22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fener'in yıldızları parayı beğenmedi!

Geçtiğimiz dönemlerde futbolcuların istediği rakamlara gözü kapalı 'evet' diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şimdi-lerde vanayı kıstı. Başkan Yıldırım, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Tuncay Şanlı, Alex ve Ümit Özat gibi yıldız oyuncuları kaybetme pahasına prensiplerinden taviz vermiyor.

Fenerbahçe'de bugünlerde kemer sıkma politikası uygulanıyor. Sarı-Lacivertlilerin 100. yıl kuruluşu vesilesiyle kutlamalar ve çeşitli etkinlikler çerçevesinde harcamaların çığ gibi büyümesi, Başkan Aziz Yıldırım'ı ekonomik olmaya zorluyor. Özellikle sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Alex de Souza, Tuncay Şanlı, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı, Deniz Barış, Serkan Balcı ve Rüştü Reçber'in istediği rakamları vermeyen Yıldırım'ın fiyat düşürmesi, giderlerin 2007'de epeyce artmasına yorumlanıyor. Gelir-gider dengelerini yerinde tutmak için çarkı hasarsız, F.Bahçe kulübüne zarar vermeyecek şekilde döndürmek adına Yıldırım; Alex, Tuncay ve Ümit gibi talipleri olan futbolcuları kaybetmek pahasına ödenecek rakamlarda ciddi indirime gidiyor.

100. yılda tüm branşlarda şampiyonluk hedefleyen Yıldırım'ın bu doğrultuda özellikle voleybol ve basketbol başta olmak üzere 10 dalda ciddi transferlere imza atması futbola olan bütçeyi iyice daralttı. Zaten sezon başında Vanderlei Lüxemburgo, Luis Felipe Scolari, Hector Cuper, Alberto Parreira gibi maliyeti yüksek ünlü hocaların geleceği konuşulurken, Yıldırım'ın diğerlerine göre mütevazı bir rakama 'evet' diyen Arthur Zico ile anlaşması bunun işaretini vermişti. Yıldırım, aynı zamanda, "Bizden çok şaşaalı transferler beklemeyin. Bu sene parayı çarçur etmeyeceğiz. Alacağımız isimler yüksek maliyetli olmayan mühim görev adamları olacak." gibi açık ifadeler kullanarak, camianın büyük bir beklentiye girmesine izin vermemişti.

Geçtiğimiz sezonların aksine devre arasını da Sarı-Lacivertlilerin sessiz geçiriyor olması; Zico'nun Rüştü ve Selçuk'un yerine oyuncu transfer edilmesi isteği bile yönetimi harekete geçirmedi. Diğer yandan çoğunlukla bayan ve erkek voleybol takımlarına yapılan takviyeler, futbolculara ödenecek rakamları frenledi. Bayan voleybolculardan Özlem Özçelik, Çiğdem Can, Pelin Çelik, Anna B. Franciscomr, Marino Tumas; erkeklerde ise Lucas Chavez, Jeranimo Bidegain ve Murat Aslan'ın transferleri kulübün bütçesini sarstı.

Fenerbahçe yönetimi, 3 sezon görev alan Alman teknik adama yıllık net 2 milyon dolar ücret öderken onun halefi Zico'ya senelik 1 milyon 250 bin dolara imza attırdı. Sarı-Lacivertli yöneticilerin, şu günlerde mukavelesini tazelemeye çalıştıkları ve 2,5 milyon Euro talep eden Alex'e ise ancak 1,750 bin Euro verilebileceği iddia ediliyor. Aynı şekilde sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Tuncay'ın 2,5 milyon Euro talebine de 1,5 milyon Euro'ya kadar çıkılabileceği cevabı verildiği söyleniyor. Bu arada iki futbolcunun 2,5 milyon Euro'luk ücrette diretmelerinin ardında Mateja Kezman'ın aynı rakamı alıyor olmasının yattığı ileri sürülüyor. Tuncay, AC Milan'ın teklifini kullanıp daha yüksek bir fiyat koparmak isterken, Alex'in İspanya'dan teklifler aldığını ifade ederek rakamı yükseltmeye çalıştığı belirtiliyor.

Beşiktaşlılar daha çok para alıyor

Öte yandan yönetimle masaya oturmaya hazırlanan Ümit Özat ve Mehmet Yozgatlı'nın 1,750 bin Euro taleplerine de 'Ancak 1 milyon Euro ödeyebiliriz' cevabı aldıkları ileri sürülüyor. Ümit ise talep ettiği rakamı almak için 'Köln'e gidebilirim' mesajı vererek mutsuz davranışlar sergiliyor. Deniz Barış ile Serkan Balcı'nın 1,5 milyon Euro'luk isteğine de ortalama 750 bin Euro teklif edildiği kaydediliyor. Buna karşılık Sarı-Lacivertli kulüple nikah tazelemesi gündemde olan 6 yıldız futbolcuya önerilen bu rakamların Beşiktaşlıların aldığı ücretin altında olması da ayrıca bir sıkıntı unsuru.
Zaman
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 06:05:25
Güncelleme :19 Ocak 2007 Cuma 06:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?