22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

FIFA kokartını yırtmışlar!

Manisa'da oynanan Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının tatil edilmesinin ardından Vestel Manisaspor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, çıkan olaylarda şiddet ve provakasyon olması durumunda spora yaptıkları yatırımı gözden geçireceklerini söyledi.
Vestel Manisaspor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Hakem böyle bir karar verdi, bilemiyoruz" dedi. Hakeme saldırıda bulunulduğuna ilişkin soruya ise Zorlu, "Bilmiyorum, ben görmedim" diye cevaplarken, çıkan olaylarda şiddet ve provakasyon olması durumunda spora yaptıkları yatırımı gözden geçireceklerini de sözlerine ekledi. 

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu ise, Futbol Federasyonu'nun Sakaryaspor'u 3-0 hükmen galip etmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi. Başkan Hacıeyüpoğlu, 1-1 devam eden karşılaşmanın 30. dakikasındaki faulden sonra kendi oyuncularıyla Vestel Manisasporlu oyuncular arasında tartışma çıktığını kaydederek, "Hakem, olay yerine geldi ve duruma müdahale etmek istedi. Vestel Manisaspor'un kalecisinin olay yerine gelerek hakemin kararına itiraz etmesi sonucunda da hakem kırmızı kart gösterdi" diye konuştu. 

Vestel Manisaspor yardımcı antrenörünün saha dışından gelerek hakemi darp ettiğini öğrendiklerini de belirten Başkan Hacıeyüpoğlu, "Bizim bulunduğumuz yer, olaya ters tarafta bulunduğu için yardımcı antrenörün hakemi darp ettiğini göremedim ama hakemin söylediği bu oldu. Hakem daha sonra oyuna 15 dakika ara verdi" dedi. 

Hakem kararları hakkında değerlendirmede bulunmak istemediğini kaydeden Başkan Hacıeyüpoğlu, "Futbol Federasyonu'ndan Sakaryaspor'u 3-0 galip saymasını bekliyoruz, ama bu konuda federasyonu da yönlendirmek istemem" ifadelerini kullandı.
Sakaryaspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım da, "Burada en son bekleyebileceğimiz şey oldu. Vestel Manisaspor taraftarları ile kendi taraftarlarımız maçı birarada seyrediyorlardı. Olaylardan uzaktım, bizzat müşahede edemedim, ama hakeme karşı fahiş bir darp var. Zaten hakemin içeriye girip de çıkmaması bunu gösteriyor. Normal kabul edilebilir şeyler olsaydı, hakem dönüp maçı oynatabilirdi" dedi. 

Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman ise, "Tepki göstermek normaldir. Hakem kartı gösterdikten sonra olayın bitmesini istedim. Takım arkadaşım Ümit, hakemin kart göstereceğini söyledi, ben de 'S. gitsin' dedim. Bunu yan hakemin yanında söyledim. Tamam bu söylediğim yanlış olabilir. Kırmızı kart gösterdikten sonra tepkim normaldi. Çünkü biz burada can mücadelesi veriyoruz. Küme düşme hattına indik neredeyse. Resmen alın terimizi çalıyorlar. Karttan sonra yaptığım hareket yanlış. Bunun için üzgünüm, yapmak istemezdim, ama biz de can derdine düştük" diye konuştu. 

Maçın hakemine tepki de gösteren tecrübeli kaleci Bülent, "Kartı gösterdin bari maçı tatil etme. Aynı durum Fenerbahçe'de olsun maçı ertelesin de görelim onu. Bizim yöneticilerimiz centilmenlik yapıyor diye herhalde böyle yapıyorlar. Dinsizin hakkından imansız gelir diye bir laf var. Bu laf aslında bunlar için söylenmiş" ifadelerini kullandı.
Kaleci antrenörü Metin Bayındır ise, "Hocam bu maç tatil olmaz, ne yapıyorsunuz' dedim. 'Sana mı soracağım?' dedi. Ben de 'Bir tek erkekliği burada mı yapıyorsun?' dedim. 'Aynı şeyleri üç büyüklerde yapabilir misin?' dedim. Sonra dördüncü hakeme 'Al bunu dışarıya' dedi. Ben de o anda hocanın önüne geçtim. Herhalde yakasını tuttum. Saldırı falan yapmadım" diye konuştu.
Vestel Manisasporlu Ümit Bozkurt ise, "Bize centilmenliği öneren bir kurumumuz var. Kimse bu maçtan sonra kurumuzu aşağılama çabalarına girmesin. Biz yaptığımız gerginlikten dolayı özür diliyoruz" diye konuştu. 

