19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fiorentinalılar demiryolunu kapattı

İtalya'da yaşanan şike skandalının ardından mahkeme kararı ile ikinci lige düşürülen takımlardan birisi olan Fiorentina'da, taraftalar protesto amacıyla demiryolunu tren trafiğine kapattı. 

Takımlarının ikinci lige düşürülmesini kabullenemeyen Fiorentinalı taraftarlar ülkenin önemli demiryollarından birisi olan Roma-Milano arasındaki hattı tren trafiğine kapattılar. Mahkeme kararını protesto amacıyla, Floransa Şehri'nde bulunan ve ülkenin önemli ulaşım noktalarından birisi olan Campo Di Marte Tren İstasyonu'nda toplanan yaklaşık bin kişilik taraftar grubu akşam saatlerinde demiryolunu trafiğe kapattılar. Yetkililer, göstericilerin eylemleri nedeniyle, eylemin yapıldığı saatlerde Roma-Milano seferini yapması gereken trenlerin, seferlerini geciktirdiklerini ifade ettiler. 

Bu arada, yine Floransa yakınlarındaki Coverciano bölgesinde de bir grup taraftarın, protesto amacıyla yürüyüş düzenledikleri de yetkililer tarafından bildirildi. 

İtalyan futbol tarihinin en büyük skandallarından birisi olarak kabul edilen olaylar çerçevesinde, İtalyan yargısı Juventus, Fiorentina ve Lazio'nun Seri B'ye düşürülmesine, AC Milan'ın ise birinci ligde kalmasına rağmen lige eksi 15 puanla başlamasına ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmamasına karar vermişti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 15:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?