22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fener'in yedekleri turu getirdi

Avrupa ve ligde son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla taraftarını üzen Fenerbahçe, yedeklerle çıktığı kupa maçında Mehmet Yozgatlı'nın golüyle turladı.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Fenerbahçe, bu sezon 3 kez karşılaşıp her maçta yendiği Gençlerbirliğİ'ni bu defa Mehmet Yozgatlı'nın golüyle mağlup etti. İlk maçı 2-1 kazanan sarı-lacivertliler, bu sonuçla kupada son 4 takım arasına kaldı.

11. dakikada ceza alanında topla buluşan Mehmet Yozgatlı, Adem Dursun'a rağmen sert ve düzgün vurdu. Meşin yuvarlak kalecinin yanınedan ağlara gitti.

20. dakikada Semih'in ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan sert vuruşunda top, kaleci Recep'in kucağında kaldı.

43. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Isaac'in aşırtma vuruşunda, Serdar topu kornere çeldi.

59. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın kullandığı köşe atışına ceza sahası içindeki Deivid'in kafasında top, az farkla auta gitti.

66. dakikada Mehmet Nas'ın uzak mesafeden sert şutunda Tuna'ya çarpan top ağlara gitti. Ancak top ayaktan çıktığında 2 Gençlerbirliği oyuncusu ofsayttaydı.

83. dakikada Da Silva'nın ceza sahası dışından sert şutunu, kaleci Volkan son anda çıkardı.

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 - FENERBAHÇE: 1

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Erhan Sönmez
Gençlerbirliği: Recep, Adem, Traore, Mehmet Nas, Okan, Mehmet Çakır (Dk. 56 Draman), Isaac, Tuna, Engin, Erhan, Kerem (Dk. 56 Sandro)
Fenerbahçe: Serdar, Mehmet Yozgatlı, Tuncay, Aurelio, Can, Semih, Uğur (Dk. 45 Ümit Özat), Kemal (Dk. 90 Kemal), Serkan, Lugano, Deivid (Dk. 76 Appiah)
Gol: Dk. 11 Mehmet Yozgatlı (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 66 Semih (Fenerbahçe) Dk. 66 Draman (Gençlerbirliği)

NOTLAR

ZİCO, KADRODA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTI


Fenerbahçe Teknik Direktör Zico, son maçlarda alınan kötü sonuçların ardından Gençlerbirliği karşısında, daha önce fazla şans vermediği kaleci Serdar, Kemal, Can ve Serkan'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Brezilyalı teknik direktör Zico, Appiah, Kezman, Önder, Tümer ve Deniz'i ise yedek soyundurdu.

Brezilyalı çalıştırıcı, taraftarların yoğun protestosuyla karşılaşan kaleci Volkan'a 11 kişilik kadroda yer vermedi. Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan genç kaleciyi tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise İstanbul'da 2-1 sona eren maçın rövanşında Fenerbahçe'ye karşı ideal 11'i ile sahaya çıktı.

MAÇA İLGİ AZ

Başkent ekibinin 20, 30 ve 50 YTL olarak belirlediği bilet fiyatlarına rağmen, Ankaralı futbolseverler maça fazla ilgi göstermedi. Sarı-lacivertli taraftarlara ayrılan bölümde büyük boşluklar gözlendi.

Gençlerbirliği ve Fenerbahçeli futbolcular, sahaya "Almadığınız her fiş ülkenizi değil, başkalarını kalkındırır" yazılı pankartla çıktı.


YILDIRIM, PROTOKOL TRİBÜNÜNDE-


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, uzun bir aradan sonra Gençlerbirliği maçında protokol tribünündeki yerini alarak maçı izledi.

Birbirleri için yaptıkları sert açıklamalarla sık sık gündeme gelen Aziz Yıldırım ile Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yan yana oturmamaları dikkat çekti. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, iki başkanın arasında oturdu.

Bu arada Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 20:06:53
Güncelleme :1 Mart 2007 Perşembe 22:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?