27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fenerbahçe'den tarihi galibiyet

Fenerbahçe Zagreb'i mağlup etti

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (H) Grubu'ndaki 3. maçında Fenerbahçe Ülker deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Cibona Zagreb'i 65-55 yendi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan rakibi karşısında Gricek'in sayılarıyla dengeyi yakalamaya çalışan Fenerbahçe Ülker, serbest atışlardaki düşük yüzdesi nedeniyle ilk periyodu 12-9 geride tamamladı.

İkinci periyotta her iki takım da dış atışlardan bulduğu sayılarla etkili olurken, skor üretmekte zorlanmaya başlayan Fenerbahçe Ülker, periyodun sonlarına doğru Rasim ve Oğuz ile sayılar bulsa da ev sahibi takım devreye 27-22 önde girdi.

Üçüncü periyotta savunmasını sertleştiren ve rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan Fenerbahçe Ülker, ev sahibi takımın ABD'li oyuncusu Anderson'u tutmakda zorlandı. Hırvat temsilcisi, bu periyodu da 43-41'lik skorla önde bitirdi.

Son periyoda dış atışlardan bulduğu sayılarla oyuna ortak olan sarı-lacivertliler karşılaşmanın sonlarına doğru da Mirsad-Gricek ikilisinin sayılarıyla üstünlüğü ele alarak karşılaşmadan 65-55'lik skorla galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla grubundaki ilk galibiyetini almış oldu.

 

AA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 21:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?