22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Finalin adı: Milan-Liverpool

Şampiyonlar Ligi finali dev bir rövanşa sahne olacak. Yarı final ilk maçında 3-2 yenildiği Manchester United'ı San Siro'da 3-0'la dağıtan Milan, 2005'te İstanbul'daki efsanevi finalin rövanşında Liverpool'un karşısına çıkmaya hak kazandı.


Livepool'un finalist olmasıyla Manchester United maçı Milan için biraz daha önem kazanmıştı. Çünkü 2 yıl önce İstanbul'da İtalyanlar, ilk yarısını 3-0 önde bitirdiği final maçında Liverpool'la 3-3 berabere kalmış penaltılar sonucunda kupayı rakibine kaptırmıştı. Bu maç İtalyanlar için uzun süren bir travmanın başlanıcı olmuştu. bu eşleşmeyi 2 yıldır bekleyen San Siro tribünleri, maç öncesi 'Bekle bizi Liverpool' pankartlarıyla muhtemel rakiplerine de göndermede bulunmayı ihmal etmedi.

KAKA HIZLI BAŞLADI
Sağanak yağmur altında oynanan maça Şampiyonlar Ligi'nin gol kralı Kaka yine golle başladı. Seedorf'un kafayla indirdği topa ceza sahası çizgisinden nefis vuran Brezilyalı Devler Ligi'ndeki 10. golüne imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda ManU'ya oyun kurma fırsatı vermeyen Kırmızı siyahlılar, 30. dakikada ilk golün asistini yapan Seedorf ile farkı ikiye çıkardı. Hollandalı, ceza sahası dışında topla buluştu, ilk çalımını Vidic'e attı ve nefis vurdu: 2-0. İkinci yarının başında Manchester biraz daha atak görünse de Inzaghi'nin yerine oyuna giren Gilardino son sözü söyleyen isim oldu. Maçı 3-0 kazanan Milan, 12. yarı finalinde 10. kez finale yükselmeyi başardı.

FİNAL 23 MAYIS'TA
Artık gözler 23 Mayıs'ta Atina Olimpiyat Stadı'ndaki finale çevrildi. 2005'te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki finalde kozlarını paylaşan Milan ile Liverpool, yine Avrupa'nın en büyüğü olmak için savaşacak.

ligtv
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 02:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?