22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe'ye 1 milyon $'lık yüzücü

Sarı-lacivertli kulüp, dünyaca ünlü Ukraynalı veya Rus bir yüzücüyü transfer ederek önce Türk vatandaşlığına geçirmeyi, ardından 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ay-yıldızlı mayo ile yarıştırmayı planlıyor. Bu girişim için 1 milyon doların gözden çıkarıldığı öğrenildi.

Kuruluşunun yüzüncü yılında büyük hedefler peşinde koşan Fenerbahçe'nin yüzmede müthiş bir projeye imza atmaya hazırlandığı ortaya çıktı. 

Sarı-lacivertli kulübün dünyaca ünlü Ukraynalı veya Rus bir yüzücü transfer ederek önce Türk vatandaşlığına geçirmeyi, ardından 2008 Pekin olimpiyatında ay-yıldızlı mayo ile yarıştırıp ülkeye ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırmayı planladığı öğrenildi. 

Hafta başında Ankara'ya gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanvekili Nihat Özdemir ile birlikte Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e yaptığı ziyaret sırasında konuyu gündeme getirdiği ve transfer edilecek yüzücünün Türk vatandaşlığına geçirilmesi işlemlerinin en kısa sürede yapılması sözünü aldığı bildirildi. 

Bakan Şahin'in Türk sporunun uluslararası platformda söz sahibi olabilmesi için geliştirilecek her türlü projeye destek vereceklerini ifade ettiği ve söz konusu yüzücünün 403 sayılı Türk vatandaşlığı yasanının 7. maddesinin (d) fıkrası gereği beklemeden T.C. kimliği alabileceği vurgulandı. 

Genç ve Türk sporuna uzun yıllar hizmet edebilecek bir yüzücü için arayışlarına Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan ancak yüksek maliyet nedeniyle rotayı Ukraynalı ve Rus sporculara çeviren sarı-lacivertli kulübün bu transfer için bir milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı kaydedildi. 

İlk etapta Ukraynalı Atina olimpiyatı üçüncüsü Adreiy Serdinov, son Avrupa şampiyonları Oleg Lisagor ve Sergei Breus gibi isimlerin gündeme getiren Fenerbahçe'nin detaylı bir çalışmadan sonra kesin kararını vereceği ifade edildi. 

Transfer konusunda son sözü başkan Yıldırım'ın söyleyeceği ve ilk etapta Uluslararası Yüzme Federasyonu'na başvurularak izin isteneceği belirtildi 

Gençlik ve Spor Genel Müdür vekili Mehmet Atalay da sarı-lacivertli kulübün bu projesine destek verdiklerini, böyle projelerin her zaman arkasında olduklarını söyledi. 

Djiby Fall planı!

Fenerbahçe'nin, Danimarka'nın Randers takımında oynayan Senegalli golcünün transferini büyük ölçüde bitirdiği öğrenildi. Borussia Dortmund'un da istediği 21 yaşındaki Fall'un kontenjan dolu olduğu için sezon sonuna kadar bir Anadolu kulübüne verileceği belirtildi


Transferde geleceğe dönük hasaplar yapan Fenerbahçe'nin Danimarka'nın Randers takımında forma giyen santrfor Djiby Fall'un peşine düştüğü ve görüşmelerin sonuçlanma aşamasına geldiği bildirildi. 

Sarı-lacivertli ekibe bu sezon UEFA Kupası'nda rakip olan Randers'da görev yapan 21 yaşındaki Djiby Fall, 2-1 sona eren ilk maçta Danimarka temsilcisinin tek golünü kaydetmişti. 

Senegalli oyuncunun menajeri ve Randers kulübüyle yapılan görüşmelerde önemli mesafe alındığı ve bonservis konusunda 1 milyon 250 bin Euroda uzlaşıldığı öğrenildi.

De Souza taktiği
Alman Bundesliga Ligi'nde mücadele eden Borussia Dortmund'un da talip olduğu Djiby Fall'un transferini en kısa sürede bitirmeyi planlayan sarı-lacivertlilerin sezon başında Brezilyalı Edson Edmar De Souza için uyguladığı planı Senegalli futbolcu için de düşündüğü bildirildi. 

De Souza'yı kontenjanının dolu olması nedeniyle Bursaspor'a veren Fenerbahçe'nin Fall'un transfer edilmesi durumunda bu oyuncuyu da bir Anadolu kulübüne sezon sonuna kadar ücretsiz göndermeyi planladığı kaydedildi. Bu transfere Zico'nun da onay verdiği belirtildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 06:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?