18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Filede tarihi başarı

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, CEV Cup yarı final rövanş maçında, Burhan Felek Spor Salonu'nda Romanya temsilcisi 2004 Tomis Constanta ile karşılaştı. Müsabakadan 3-0 galip ayrılan temsilcimiz altın seti de 15-11 kazanınca CEV Cup'ta finale yükseldi.

Galatasaray finalde İtalya temsilcisi Yamamay Busto Arsizio ile eşleşti.

Mücadelenin sona ermesinin ardından saha içinde bir sevinç yumağı oluşturan Galatasaraylı kadın voleybolcular, daha sonra ise kendilerine destek veren taraftarlara giderek karşılıklı tezahüratlar yaptılar.

Yönetimden tam destek

Galatasaray-2004 Tomis Constanta mücadelesini, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Mehmet Cibara, Mete Başol, Necati Demirkol ve Ahmet Ocaklı da Burhan Felek Spor Salonu'nda izlediler.

Karşılaşmayı heyecanla takip eden yöneticiler, maçın sora ermesinin ardından ise sahaya inerek oyuncular ile teknik heyeti ilk tebrik edenler arasında yer aldılar.

Dürüst: ''İnşallah finalde kupayı getireceğiz''

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, kadın voleybolunda ilk kez Avrupa'da finale kaldıklarını belirtirken, amaçlarının şampiyonluk olduğunu söyledi.

Maçın ardından açıklamada bulunan Dürüst, ''Önemli olan Galatasaray'ın sonuna kadar mücadelesini vermesi. Dün bunu futbolda Kadıköy'de gösterdik. Bugünde voleybolda kızlarımız tescil ettiler. Gururluyuz ve mutluyuz. Hepsini tebrik ediyoruz. Kadın voleybolunda Avrupa'da ilk kez finale kaldık, inşallah finalde kupayı da getireceğiz'' ifadelerini kullandı.

CEV Kupası finalinde 3. Türk takımı

Galatasaray, 2004 Tomis Constanta'yı eleyerek CEV Kupası'nda final oynama hakkı kazanan 3. kadın Türk takımı oldu.

Daha önce 1993 yılında Eczacıbaşı, 1996 yılında ise Emlakbank CEV Kupası'nda final oynarlarken, her iki ekip de ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Hakemler: Milan Rajkovic, Viktor Kozlovskyy

Galatasaray: Sladjana Eric, Marina Miletic, Funda (L), Derya (L), Natalia, Nilay, Deniz, Gamze, Calderon, Selime, Lo Bianco, Gökçen

2004 Tomis Constanta: Gavrilescu, Butnaru, Julio, Bogmatser, Zarkova, Cazacu, Zakreuskaya, Neaga, Vesovic, Ispas, Vujovic, Serban

Setler: 25-23, 25-18, 25-19 Altın Set: 15-11

Süre: 92 dakika
 

...
Yayın Tarihi : 18 Mart 2012 Pazar 23:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?