22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a yanıt

Fenerbahçe'nin maçın hakemi İsmet Arzuman'a yönelik tepkili açıklamasının ardından Beşiktaş da karşı-açıklamayla yanıt vermişti. Bu kez Fenerbahçe, resmî siteden bir açıklama daha yaparak Beşiktaş kulübü yetkililerinin yanlış anlama kurbanı olduğunu belirtme gereği duydu. İşte o açıklama:

"Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından yapılan ve Kulübümüzü hedef alan talihsiz açıklamayı şaşkınlıkla karşılamış bulunuyoruz.Öncelikle yapmış olduğumuz açıklamada hiçbir rakip kulübün adı dahi geçmez iken açıklamayı, açıklamamızın hedef alınan muhataplarının değil de, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün bu denli kendi üzerine almasını ve kendisini muhatap kılmasını anlamış değiliz. Üstüne basarak belirtmek isteriz ki Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün, kulübümüz tarafından yapılan açıklamayı "gündem değiştirme, hakem üstünde baskı kurma" şeklinde isimlendirmesi, son derece sığ, basma kalıp ve konunun öneminden son derece uzak bir yaklaşımdır."

'Aynı şeyden yakınıyoruz'

"Açıklamamızın içeriği incelendiğinde görülecektir ki, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün de yaptığı açıklama içeriğinde benzer şekilde yakındığı, bu sezonun geçtiğimiz 10 haftası içinde gerçekleşmiş standart dışı hakem kararları ve uygulamaları ile bu uygulamalara sebebiyet veren objektif olmayan hakem hatalarına işaret edilmektedir. Açıklamamızda, geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Sayın Yıldırım Demirören tarafından MHK, TFF ve hakemlere yönelik olarak yapılan ve sonucunda Sayın Demirören'in disiplin cezası alması ile sonuçlanan açıklamalara paralel ve fakat uslüp olarak biraz daha farklı benzer konulara yer verilmiştir. Açıklamamızın bir diğer farkı ise açıklama sonuçları ile sadece bir kulübün değil tüm futbol ailesinin yararının istenmiş olmasıdır."

'Büyük kulüp olmanın sorumluluğunu taşıyoruz'

"Bizim söz konusu açıklamamız büyük kulüp olmanın sorumluluğu ile yapılmıştır. Bu açıklamanın Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından yapıldığı gibi hafta sonu oynanacak derbi maç ekseninde tartışılması ise büyük kulüp olma iddiasına yakışmamaktadır.Bu itibarla yaptığımız açıklamanın bir kez daha dikkatle okunmasını ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından yapılan açıklamanın buna göre yeniden gözden geçirilmesini kendilerine tavsiye ederiz."

'Hak edilmemiş başarıyı sindirmeyiz'

"Kulübümüz bugüne kadar olduğu gibi, bu gün de, yarın da hak edilmemiş hiçbir başarıyı içine sindirmeyecektir. Kulübümüzün felsefesi daima haksızlıklara ve haksızlık yapanlara karşı her ne pahasına olursa olsun mücadele etmek olacaktır. Hak edilmemiş hiçbir başarı bizi asla mutlu etmeyecektir.

Bu açıklamamız ışığında hafta sonu Beşiktaş A.Ş ile oynanacak olan derbi müsabakasının her türlü sonucuna da aynı felsefe ile bakacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Fenerbahçe Spor Kulübü"

 

ÖNCESİ...

Fenerbahçe'nin ilk açıklaması

Fenerbahçe'den Arzuman uyarısı

 

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, bu önemli maça İsmet Arzuman'ın atanmasına tepki gösterildi. Fenerbahçe kulübünün açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

"Turkcell Süper Lig'inin geride bıraktığımız 10 haftasında Hilmi Ok başkanlığındaki MHK tarafından yapılan ve kamuoyunda tartışma yaratan hakem atamaları, hakemlerin standart taşımayan karar ve uygulamaları ile lig ve kupa maçlarının neticelerine tesir eden hakem hataları, bu hataların sürekli olarak hangi takımların leh ve aleyhine olduğu hususları kamuoyunun malumlarıdır. Öyle ki bu 10 haftalık süreçte, futbolun gelişmesine kaynak aktaran firmaların bile sponsoru oldukları takımlardan desteklerini çekmelerine ve şampiyonluk yarışı içindeki kulüplerin lehine olan müsabaka sonuçlarının bilahare değiştirilmesine neden olan eşi benzeri olmayan hakem hataları ve uygulamaları gerçekleşmiştir."

'Sabrımız taştı'

"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ligin başından bu yana maçlarımıza yapılan hakem atamaları, atanan hakemlerin aleyhimize yaptığı hatalar ve bunun sonucunda oluşan puan kayıplarına karşın camiamızdan gelen tüm tepkilere rağmen sabırla herhangi bir eylemde bulunmadık. Ancak gelinen noktada hafta sonu oynayacağımız derbi mücadelesine yapılan hakem ataması bizleri bazı kaygılarımız konusunda kamuoyuna bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır."

