30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Filede direnemedik

Avrupa Erkekler Voleybol Ligi dörtlü finalindeki ilk maçında etkili olamayan ay yıldızlı ekibimiz, rakibine kolay teslim oldu. Seyirci desteğine rağmen final şansını kaçıran Milliler, Almanya ile üçüncülük maçına çıkacak. 

BURSA’da AROMA’nın sponsorluğunda düzenlediğimiz Avrupa Erkekler Voleybol Ligi dörtlü finalinin ilk gününde Milli Takımımız güçlü rakibi Hollanda karşısında sadece bir set alıp salondan 3-1 yenik ayrıldı.

Oyunun genelinde servislerde ve manşet karşılamada zaaflar yaşayan takımımız karşısında Hollanda, iyi manşet getirip hızlı hucumlarda köşelerden yüksek toplarda ve orta ataklarda etkili oldu. Milli takımda, pasör çaprazından Volkan yaptığı ataklarda 21 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olurken, iki ve dört numara ataklarında Emre, Kadir ve Cem ile etkili hucumlar yaptı. Pasör Arslan görevini yapan isimdi.

Dünya liginde mücadele eden ve aralarında İspanya, Rusya, Sırbistan, Finlandiya, Bulgaristan, Fransa, İtalya ve Polonya gibi Avrupa voleybolunun dev takımlarının yer almadığı Avrupa Ligi’nde kendileri gibi gençleştirilmiş bir kadro ile mücadele eden Hollanda karşısında ekibimiz ilk iki seti verdikten sonra canlandı.

Çekişmeli geçen maç

Üçüncü sette karşılıklı alınan sayılarla inanılmaz bir direnç gösteren millilerimiz durumu 2-1 yapınca umutlandı. Ancak dördüncü sette Hollanda, taktik servisler atıp, 24 sayı üreten Dıjk ve 16 sayı yapan Rauwerdınk ile seti 12-12’den sonra kopardı ve maçı 3-1 kazandı. Finallerin ilk maçında Slovakya, Almanya’yı 3-2 (27/25, 25/21, 13/25, 17/25, 19/17) yendi.

Ay yıldızlı ekibimiz bugün saat 17.00’de Almanya ile üçüncülük maçı oynarken, saat 19.30’da Hollanda ile Slovakya Avrupa Finalinde şampiyonluk için karşı karşıya gelecekler. İki karşılaşmayı da D Spor naklen yayınlayacak.

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Gril David (***) (Slovenya), Pasqvali Fabrizio (***) (İtalya)

TÜRKİYE: İbrahim (**), Arslan (***), Kadir (**), Cüneyt (**), Volkan (***), Emre (**) (Nuri-libero **, Ulaş *, Ersin **, Erhan ***, İsmail Cem **, Fatih **)

HOLLANDA: Harskamp (***), Rauwerdınk (***), Mark (***), Dıjk (****), Snıppe (***), Lorsheıjd (***) (Maan-libero ***, Rademaker **, Klapwıjk **)

SETLER: 21/25, 19/25, 33/31, 16/25

SÜRE: 111 dakika (25-25-37-24)

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 13:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?