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, Sakaryaspor maçında futbol adına yakışık olmayan bir olayla karşılaştıklarını belirterek, "Saha içerisinde çok gereksiz bir gerginlik yaşandı. Tribünlerin ve maçın gidişinin çok dışında ufak bir gerginlik vardı, Selçuk ile Capurro arasında. Bülent'in orada çok sıradan ve gereksiz bir tepkisi vardı. Her zaman karşılaştığımız bir tepki. Kırmızı kart olayından sonra Bülent'in hakeme bir müdahelesi var. O da kokartının yırtılmasına sebep oluyor. Daha sonra hakem arkadaşımızın maçı tatil ettiğini söyleyip yürümeye başladığı anda 'Bu maçı tatil edemezsin' deyip önüne geçen antrenör arkadaşımız var. Ne olursa olsun öncelikle fair-play'i düşündüğümüz yerde çok mağdur duruma düştük. Bunun gerekliliğini haketmediğimizi düşünüyorum. Türkiye'de futbol gerginliğini çok daha farklı alanlarda daha büyük boyutlarda, hepimizin şahit olduğu atmosferlerde yaşandığını hatırlatmak istiyorum. Bu böyle olmamalı, bir kişinin hatası bütün camia ya mal edilmemeli ve bu şekilde cezalandırılmamalı" dedi.
Vestel Manisapor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu ise, yaşanan olaylar nedeniyle spor kamuoyundan özür diledi. Başkan Çubukçu, olaydan hemen sonra federasyon yetkililerini araddiyoruz, ama bu konuda federasyonu dığını, ancak kimseyle irtibat kuramadığını söyledi. Başkan Çubukçu, "Bir kulüp başkanı federasyon yetkilisine ulaşamıyorsa, bunun yorumunu kamuoyuna bırakıyorum" diye konuştu. 

Başkan Çubukçu, "Bu olaya Vestel Manisaporlu oyunculardan veya hocalardan kim sebep olduysa hakem raporunun neticesine bakmaksızın gerekli cezalar verilecektir" dedi. Vestel'in sponsorluğu bırakacağı yönündeki soruya ise Başkan Çubukçu, "Biz başarı ya da başarısızlıktan dolayı sponsorluktan çekilmeyiz. Bunu onursal başkanımız Ahmet Nazif Zorlu da söyledi. Biz ancak şiddet ve terör olayları sahaya girdiği zaman sponsorluğu bırakırız" cevabını verdi.
Bu arada maçın hakemi Cüneyt Çakır soyunma odasından çıkmadan Vestel Manisaspor takım kaptanı Uğur, futbolculardan Ümit ve antrenör Kemal Özdeş odanın önüne gelerek, Cüneyt Çakır ile görüşme talebinde bulundu. Ancak bu talep kabul edilmedi. Cüneyt Çakır'ın maçı tatil etmesine yaşanan kargaşada kırmızı kart gören kaleci Bülent'in, FIFA kokartını yırtmasının neden olduğu kaydedildi.

Çakır rapor aldı..
Saha içerisinde yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının hakemi Cüneyt Çakır, Manisa Devlet Hastanesi'nde adli rapor aldı. "Bu yumruk sadece bana değil Türk futboluna atılmıştır" diyen Çakır, kendisini darp edenler hakkında şikayette bulunacağını belirtti. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 37. dakikasında saha içerisinde yaşanan olaylarda Vestel Manisaspor kalecisi Bülent ve kaleci antrenörü Metin Bayındır'ın fiziksel saldırısına uğrayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Emre Eyisoy ile birlikte polis gözetiminde Manisa Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada muayene edilerek rapor alan Cüneyt Çakır'ın kaç gün rapor aldığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Acil servis çıkışında gazetecilerin olaya ilişkin sorularını cevaplayan hakem Cüneyt Çakır, "Hakemler, Futbol Federasyonu tarafından müsabakalara atanan ve yönettikleri müsabakalarda iki takıma da eşit, adil davranan kişilerdir. Bizler de bu müsabakaya bu dugular içerisinde geldik, ki ben ve yardımcı hakem arkadaşlarım 1 hafta sonra İsrail'de oynanacak Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında İspanya ile Estonya arasında oynanacak maçı yöneterek ülkemizi temsil edeceğiz. Bu bir anlamda bizim için hazırlık maçıydı. Tribünlerde çok iyi dostluk örnekleri gördük, sahada futbolcular çok iyi niyetliydi. Futbolcuların yaptığı tüm hareketler rakibe yönelik değildi. Ancak 38. dakikada bütün maçlarda yaşanabilecek bir pozisyonda bir faul sonrası iki takım oyuncularının da birbirlerine karşı itiş-kakış olayını gördük. Bizler de bunu sarı kartla değerlendirmek üzere o bölgeye doğru gittik. O sırada olayla hiç ilgisi olmayan kaleci Bülent Ataman pozisyonun içine doğru gelerek itirazlarda bulundu. Kendisi de sarı kart görecekti. Daha sonra kalesine doğru geri döndü. Yardımcı hakem arkadaşım sayın Emre Eyisoy'un ikazıyla kendisinin bana küfür ettiğini öğrendim. Ben sonra kendisine sarı kart göstermek için yanıma çağırdım. Kartımı çıkartmadan önce kendisinin bana bir fiziki müdahelesi oldu, formamı yırttı. Bizim için çok önemli bir üniformadır bu. Her meslekte önemlidir, ama bizim için kutsaldır. Bu olaydan sonra kaleci antrenörü Sayın Metin Bayındır geldi ve sağ yanağıma doğru fiziksel müdahelelerde, darbelerde bulundu. Yanağımdaki çizikler ondan kaynaklanmaktadır" dedi. 

Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın ve Vestel Manisasporlu futbolcuların iyi niyeti ve yardımlarını gördüğünü kaydeden Çakır, "Onlara da teşekkür ediyorum. Bu atılan yumruk sadece bana değildir, Türk futboluna atılmıştır. Biz futbol müsabakasının 29. maddesinin A bendine göre müsabakayı tatil ettik. Bundan sonraki kararı da federasyon verecektir. Bana saldıranlar hakkında şikayette bulunacağım" diye konuştu. 
 
iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 21:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?