20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fener’in değeri düştü

  1.  
    İki hafta boyunca soluksuz yükselen Fenerbahçe hisselerinde önceki gün başlayan kan kaybı hızlandı. Hisseler dün yüzde 10’a yakın düşerken şirketin piyasa değeri de 1 milyar 760 milyon dolara indi 


    Son iki haftada soluksuz yükselerek 2 milyar dolar piyasa değerine ulaşan Fenerbahçe hisselerinde işler tersine döndü. Önceki gün 1 milyar 946 milyon dolar piyasa değeriyle dünyanın en değerli kulüplerini geride bırakan Fenerbahçe’nin hisseleri hızla düştü. 

    Çarşamba günü ikinci seansta tarihi 113 YTL seviyesini gören Fenerbahçe hisseleri, dün borsada art arda iki taban yaparak günü yüzde 9.47 kayıpla 86 YTL’den tamamladı. Hisseler ikinci seansta taban fiyat olan 86 YTL seviyesine gerilemesine karşın piyasada alıcı bulmakta zorlandı.

    Borsa sınırlı düştü
    Böylece, Fenerbahçe’nin piyasa değeri de 1 milyar 760 milyon dolar seviyesine geriledi. Zirveye göre Fenerbahçe hisselerinde son iki günde yaşanan kayıp ise yüzde 24’ü buldu. Dün borsada diğer spor kulüpleri olan Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş hisselerinin ise Fenerbahçe’de yaşanan bu büyük düşüşten etkilenmediği görüldü. 

    Trabzonspor hisseleri günü yüzde 0.69’luk kayıpla 14.30 YTL’den tamamladı. Beşiktaş hisseleri ise gün sonunda yüzde 1.19 yükselerek 2.55 YTL seviyesinden kapandı. Galatasaray hisseleri ise yüzde 1.44 artışla günü 141 YTL’den tamamladı.
    Güne, Amerikan borsalarındaki yüzde 2’lik düşüşe çok az tepki vererek başlayan borsa, daha sonra gün içinde yurtdışı piyasalardaki bir miktar toparlanmayla birlikte 36 bin puan seviyesine kadar yükseldi. Ancak bu seviyede gelen kar satışlarıyla birlikte İMKB 100 Endeksi günü, dünkü kapanışının 28 puan altında 35.574 puan seviyesinden tamamladı.


    ‘Hissede yabancı operasyonu var’ iddiası
    Yüzde 15’i halka açık olan Fenerbahçe Sportif hisselerinin takas dökümüne bakıldığında yabancı işlemlerinin ağırlıkta olduğu görülüyor. Halka açık kısmın yüzde 80’ini aşan, şirketin toplamının da yüzde 10’una yaklaşan miktarda hissenin Deutsche Bank’ın takasında bulunması, Fenerbahçe Sportif’teki harekette yabancı hâkimiyeti olduğu izlemini güçlendiriyor.
    Bunları yanı sıra daha önce Galatasaray’a yaptığı yatırımlar ve açtığı davalarla ismini duyuran QVT’nin şimdi de Fenerbahçe Sportif hisselerini topladığı iddia ediliyor. Bir diğer iddia ise Fenerbahçe Sportif hisselerindeki son hareketlilikte Bulgaristan kökenli bir bankacının rol oynadığı, bu bankacının uluslararası bir yatırım fonunu yönettiği yönünde
Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumali sarı IP: 88.227.38.xxx Tarih : 12.07.2008 10:27:23

fenerbahçeli olarak hırvat oyuncuyu rapaiç almasını istiyorum aziz başkanım ... serhat akını derhan fenerbahçe almasını istiyorum romanya milli oyuncuyu. petre almasını istiyorum başkanım alırsan bu sene bu fener bahçe şampiyon GENÇ FENERBAHÇE