20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fener'de 'Kocaman' imza

Kocaman’ın 1 yıl daha F.Bahçe’de kalması kesinleşti. Eski sözleşmesinde olduğu gibi yıllık 1.2 milyon Euro ve başarı primi alacak.

Başarılı çalıştırıcının 1 artı 1 yıllık olan sözleşmesi yenilerek TFF’ye gönderildi. Fenerbahçe, küme düşürülse dahi Kocaman, aynı koşullarda görevine devam edecek.

FENERBAHÇE’de, 29 Haziran 2010’dan bu yana ‘sportif direktör ve teknik direktör’ unvanıyla görev yapan Aykut Kocaman’ın, 1 yıl daha sarı lacivertli kulüpte kalması resmi olarak da kesinleşti. 46 yaşındaki başarılı çalıştırıcı ile yapılan resmi sözleşme, Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderildi.

Aykut Kocaman ile Fenerbahçe Kulübü arasında geçtiğimiz yıl imzalanan 1 artı 1 yıllık sözleşmeye göre, ilk senenin sonunda taraflardan aksi bir talep gelmediği taktirde mukavele otomatikman 1 yıl uzamış olacaktı.  Gerek Aykut Kocaman gerekse sarı lacivertli yöneticiler, uzun yıllar birlikte çalışmaya devam etmek istediklerini defalarca dile getirmişlerdi.

Görev tanımında ve yetkilerinde herhangi bir değişiklik yok

Hatta Kocaman, kulüple olan sözleşmesini ne zaman yenileyeceği yönündeki sorulara, “Benim için sürenin hiç önemi yok. Fenerbahçe istediği müddetçe buradayım” cevabını vermişti. Ancak, Aykut Kocaman’ın resmi maçlarda takımın başında sahaya çıkabilmesi için, yeni bir sözleşmenin imzalanıp Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilmesi gerekiyordu. Kocaman önceki gün bu imzayı attı ve böylelikle, ortaya çıkabilecek spekülasyonların da önüne geçmiş oldu.

Fenerbahçe, şike soruşturması nedeniyle küme düşürülse dahi Aykut Kocaman görevine devam edecek.Yeni sözleşmede Kocaman’ın ücretinde ve görev tanımında herhangi bir değişiklik olmayacak.  Yine ‘sportif direktör ve teknik direktör’ unvanlarıyla çalışacak ve yıllık 1 milyon 200 bin Euro ücret artı başarı primi alacak.

21 Ağustos’ta Aris’in yerine Palermo ile karşılaşacaklar

Fenerbahçe Kulübü, 21 Ağustos’ta Almanya’da Yunanistan’ın Aris takımıyla oynayacağı hazırlık maçını iptal edip, aynı tarihte İtalyan ekibi Palermo ile karşılaşma kararı aldı. Bu değişikliğin teknik direktör Aykut Kocaman’ın talebi doğrultusunda yapıldığı belirtildi. Yeni programa göre Fenerbahçe, 21 Ağustos’ta Palermo kentindeki Renzo Barbera Stadı’nda İtalyan ekibiyle karşı karşıya gelecek. Palermo maçı için Almanya’dan karşılaşma günü özel bir uçakla İtalya’ya gidecek olan Fenerbahçe’nin, 22 Ağustos Pazartesi tekrar Almanya’ya dönerek çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.


 

...
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2011 Pazar 10:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?