15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fener'i Alex, Tuncay ve Semih taşıdı

Futbolda 2006-2007 sezonunda 3 kulvarda mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'yi, attıkları gollerle Alex, Tuncay ve Semih sırtladı.

Sarı-lacivertlilerin tarihinde Avrupa'daki en golcü futbolcusu (11 gol) Tuncay, bu alandaki önderliğini sürdürerek, bu sezon Avrupa kupalarında yapılan 10 maçta attığı 5 golle takımının en etkili isim oldu.

Fortis Türkiye Kupası'nda ise Fenerbahçe'nin yedek kulübesinden kurtulamayan oyuncusu Semih ön plana çıktı. Bazı önemli maçlarda attığı kritik gollerle takımına önemli katkılar sağlayan Semih, kupada rakip filelere 5 gol atarak, takım arkadaşları içinde en önde yer aldı.

Sezonun ilk yarısındaki resmi maçlarda sadece ligde 11 golü bulunan Alex, gol krallığındaki yarışı önde götürüyor.

Brezilyalı futbolcu, 1. haftadaki Kayseri Erciyespor maçına 3, 10. hafta Kayserispor maçında 2, 2. hafta Gençlerbirliği, 3. hafta Çaykur Rizespor, 5. hafta Antalyaspor, 9. hafta Ankaraspor, 12. hafta Gaziantepspor ve 16. hafta Galatasaray maçlarında da 1'er gol attı.

Avrupa'da attığı gollerle sarı-lacivertlilerin tarihine geçen Tuncay ise bu sezon ligden çok Avrupa kupası maçlarında sahneye çıktı.

Ligde 3 golü bulunan Tuncay, Avrupa kupası maçlarında 5 kez rakip fileleri sarstı.

Sarı-lacivertli oyuncu, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımıyla yapılan iki maçta da 1'er, UEFA Kupası 1. turun rövanşında Danimarka'nın FC Randers, UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu'nda İtalya'nın Palermo ve Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımlarına karşı 1'er gol kaydetti.

Sarı-lacivertli ekipte bu sezon Avrupa kupalarında gol atan diğer oyuncular ise, Appiah (3), Kezman ve Semih (2'şer), Deivid, Lugano, Can, Kerim, Mehmet, Aurelio, Önder, Tümer (1'er) oldu.

Fortis Türkiye Kupası'nda daha ziyade yedek oyunculara şans verilen Fenerbahçe'de, uzun yıllar forma giyen Semih, şans bulduğu bu kulvarda kendisini gösterdi.

Sarı-lacivertli futbolcu (C) Grubu'nda Sivasspor ve İnegölspor maçlarında 2'şer, Gaziantepspor maçında da 1 gole imzasını attı.

Fenerbahçe'de bu sezon kupa maçlarında Deivid'in 4 golü bulunurken, Olcan, Mehmet ve Tümer'in de 1'er golü var.

Alex, Deivid, Kezman, Lugano, Appiah, Tuncay, Tümer, Aurelio, Mehmet, Selçuk, Semih, Önder, Can, Kerim ve Olcan sezon boyunca atılan golleri paylaştı.
A.A.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 13:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?