22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe zafer için çıkıyor

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'nde bugün Inter deplasmanına çıkıyor. Kanarya kazanırsa, tarihinde ilk kez gruptan çıkacak; G.Saray'ın puan rekorunu da kıracak. Sarı-lacivertliler, Inter'in karşısına çıkmadan da tur atlayabilir

Bunun için PSV'nin CSKA Moskova deplasmanında kazanmaması yeterli. Gruptaki ilk maçında rakibini Kadıköy'de deviren Fenerbahçe, Milano'ya da galibiyet parolasıyla gidiyor. Ama beraberlik ya da yenilginin de telafisi var

Bu sezon Avrupa'da fırtına gibi esen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5. maçında Inter'le deplasmanda karşılaşacak. Giuseppe Meazza Stadı'nda saat 21:45'te başlayacak maçın hakemi Avusturyalı Plautz. Grupta ikinci sırada bulunan ve tur için büyük avantaj yakalayan sarı-lacivertli takım, İtalya'ya da iyi futbol ve galibiyet parolasıyla gitti. Kanarya'nın hedefi, Kadıköy'de sahayı dar ettikleri Inter'i evinde de yenip liderliği ele geçirmek. Bugün 19.30'da PSV'nin Moskova deplasmanında CSKA'yı mağlup edememesi halinde Fenerbahçe ve Inter, topa vurmadan turu garantilemiş olacak. Ama PSV kazanırsa bu kez Fenerbahçe'nin Inter'i yenmesi gerekecek. Fenerbahçe bunu başarırsa tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başarmış olacak. Bunun dışında Kanarya kazanırsa gruplarda en çok puan toplayan Türk takımı unvanını da Galatasaray'dan devralacak. Fenerbahçe galip gelmesi halinde hem ilk kez bir İtalyan takımını deplasmanda yenmiş hem de Inter'i Giuseppe Meazza'da deviren ilk Türk temsilcisi olma başarılarını da göstermiş olacak.

Fenerbahçeliler, Avrupa'da 6 maçta 3 gol, 2 asistle oynayan Alex'e güveniyor..

Fenerbahçe'nin bugünkü Inter deplasmanında en önemli vurucu gücü kuşkusuz Alex olacak. Avrupa'da bambaşka bir futbol sergileyen sambacı, ligde ise son oynanan Ankaraspor maçındaki üç golüyle formda olduğunu göstermişti. Brezilyalı yıldız, sarı-lacivertli takımın bu sezon Avrupa'da oynadığı maçlarda süper performansını gol ve asistlerle de süsledi. Anderlecht'e iki maçta birer gol atan Alex, Inter karşısında tek golün asistini yaptı. 2-2'lik CSKA deplasmanında bir kez ağları sallayan sambacı, Kadıköy'deki 2-0'lık PSV maçında da bir asist yapmıştı. Şimdi bütün Fenerliler; ama en çok da teknik direktör Zico, Inter önünde Alex'ten resital bekliyor.

1 senedir yenilmiyor

Fenerbahçe, Avrupa'da yaklaşık 1 yıldır yenilgi yüzü görmedi. En son 30 Kasım 2006'da UEFA Kupası'nda Celta Vigo'ya mağlup olan Kanarya, aynı kupada E.Frankfurt'la berabere kalıp gruptan çıktı. AZ Alkmaar'la 2 maçta da berabere kaldı ama elendi. Bu sezon ise Anderlecht'i iki maçta da yenen sarı-lacivertli takım, Şampiyonlar Ligi grubunda ise 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

....
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 08:14:03
Güncelleme :27 Kasım 2007 Salı 13:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?