27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fener'e eski dosttan kötü haber

Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'i iki yıldır şampiyon yapan Lucescu, Fenerbahçe-Dinamo Kiev eşleşmesini değerlendirdi: "Bence bu eşleşmenin favorisi Dinamo".

F.Bahçe'nin üçüncü ön eleme turundaki rakibi Dinamo Kiev'i, bu takımın Ukrayna'daki en büyük rakibi Shakhtar Donetsk'in hocası Mircea Lucescu'ya sorduk. Türk futbolunu ve Fenerbahçe'yi de yakından tanıyan Rumen teknik adam şunları söyledi: "F.Bahçe'ye çıkabilecek en güçlü rakip çıktı. Şu an form olarak zirvedeler. Ayrıca Şampiyonlar Ligi için çok istekli ve heyecanlılar. Ukrayna Milli Takımı'nın çoğunluğu D.Kievli isimlerden oluşuyor. Bu nedenle fizik olarak F.Bahçe'den çok üstün durumdalar. Takımda 5 tane de müthiş Brezilyalı var. Özellikle son transferleri Correa'yı çok beğendim. Son dönemde böyle bir oyuncu görmedim. Rodrigo ile Kleber'e de dikkat. Nijeryalı Yussuf da çok faydalı bir oyuncu.

UKRAYNA DEĞİL DÜNYA TAKIMI
Rebrov takımın beyni ve ikinci baharını yaşıyor. Fenerbahçe'deki haliyle şimdiki formunun alakası yok. Bir de Artem Milevsky var. Onun için 'Yeni Shevchenko' diyorlar. Biraz abartılı bir yakıştırma ama yine de çok yetenekli bir oyuncu. Son Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda en iyi oyuncu seçildi. Ukrayna Milli Takımı'nın kalesini de koruyan Shovkovskiy formunun zirvesinde. Penaltılara giden İsviçre maçında rakibe gol şansı tanımamıştı. Gusev'i zaten tanıyorsunuz. Fenerbahçe'nin rakibi küçümseyeceğini sanmıyorum ama yine de uyarıyorum: Dinamo Kiev bir Ukrayna takımı değil, dünya takımı. Tur İstanbul'a kalırsa F.Bahçe'nin hiç şansı kalmaz. Şükrü Saracoğlu'nda Kiev'in öldürücü kontratakları işi bitirir. Biz iki yıldır onları geçip şampiyon oluyoruz ama neler çektiğimi ben bilirim. Bence bu turun favorisi Dinamo Kiev."
Sabah
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 07:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?