşu az farkla auta gitti.
55' Uğur'un taşıdığı topla hızlı çıktı Kanarya, arka tarafta Deivid'in çaprazdan yaptığı vuruşu savunmaya çarpıp taca gitti.
51' CSKA atağı geldi bu dakikalarda ancak Gökhan uzaklaştırdı savunmada.

48' ROBERTO CARLOOOS! Boşluğu bulduğu anda 35 metreden kaleyi gördü Brezilyalı, kaleci Akınfeev kornere çeldi bu şutu.
47' Jancyzk kaleyi gördü çaprazdan, Volkan topu kornere çeldi.
46' Kadıköy'de 2. yarının ilk düdüğü çaldı.

45'+1 Gol Uğur Boral İzlemek için tıklayın
43' CSKA'da Ramon bir sakatlık geçiriyor bu dakikalarda, oyun durdu.
42' Sarı Kart Shemberas D.
40' Gökhan Aldonin'i arkadan düşürdüğü gerekçesiyle sarı kart gördü.
40' Sarı Kart Gökhan Gönül
38' AURELİO KAÇIRDI! Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan bomboş pozisyonda ortaladı. Aurelio'nun ön dürekte yaptığı kafa vuruşunu kaleci Akınfeev kontrol etti.
38' Sarı Kart Caner E.
36' CSKA'nın serbest vuruşunu Eduardo kale sahasına gönderdi, Volkan rahat aldı.

32' GOOOOLLLL!! ALEX ATTI! Fenerbahçe iki dakika içinde skoru eşitledi. Kornerden açılan topa Alex de Souza yaklaşık 25 metreden muhteşem vurdu sol ayağıyla ve topu ağlara gönderdi. Bozulan moraller yerine geldi Kadıköy'de.

30' Kendi kalesine Edu İzlemek için tıklayın
29' Yine bir korner, bu kez Semih vurdu kafayı ve üstten dışarıya attı.
28' SEMİH KAÇIRDI. Savunmanın kaptırdığı topu Semih, ceza sahasının hemen dışında bekletmeden kaleye gönderdi ancak Akınfeev yine başarılıydı.
27' Uğur Boral uzaktan vurdu, genç kaleci Akınfeev sektirmedi.
26' ÇİZGİDEN ÇIKARDILAR! Sağ kanattan Alex'in kullandığı kornerde Deivid kafayı vurdu, kale çizgisindeki Aldonin golü önleyen isim oldu.
24' Son beş dakikadır CSKA özgüvenini topladı ve kalemize gelmeye başladı. Net pozisyonları yok ancak orta sahayı iyi parselliyorlar son anlarda.
23' Caner uzaktan zorladı Fenerbahçe kalesini, Volkan rahat aldı.
23' Roberto Carlos yine uzaktan -vurdu, auta gitti top.
22' Topla oynama yüzdeleri: Fenerbahçe: %58 // CSKA: %42
20' Uğur Boral çizgiye indi, Berezutski'ye çarpna top kornere gitti.
20' YÜREĞİMİZİ AĞZIMIZA GELDİ. F.Bahçe'nin kornerde kaptırdığı topu Janczyk'e gönderdiler. Bomboş kalan oyuncudan önce kalesini terk eden Volkan, yarı sahanın ortasına kadar çıkarak tehlikeyi önledi.
17' NET FIRSAT KAÇTI. Semih dikine girdi ceza sahasına sol ayağıyla kaleye gönderdiği topu kaleci Akınfeev ortaya çeldi. Alex de Souza yeniden kaleye gönderdi ancak Brezilyalı oyununun istediği gibi vuramadığı bu topu da kaleci Akınfeev kurtardı.
15' CSKA biraz öne çıktı bu dakikalarda, orta sahada oyuna ortak olmak istiyorlar. F.Bahçe'nin ilk dakikalardaki hızı biraz kesildi.
12' Carlos uzaktan vurdu, ceza sahasına Semih biraz önde olsa dokunup ağlara gönderebilirdi bu topu.

12' Carlos uzaktan vurdu, ceza sahasına Semih biraz önde olsa dokunup ağlara gönderebilirdi bu topu.
10' Semih'e iyi bir uzun top gönderildi savunmadan ancak yardımcı hakemin bayrağı havadaydı.
9' Carlos ileriye çıktı, öizgiye inip ortaladı. Arkaya açılan topu Fenerbahçe'den kimse alamadı.
7' CSKA Ramon-Jancyzk paslaşmasıyla tehlikeli geldi ancak Janzyzk son pozisyonda ofsayttaydı.
6' Serbest vuruşu Roberto Carlos kullandı, barajdan geçmedi sert vuruş.
5' Sağ kanattan çok iyi geldik ancak savunmaya aşamadık. Pozisyonun devaöında kaleye yaklaşık 30 metrede elle müdahele sonucu faul kazandık.
3' Semih kaleye sırtı dönük top aldı, geriden gelen Aurelio'nun önüne bıraktı. Onun sert şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.
3' FENERBAHÇE GOLÜ KAÇIRDI. Kornerden sonra ceza sahasına yeniden doldurulan topu kale ağzında Lugano kaleye göndermeden önce Akınfeev, ayağına yattı ve yeniden kornere attı topu.
2' Aurelio ceza sahasına yerden gönderdi ancak İgnasevitch ayak koydu.