'Arzuman'ın atanması objektif değil'

"MHK'nın, hafta sonu oynanacak derbi mücadelesine yaptığı hakem ataması dikkat çekicidir. Daha önce yönettikleri bir çok maçta verdikleri standart dışı kararlar ile spor kamuoyunun haklı tepkisini ve eleştirisini toplamış hakemlerden biri olan Sayın İsmet Arzuman'ın böylesine önemli ve zorluk derecesi olan bir maçta MHK tarafından görevlendirilmesinin objektif olmadığı kanaatindeyiz."

'Finaldeki hataları unutulmadı'

"Futbol kamuoyu, son Fortis Türkiye Kupası finalinin de hakemi olan Sayın Arzuman'ın maçın skoruna ve dolayısıyla kupanın sahibine etki eden hatalarını unutmamıştır. Öte yandan her iki takımında bu karşılaşmanın ardından hayati öneme haiz Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkacak olması hiç şüphe yok ki bu derbiyi daha da önemli kılmaktadır. Bu sebeple maçın hakeminin, derbi sonrasındaki bu önemli maçlar açısından her iki takıma da zarar verebilecek nitelikteki kararlara imza atmaması gerekliliği son derece açıktır. MHK'nın, tartışılan hakemleri zorluk derecesi yüksek maçlara ataması ve bu nitelikteki riskli uygulamalarını sürdürmesine kamuoyunun dikkatini çekiyor ve hafta sonu oynanacak derbi karşılaşmasında hakemin vereceği kararları daha dikkatli takip etmeye davet ediyoruz.

Umuyoruz ki hakem hatalarının damgasını vurduğu değil, sahada oynanan futbol ile hatırlanan bir derbiyi hep birlikte keyifle izleme imkanına sahip olur, hak edenin kazandığı ve alkışlandığı bir maça şahitlik ederiz.

Fenerbahçe Spor Kulübü"

 

 Beşiktaş'ın yanıtı..

Beşiktaş'tan misilleme: "Futbol kazansın!"

Beşiktaş'ın hakem hatalarından beş ğuan kaybettiğinin vurgulandığı açıklamada, Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamanın şaşkınlıkla karşılandığı belirtildi. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:

"Fenerbahçe Spor Kulübü bugün, “Derbide Kazanan Sadece Futbol Olsun” başlığı ile son derece talihsiz bir açıklama yayınlayarak, “Şampiyonluk Sahada Kazanılmaz” zihniyetini bir kez daha sergilemiştir."

'Hakem konusunda endişelenmesi gereken biziz'

"Kulübümüz’ün bu sezon yaşadığı hakem hataları ortadayken, Takımımız’ın minumum 5 puanı hakem hataları neticesinde kaybedilmişken ve bunun sonucunda derbi maçın hakem yönetimi konusunda endişelenmesi gereken tarafın Kulübümüz olması gerekirken; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün derbi maçın hakeminin atanmasına yönelik yaptığı bu garip açıklamayı tüm kamuoyu gibi büyük bir şaşkınlıkla karşılıyoruz."

'Fenerbahçe büyük kulüp olmanın sorumluluğunu unuttu'

"Biz Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, Beşiktaşlılık duruşu ve Fair Play ruhu gereği; ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu böylesine hassas bir dönemi de göz önüne alarak, ortamı germemek adına derbi maç öncesi sessiz kalırken; Fenerbahçe Spor Kulübü “büyük kulüp” olmanın sorumluluklarını bir kez daha unutarak hareket etmiş, büyüklüğüne yakışmayan küçültücü açıklamalarda bulunmuştur. Fenerbahçe’nin bu tutumunu, özellikle toplumumuzun gergin ve üzgün olduğu bu dönemde etik ve doğru bulmuyoruz. "

'Gündem değiştirme operasyonu'

"Fenerbahçe Spor Kulübü bu talihsiz açıklaması ile karşılaşma oynanmadan hakemi suçlu ilan etmiş, olası mağlubiyetinin faturasını şimdiden MHK’na kesmiş, maç sonu herkesçe bilinen gündem değiştirme yöntemini şimdiden hazırlamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü yine sahaya çıkmadan maçı kazanmak istemektedir."

'Spor kamuoyuna saygısızlık'

"Bu çirkin yöntem, sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na karşı değil, karşılaşmanın sonucunun etkileyeceği diğer Turkcell Süper Lig Kulüpleri’ne, hem Beşiktaş hem Fenerbahçe taraftarlarına dolayısıyla da Türk Futbolu’na ve tüm spor kamuoyuna karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Beşiktaş’ın bugüne kadar kazandığı her kupada, her puanda alnının teri vardır; Beşiktaş şerefiyle oynamış, hakkıyla kazanmıştır. Beşiktaş’a dil uzatanları, önce kendi geçmişlerine bakmaya davet ediyoruz. Yarınki derbi maçta, her iki takıma da başarılar diliyor, hak edenin kazanmasını temenni ediyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,
BEŞİKTAŞ

 

....
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 03:50:29
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 03:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?