22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerliler hediye bekliyor

Avrupa’da kalan tek temsilcimiz, UEFA Kupası randevusunda AZ Alkmaar’ı konuk ediyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maç Kanal D ekranında. Hollanda temsilcisi kolay gol yemiyor ama dikiş tutmayan yeri de kalesi.

F.BAHÇE, bu akşam tarihi sınavlarından birini UEFA Kupası gruplar sonrası ilk turda Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar karşısında verecek. 100. yılında Avrupa’da da büyük bir başarı hedefleyen sarı lacivertlilerin Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki mücadelesi saat 20.00’de başlayacak ve Kanal D’den naklen yayınlanacak. İspanyol hakem Eduardo Iturralde Gonzalez’in yöneteceği ve yardımcılıklarını Rafael Guerrero Alonso ile Roberto Diaz Perez Del Palomar’ın yapacağı maça hem F.Bahçe hem de AZ Alkmaar sakat ve cezalı futbolcuları nedeniyle ideal kadrolarından farklı çıkacak.

Disiplinden kopmuyor

22 Şubat’ta Hollanda’da oynanacak rövanş öncesi F.Bahçe İstanbul’da tur için avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Ancak iki yıl önce UEFA Kupası’nın finalinin kapısından ilk maçta deplasmanda 2-1 yenildiği Portekiz’in S.Lizbon takımına rövanşta normal sürede 2-1, uzatmada 3-2 üstünlük sağlamasına rağmen averajla elenen AZ, bu sezon da oldukça iddialı. AZ’nin en büyük özelliği sabırla mücadele etmesi ve oyun disiplininden kolay kolay uzaklaşmaması. Kupanın ilk turunda Kayserispor’u Hollanda’da 3-2 yenip, Kayseri’deki rövanşta 1-1 berabere kalarak turu geçen AZ, grupta da 3 galibiyet 1 beraberlikle yenilgi görmeden 12 gol atıp 5 gol yiyerek lider olarak çıktı.

Bu ikiliye dikkat

Kontrataklarla tehlikeli olan Hollanda temsilcisinin iki kilit ismi Nourdin Boukhari ile Danny Koevermans. Nantes’tan transfer edilen Fas asıllı Boukhari, sol kanatta problem yaratabilecek, sert ve teknik vuruşları olan hücuma dönük güçlü bir orta saha oyuncusu. Trabzonspor’dan da tanıdığımız Şota Arveladze’nin yokluğunda önemli görev üstlenecek Koevermans ile Boukhari’yi durdurmak Fenerbahçe’nin işini kolaylaştıracak. Orta sahadaki yetenekli Belçikalı Maarten Martens ile iyi ortalar yapan sağ kanattaki genç futbolcu Julian Jenner ve uzun paslarıyla takımını yönlendirerek kontrataklarda etkili olmasını sağlayan stoper Tim de Cler AZ’ın önemli isimleri arasında.

Waterman’ın tedirginliği

Güçlü savunma kurgusuyla kolay kolay gol yemeyen Hollanda temsilcisinin dikiş tutmayan yeri ise kalesi. Waterreus’un ABD’ye gitmesi, Didulica ameliyat olması, Sinouh ve Bulters’in yanına AZ, ara transferde 5. kaleciyi Heerenveen’den Boy Waterman’ı kadrosuna kattı. 24 golle 3. sırada yer aldığı Hollanda Ligi’nin lider PSV’den sonra en az gol yiyen ikinci takım olan AZ’de 23 yaşındaki Waterman, geçen hafta sonu ilk kez 2-0 kazandıkları Willem II maçında Sinouh (yarın ameliyat olacak) sakatlanınca ikinci yarıda görev aldı.

Daha önce Hollanda Genç Milli Takımı ile Türkiye’ye gelen Waterman bugünkü maç öncesi biraz da endişeli "Türk arkadaşlarından ve daha önceki deneyimlerimden Türkiye’deki coşkulu atmosferi biliyorum" diyor.

HAKEM: E.Gonzalez (İspanya)

STAD: Ş.Saracoğlu

SAAT:20.00

TV:Kanal D

F.BAHÇE

Volkan Ümit Deniz Edu Uğur Tümer Mehmet Appiah Alex Tuncay Deivid

ALKMAAR

Waterman Steinsson Jaliens Donk Jenner De Cler De Zeeuw Martens Koevermans Boukhari Dembele
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 03:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?