1' Ve İspanyol hakemin ilk düdüğüyle CSKA Moskova karşılaşmanın başlama vuruşunu yaptı. Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz.
0' Kadıköy'de artık takımlar sahay çıktı. Muhteşem bir atmosfer var İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadı'nda.

 

Fenerbahçe, tarihinin en önemli karşılaşmalarından birine bu akşam çıkıyor. Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki son maçında, Rus temsilcisi CSKA Moskova'yı Şükrü Saraçoğlu'nda ağırlayacak olan Kanarya, eğer rakibini mağlup ederse, grup ikincisi olarak bir üst tura kalacak. Rus takımıysa, bugüne kadar alabildiği 1 puanla şimdiden grup sonunculuğunu garantilemiş durumda. Bu akşam saat 21.45'te başlayacak ve İtalya Futbol Federasyonu'ndan Matteo Simone Trefoloni tarafından yönetilecek karşılaşma, Star TV'den canlı olarak yayınlanacak. Bu karşılaşmanın canlı anlatımınıysa goal.com'dan takip edebileceksiniz.

Zico: "Biraz ciddiyet"

Karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Rus takımının grupta iddiasız hâle gelmesinden yola çıkılarak yapılan yorumların sakıncalarına değinerek, "Futbolda, özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde bir maç öncesinden kazandık diyemezsiniz. CSKA elenmiş olabilir. Ama bu durum onların iddiasız ve kaybetmek için maça çıkacakları anlamını taşımaz. Hiçbir şekilde iddiaları kalmadı diye kaybedecekler demek doğru değil. Çünkü onlar profesyoneller. Profesyoneller de her maçı kazanmak için oynar" diye konuştu.

Bu karşılaşmaya son derece dikkatli çıkacaklarının altını çizen Brezilyalı çalıştırıcı, "Futbol her türlü sonuca açık. Rakibi ciddiye almaz, saygı göstermezseniz kötü bir sonuç alabilirsiniz. Biz rakibi ciddiye alıyoruz ve saygı duyuyoruz. Ciddiyet olmazsa, kötü sonuçla karşılaşabilirsiniz. Ama biz iyimseriz ve ciddiyet içindeyiz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico'nun, Galatasaray derbisinde sahaya çıkan ilk 11'i büyük ölçüde koruyacağı, sadece Uğur Boral'ın yerine Gökçek Vederson'u tercih edeceği belirtildi. Sakatlığı geçen Sırp futbolcu Kezman, bu karşılaşma için de yedek soyunacak.

Gazzaev: "Hedefsiz değiliz"

Bu akşamki Fenerbahçe maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen CSKA Moskova Teknik Direktörü Valeri Gazzaev'se, gruptan kimin çıkacağı hakkında ne düşündüğünü soran gazetecilere, "Tabii ki Fenerbahçe. Çünkü PSV Eindhoven yenilecek" diye yanıt verdi.

Gazzaev, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

''Takımın hedefinin kalmamış olması, profesyonel motivasyonunun kalmadığı anlamına gelmez. Yarınki maç ne de olsa bir Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı. Ağırlıklı olarak daha önce ilk 11'de yer bulamayan gençlerin, çok şey kanıtlamaları gerekecek. Bunun için, profesyonel anlamda hedefli bir maç olacak. Fenerbahçe açısından da üstün derecede hedefe yönelik maç olacak. İyi konsantre olup, iyi hazırlanmışlardır. Çok iyi bir maç olacağını sanıyorum. Kuşkusuz her genç oyuncu yarın en üstün becerisini sahada ortaya koyacaktır.

 

 

Fenerbahçe kazanırsa ikinci turda

Sarı-lacivertli temsilcimiz, eğer bu karşılaşmayı 3 puanla kapatırsa, grubun diğer iki takımı PSV ile İnter arasında oynanacak müsabakanın sonucuna bakmadan bir üst turu garantilemiş olacak. Sarı Kanarya, berabere kalması ya da yenilmesi durumundaysa, PSV'nin İnter karşısında puan kaybına uğraması gerekecek. Başka bir deyişle, Hollanda takımı, eğer bir üst tura çıkmak istiyorsa, kendi maçını mutlak kazanıp, temsilcimizin de puan kaybına uğramasını beklemek zorunda.

G Grubu'nda 5. maçlar sonucunda oluşan puan durumunu bir hatırlayalım:

Puan Oyn G B M A Y
Inter 12 5 4 0 1 11 4
Fenerbahçe 8 5 2 2 1 5 5
PSV 7 5 2 1 2 3 5
CSKA Moskova 1 5 0 1 4 6 11

11 puan rekoru

Fenerbahçe, eğer CSKA'yı mağlup ederse, Galatasaray'a ait "Şampiyonlar Ligi grup turunda en çok puan alan Türk takımı" unvanını da kendi üzerine almış olacak. Rus rakibini yenmesi durumunda grubunu 11 puanla tamamlamış olacak olan Sarı-lacivertli takım, 2001-2002 sezonunda Mircea Lucescu döneminde 10 puana ulaşan Galatasaray'ın rekorunu kırmış

goal
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 00:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?