22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fener'e iyi, Aslan'a kötü haber

Hafta içi Avrupa'da boy gösterecek Fener ve G.Saray'da sakat olan Alex ve Lincoln'ün son durumu şöyle...


Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex De Souza, Anderlecht maçında büyük ihtimalle forma giyecek. Pubis sakatlığı yüzünden takımın Avusturya kampına katılmayan daha sonra Süper Kupa finalinde üst adelesinden sakatlandığı için ligin ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında forma giymeyen Alex De Souza, Anderlecht maçında büyük ihtimalle forma giyecek.


Fenerbahçe sağlık ekibinin yoğun bir şekilde tedavisini sürdürdüğü Brezilyalı yıldızdan gelen ilk raporlar, Alex'in Anderlecht maçında oynamasına bir engel oluşturmadığı yönünde. Süper Kupa finalinden bu yana takımdan ayrı olarak çalışan Alex'in bu akşam antrenmanı öncesi son kontrolü yapılacak ve ardından Anderlecht maçında oynama ihtimalı yüksek olan bu futbolcu için kesin karar verilecek. Öte yandan Pubis sakatlığı sebebiyle uzun süre tedavi gören Alex'in bu sakatlığı büyük ölçüde atlattığı ifade edildi.

Dünkü maçta sakatlanan Lincoln antrenmana katılmadı


Çaykur Rizespor'u 4-0 yenerek Turkcell Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla 16 Ağustos Perşembe günü deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.


Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, dünkü karşılaşmada yer alan futbolcular tesislerin alt sahasında koşu yaparak çalışmayı tamamlarken, diğer futbolcular, bire bir ve ikiye bir adam geçerek gol çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç yaptı.


Antrenman öncesi Arda ve Hasan Şaş neşeli tavırlarıyla arkadaşlarını eğlendirdi.


Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Lincoln ve bel ağrısı olan kaleci Aykut antrenmana katılmazken, sakatlıkları düzelen Carrusca, Mehmet Topal ve Çağrı takımla birlikte çalışmalara başladı. Ancak çift kale maçta Mehmet Topal, Bouzid ile girdiği bir mücadele sonucunda sağ ayak bileğini burktu ve antrenman sahasını malzeme arabasıyla terk etti.

LİNCOLN'UN MR'I ÇEKİLDİ

Kulüp doktoru İlker Yücesir, dünkü karşılaşmada sakatlanarak oyunu tamamlayamayan Lincoln'un MR'ının çekildiğini açıkladı.


Yücesir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Lincoln'un dünkü maçta aldığı darbeler ve adalesindeki sakatlığı nedeniyle MR'nın çekildiğini belirterek, ''Son muayenesini yapıp gün gün takip edeceğiz. Amacımız perşembe günkü Slaven Koprivnica maçına yetiştirmek. Ama şu an kesin bir şey söylemek için erken'' diye konuştu.


İlker Yücesir, antrenmanda sakatlanan Mehmet Topal'ın ilk tedavisini yaptıklarını da belirterek, tesislerde yapacakları değerlendirmeler sonrasında, bu futbolcunun tedavisine de başlayacaklarını söyledi.


Kaleci Aykut'un bel ağrısı şikayetleri nedeniyle tedavisinin tesislerde devam ettiğini de bildiren Yücesir, Aykut'un durumunun iyiye gittiğini kaydetti.


Sarı-kırmızılı takım, Slaven Koprivnica maçının hazırlıklarını akşam saatlerinde basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 21:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?