19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fener'in şampiyonluğu iptal edilsin

Pazartesi günü Star TV'de yayınlanan Telegol Özel programında Cihan Oskay'ın Aziz Yıldırım'ın talimatıyla şike yaptırdığı iddialarını yorumlayan Lucescu, "O sezonun sonuna doğru anormal şeyler olmaya başladı. Galatasaray şampiyonluğa doğru koşuyordu. Ancak gizli bir el ortalığı karıştırmaya başladı. Hiçbir iddiası olmayan rakiplerimiz, büyük bir motivasyonla oynarken, hakemler de bizi ateşe atıyordu. şeklinde konuştu.

Lucescu "özellikle son iki haftaya girildiğinde bu şaibeler daha da arttı. Ankaragücü maçını yöneten hakem Bülent Uzun'un nasıl maçı katlettiğini herkes biliyor. Okan'ı ilk yarıda haksız yere oyundan attı. Maç boyunca adeta Galatasaray yenilsin diye uğraştı. Ali Sami Yen'den 2-1 mağlup ayrıldık. Fenerbahçe işte bu oyunlarla şampiyon oldu. Bence Samsunspor maçı, Trabzonspor maçı çok da önemli değil. Eğer araştırılacaksa Galatasaray-Ankaragücü maçı araştırılsın." önerisini getirdi.

Şampiyon Galatasaray olsun

Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olduğuna ve gelecekte Avrupa Birliği'ne gireceğine dikkat çeken Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Lucescu, "Bakın futbolda İtalya neler yaptı? Türkiye de bu kararlılığı artık göstermeli." açıklamasında bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2000-2001 sezonunda şike yapıldığını tespit etmesi durumunda şampiyonluğun G.Saray'a verilmesi gerektiğini ifade eden 61 yaşındaki tecrübeli hoca, "Juventus'un şampiyonluğu elinden alındığı gibi Fenerbahçe'nin de alınabilir." yorumunu yaptı.
Zaman
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 03:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin KARATAŞ IP: 81.214.227.xxx Tarih : 30.11.2006 10:51:59
Arkadas burası romanya deil TÜRKİYE anladınmı sen git o yorumlarını romanyada yap tamammı sike gercekten yapılmıssa fb hükümetine her türlü ceza verilsin ama bundan emin olunki Aziz YILDIRIM gibi temiz bir futbol adamı su an tr de bile yok tüm bunlar sayın baskanımız olan Aziz YILDIRIM ı karalama kampanyasıdır ve bizde fb camisası olarak sayın baskanımızı hiçbir sekilde karalamayacagının bilincinde olmalarını ve sayın baskanımızın bu karalama kampanyasından hiçbir sekilde alet olmayacagının altını çiziyorum ve burdan federasyona sesleniyorum o koltuga layık olanlar orada oturacaktırr...