22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçelileri sürprizler bekliyor

ROBERTO Carlos transferiyle değil Türkiye, dünya gündemini sarsan F.Bahçe'nin dört forvet adayını VATAN açıklıyor

1-Milan, Barça’dan Eto’o’yu alırsa Ronaldo ‘boşa’ çıkacak.
2- Morientes prensipte ‘evet’ dedi.
3- Baptista, F.Bahçe’yi bekliyor.
4- Carew de listede

ROBERTO Carlos transferiyle değil Türkiye, dünya gündemini sarsan F.Bahçe, 100. yılın şerefine bir yıldız daha almanın peşinde. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde üst turları hedefleyen sarı-lacivertliler, bu çapta bir takım kurmanın hazırlıklarını yapıyorlar. F.Bahçe’nin hedeflediği 4 forvet adayı da birbirinden ünlü ve tribünleri ayağa kaldıracak nitelikte. İşte sarı-lacivertlilerin listesindeki ünlü adaylar:

UZUN yıllar Real Madrid’de oynadıktan sonra geçtiğimiz sezon başında İtalya’nın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ünlü kulübü Milan’a transfer olan Ronaldo, Roberto Carlos’un da F.Bahçe’ye gelmesiyle Türkiye’ye daha sıcak bakmaya başladı. Milan’ın transfer etmek için çaba sarfettiği Barcenola’lı Eto’o’nun İtalya’ya gelmesi durumunda kulübünden ayrılması söz konusu olan Ronaldo için F.Bahçe tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Eto’o’nun transferi için kaynak arayan Milan daha önce Gilardinho’yu 24 milyon Euro’ya satışa çıkardığını açıklamıştı. Ronaldo’nun yılda 7 milyon kazandığı Milan bu oyuncuyu bırakmak için en az 15 milyon Euro istiyor. F.Bahçe ise bu rakamı 11-12 milyon Euro seviyesine çekebilmek için çabalıyor. Brezilya Milli Takımı’nı bırakan Ronaldo’nun Reborto Carlos’un Türkiye’ye gelmesiyle birlikte çok katı baktığı ülkemize daha sıcak yaklaştığı hatta yıllık 7 milyon Euro kazancı garanti altırna alındığında F.Bahçe’ye gelebileceği öğrenildi.

Ronaldo, Zico’nun istediği uzun boylu forvet tanımlamasına uymasa da yönetim bu transferi gerçekleştirerek tam bir şov yapmayı ve yıldız oyuncunun formasını satıp gelirlerini tavana çıkarmayı planlıyor

F.BAHÇE’NİN uzun boylu forvet adaylarından ilki ise İspanyol Fernando Morientes. Real Madrid’de Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazanan Morientes, daha sonra sırasıyla Fransa ve İngiltere’de de forma giydi. Ama sonunda İspanya’ya Valencia’ya döndü. Liverpool’da istediğini bulamayan Morientes hava toplarındaki üstünlüğü ile tanınıyor. Valencia’dan yılda 3 milyon Euro kazanan Morientes’in bonservisi 13 milyon Euro. Yeni sezonda 4-4-2’ye dönmek isteyen Zico’nun bir numaralı forvet adayı olan Morientes ile ön görüşmeler tamamlandı ve olumlu haber alındı. Eğer Ronaldo transferi gerçekleşmezse F.Bahçe rotayı ‘Boğa’ Morientes’e yöneltecek.

SEVİLLA’DAN Real Madrid’e geçen Baptista daha sonra Reyes ile takas edilerek Arsenal’e kiralık olarak verildi. Ama bu sezon yine Real Madrid’e dönecek. F.Bahçe hem Real Madrid hem de Baptista ile anlaştı. Transferin maliyeti kulübüne 12 milyon Euro kendisine yıllık 3 milyon Euro olarak gerçekleşecek. Fakat Baptista F.Bahçe’nin forvet sıralamasında 3. sırada. Alex’in menajeri Juan Figer’in oyuncusu olan Baptista bir sezon daha şansını Real Madrid’de denemek istese de İspanyol devi bu oyuncuyu elinden çıkartıp paraya çevirmenin yollarını arıyor. Sambacı Baptista ile her konuda anlaşmaya varılırken, Brezilyalı oyuncu şu anda F.Bahçe’nin sadece ’Olur’unu bekliyor.

F.BAHÇE’NİN transfer listesindeki son isim ise eski Beşiktaşlı John Carew. Avrupa’da dolaşmadığı ülke kalmayan ve son olarak da İngiltere’nin Aston Villa takımında forma giyen Carew için girişimler tüm hızıyla sürüyor. Beşiktaş’ın 3.5 milyon Euro’ya alıp. 7.2 milyon Euro’ya Lyon’a sattığı oradan da Milan Baros ile takas edilerek Villa’ya giden Carew, İstanbul’a gelmeye sıcak bakıyor. Bonservisinin 7-9 milyon Euro aralığında olduğu bilinen Carew yılda 2.5 milyon Euro istiyor. Bu transferle ilgilenen F.Bahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu dün İngiltere’ye giderek Aston Villa ile masaya oturdu.

F.Bahçe, transferleri 1 hafta içerisinde noktalayarak kombine satışlarında patlama yapmayı planlıyor Bugünkü 100. yıl kutlamalarında transfer edilecek ismin sürpriz şekilde açıklanabileceği kulübe yakın kaynaklar tarafından fısıldanırken, Ronaldo transferinde çok ısrarlı olunduğu belirtiliyor.
Vatan
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 10:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aziz kaba IP: 85.102.106.xxx Tarih : 9.06.2007 14:05:53
s.a ben bi gs olarak fenerin carlosu almasını kıskandım ama bu bizim devletimiz için ii oldu. aziz yıldırımı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını bekliyorum ha bu arada gs sana sesleniyorum lütfen 10 numara bi oyuncu alın juninho olmadı. olabilir ama 10 numara futbolcu alıcanıza inanıyorum