19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fenerli Meryem gözyaşına boğuldu

İNSAN kaçakçılarına binlerce dolar vererek Lübnan üzerinden Türkiye’ye gelen 17 yaşındaki Meryem Tanga, Hürriyet’te çıkan "Elvan gibi olmaya geldi" haberinin ardından milli takım antrenörü Ertan Hatipoğlu’nun dikkatini çekti. Ertan Hatipoğlu, Türkiye’ye pasaportsuz ve kimliksiz olarak kaçak yollardan giriş yapan Meryem Tanga’yı Fenerbahçeli yaptı.

SINIRDIŞI EDİLECEK

Etiyopya’da 17 yaş altı milli takımın formasını giyen Meryem Tanga, Hürriyet’te yer alan haberde, Elvan gibi şampiyon bir atlet olmak için tehlikeli yolculuğu göze aldığını belirtmişti. "En çok yakalanıp ülkeme gönderilmekten korkuyorum" diyen Meryem Tanga’nın korktuğu başına geldi. Önceki akşam Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Meryem’i Fenerbahçe tesislerinde gözaltına aldı. Meryem Tanga, emniyete getirilirken gözyaşlarını tutamadı. Tanga’nın emniyetteki işlemlerinin ardından ülkesi Etiyopya’ya sınır dışı edileceği bildirildi. Fenerbahçe Atletizm Takımı’ndan bir yetkilinin de ifadesine başvurulduğu belirtildi.

SARI GELİN OPERASYONU

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Meryem Tanga’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kaçak göçmeni Türkiye’ye getiren şebekeye yönelik "Sarı Gelin" adı verilen operasyon düzenledi. Yedi organizatör ile botlarla Yunanistan’a geçirilmeyi bekleyen kaçaklar yakalandı. Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden kaçakları getiren şebekenin kişi başı 5 ile 20 bin dolar arasında para aldığı belirlendi.
Kulübe satıldı iddiası

Meryem Tanga’yı önce Lübnan’a daha sonra da Suriye üzerinden Türkiye’ye getiren şebekenin Kumkapı’da bir evde tutulduğu belirlendi. Tanga’nın şebekenin önemli isimlerinden Nazım Gültekin tarafından Fenerbahçe Spor Kulübüne satıldığı iddia edildi. Nazım Gültekin’in bu satıştan ne kadar para aldığı tespit edilemedi.

Fenerbahçe Atletizm Koordinatörü Cumhur Can ile Meryem Tanga’nın antrenörü Ertan Hatipoğlu, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. "İzinsiz kaçak işçi çalıştırmak" suçlamasıyla ifade veren Hatipoğlu, "Çok yetenekli bir kızdı. Bu nedenle risk aldık. Çok kabiliyetli bir insan ve ileride dünya şampiyonu olacak bir atlet. Çok iyi dereceleri var" dediği belirtildi. Cumhur Can’ın da "Çok yetenekliydi bu nedenle kulübe aldık" dediği iddia edildi.

25 BİN DOLAR İSTEMİŞ

Nazım Gültekin’in 2.5 ay önce yurda soktuğu Meryem Tanga’yı önce 25 bin dolara ENKA’ya satmak istediği belirtildi. ENKA’nın bu teklifi kabul etmemesi üzerine Fenerbahçe’ye bin dolara sattığı iddia edilen Meryem Tanga için Gültekin’in "Benim cüzdanım" dediği söylendi. Nazım Gültekin’in emniyete adını Maria Ana olarak kaydettiren Meryem Tanga ile her başarı karşılığında yüzde almak karşılığında anlaştığı da belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 05:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?